December

December

fredag 31 oktober 2008

Njutning


En liten stunds smärtsam men ände en njutning har jag fått uppleva i dag på morgone.


Har varit hos en privat sjukgymnast för mina onda axlar, bröstrygg och nacke. Först började hon känna lite på kotorna ryggen för att lokalisera vart det onda satt. Och vissa kotor smärtade mer än andra och några inte alls.


Sen fick jag ultraljudsbehandling - den var skön! Skulle ha kunnat ligga där längre.


Sen lite massage och tryck på ryggraden. Så där lagomt hårt men hade ett ställe som jag fick koncentrera mig på att inte skrika för det gjorde så ont.


Och så lite träningsrörelser.


Men det är svårt att komma åt musklerna som sitter intill ryggraden. Ni vet ju själva hur mör en filé på grisen är. Det är ju samma muskel. Och den tränas inte och därför är den så god :)


Ska tillbaka dit nästa fredag.


Men vad jag skulle vilja ha en helkroppsmassage! Det skulle ju vara helt gudomligt skönt. Måste komma ihåg och tippa på lotto :)


Och vi slutar 3 på jobbet idag - det blir också skönt. Och så hade jag ju en sovmorgon i morse. Helgen kan ju knappast börja bättre.


Och igår var jag på match. Dottern spelade och det var en dålig match även om den låg lika hela vägen och motståndarna vann med 1 mål. Vilket dom inte borde ha kunnat göra. Men dom spelade inte bra, dommarna var kass för man blåste sönder hela matchen, det var utvisningar hit och dit för båda lagen. Nej bättre kan dom och det visste dom själva om också. Men som alltid kul att få vara social en stund.


Och sonen har vuxit ur sin vinterjacka! En ny behövs då således. Ingen lätt uppgift. Kräsen som han är. Jag såg en snygg dunjacka från Adidas - nope! Det får ju vara något som är lite varmt också. Så en skepparjacka kanske.


Och eftersom jag slutar tidigt idag kanske vi kan ta däckbytet redan idag. Så kan jag ta en tur till tippen i morgon om det inte regnar och kanske städa undan utemöbler och sånt som jag inte hann med förra helgen.


Något annat speciellt halloween blir det inte. Ungarna vet nog inte heller riktigt vad dom ska göra. Kanske blir dom tom hemma en fredagskväll. Vore mysigt.

torsdag 30 oktober 2008

Måste komma ihåg


Att köpa godis! Till barnen i grannskapet som brukar komma förbi utklädda och fråga efter godis eller bus.
Vill inte riskera att få ett ägg kastat på mitt hus.

Vinter, halloween, helg.


Nu varnas det för full att det ska bli halka och snö. Mina trakter kanske inte drabbas så mycket eftersom det är från Östersjön det kommer.

Men jag tänkte att däcken ska bytas i helgen.

Och jag fick skrapa rutorna i morse, det var sån där lite hård is som man får ta i för att få bort.

Startade bilen medans jag gick runt rutorna och tog framrutan sist och det verkar som det är bra tryck på både värmen och fläktsystemet.

Och jag har elvärme i stolen - hade det på förra bilen också men det var trasigt. Gott när kylan nu kommer. Och jag måste köpa mig goa raggsockor!

Och jag vet inte om man börjat salta något än - tror inte det men det verkade inte vara någon fara idag i alla fall. 3 plus stod bilens termometer på.

Honkatten hon går inte ut. Igår ville hon inte heller gå ut på morgonen och när jag kom hem efter jobbet sprang hon ut för att vilja komma in 10 minuter senare. Hon upptäckte väl att det är kallt.

Så hon är nog en katt som skulle kunna ligga vid elementet en hel dag. Hankatten han är ute men möter mig när jag kommer hem för att visa att man är efterlängtad. Fast det är nog maten han vill åt för sen skulle han ut igen och var ute i flera timmar.
************************

Denna morgon för 10 år sedan tittade jag på morgontv'n och kunde inte fatta det jag såg. Diskoteksbranden på Backaplan i Göteborg. Kommer aldrig glömma detta. Vi höll på packa inför en weekend över Halloween. Och vi hade hyrt en stuga med öppen spis. Och det var inte lika trevligt då med den levande elden. Dåvarande maken hade jobbat denna natt och hade varit i närheten och kännt röken. Och vi åkte förbi där när vi kom hem från vår lediga helg. Och det var så hemskt att se denna svarta byggnad, alla blommor och ljus som brann.

63 döda och över 200 skadade. Många väldigt allvarligt.

Så otroligt att det kunde hända och att några tänder på för att man blir sur för att måste betala 40 kronor i inträde då man kände arrangören. Och dessa killar går idag fria. Men är enligt tidningarna fortfarande inne på brottets bana.

Jag tror att många ungdommar skulle behöva träffa överlevande för att bli påminda om vad som kan hända då man leker med eld.
Tror att några är ute och besöker skolor men det borde vara något som alla skolor borde ha varje termin! Det är ju tyvärr fortfarande många byggnader, skolor och annat som brinner för att man leker med eld och inte förstår konsekvensen av det hela.

Men det är så skönt ändå att se att många har ändå gått vidare och försöker göra något med sitt liv. Och lyckas också trots sina svåra skador. Men det finns nog dom som mår otroligt dåligt fortfarande och inte lyckats gå vidare men dom får vi nog inte läsa om.

Hörde en intervju med en mamma, först på radion och sen på tv. Hon jobbade i samma hus som mig i många år. Ingen jag pratade med men såg ofta och jag visste vad som hänt hennes dotter. Hon blev en av de 63. Idag jobbar hon med krishantering och lever ett förhållande vis bra liv idag.
En lång mur med de avlidnas namn avtäcktes igår, ser fin ut på bild. Hoppas nu att dessa 10 år blir en avslut för många. Men vi kommer aldrig och ska aldrig glömma.
Fast som utomstående kan man inte ens försöka förstå dem som drabbats. Så idag tänker jag och tänder ljus för dem.




onsdag 29 oktober 2008

Fredag

Fick en tid hos den privata sjukgymnastiken på fredag.

En återbudstid hade dom. Ska bli så gôtt!

Hoppas bara dom kan ge min kropp lindring, att jag träffar på en person som inger kompentens och förtroende.

Och som inte bara sticker ett träningspapper i handen och säger om du gör så här hemma så blir det nog bra!

Idag är jag extra gnällig. Kroppen är extra knäpp!

En ny bok på gång

Nattfåk av Johan Theorin. Detta är hans andra roman. Skumtimmen heter den första han skrev och en bok väl värd att läsa den också.


När den kraftfulla storm som kallas fåken drar in över Öland gör man bäst i att hålla sig hemma. Fåken som kommer med is, snö och dimma och som drar med sig allt i sin väg.

I Johan Theorins nya bok har det blivit vinter på norra Öland. Familjen Westin har nyligen flyttat dit från Stockholm, till en stor gammal ödegård som de tänker renovera. Snart får de höra en del ruskiga sägner om stället. Sådant som naturligtvis bara är skrock och vidskepelse. Eller? Det dröjer inte länge innan svårförklarliga saker börjar hända.

I Nattfåk får vi stifta bekantskap med en rad nya människor, men också möta några vi redan känner - inte minst den pensionerade sjökaptenen Gerlof Davidsson. Precis som Skumtimmen är det en stark och oförglömlig läsupplevelse, en blandning av kriminalroman, spökhistoria och familjedrama med originella karaktärer, fängslande miljöer och en lika sorglig som spännande intrig.


Johan Theorin är född 1963 i Göteborg. Våren 2007 debuterade han med Skumtimmen, som blev en omedelbar succé hos både läsare och kritiker. Också i utlandet har debuten blivit sällsynt uppmärksammad. Översättningsrättigheter har hittills sålts till femton länder, bl.a. USA, England, Frankrike, Holland, Tyskland och Italien.

Ge mig en kudde


Och jag skulle somna direkt känns det som. Är så trött idag.

Vaknade igår kväll då hade jag nog inte sovit så länge och hade så ont i vänster underarm. Stapplade ut på toa och smorde in armen med iprensalva.

Trodde kanske att jag hade legat på den så att den domnat men det känns inte så. Och salvan hjälpte föga.

Samma smärta när jag vaknar nu på morgonen.

Och tankarna går ju. Är detta något som har med Fibro att göra, är det någon som hade smärtat i alla fall. Kommer det från axlarna. osv osv.

Har jag fått mer ont eller är jag bara mer medveten om den nu?

Tankarna är många. 2-3 månaders väntetid på min remiss till Gottfries fick jag till svar förra veckan. Ska ringa och tala om att om det kommer någon återbud så kan jag ha möjlighet att ta den.

Skit är det i alla fall!

Men solen skiner idag -just nu åtminstone. Båda ungarna försvann igår kväll till kompisar och har sovit över. Så det blev en lugn hemmakväll när dom åkte iväg. Låg och läste ut Liza Marklunds bok och kom i säng i hyfsad tid.


tisdag 28 oktober 2008

Galet



Igår kväll tittade jag för första gången på Boston Teaparty med Filip och Fredrik. Kan bara sammanfatta det med - helt galet!

Men kul och rätt intressant då man pratade om hur det var när dom växte upp kontra hur det är nu. Det värsta var när Filip kunde identifiera sina forna klasskamrater via deras snoppar. Sonen sa - det här är ju sjukt och jag kunde inte göra annat än att hålla med. Men man kunde ju skratta gott.

Och det är säkerligen så att man kollar in varandra i duschen efter gympan även om man inte vill erkänna det.

Och det blev tack vare detta tv-program sent i säng. Och det känns verkligen idag. Och vilka köer det var i morse. Jag åker lite annan väg numera och jag tror hela stan var snurrig i trafiken idag. Tror ett rödljus hade hängt sig, följde efter två andra bilar som körde på trottoaren för att komma vidare då det var bom-stopp på mötande väg och den är enfilig - ligger utanför en skola och det är lov denna vecka så det var ju inte den morgonrusningen. Så jag blev 20 minuter sen i morse.

Tur man hade med sig en mugg med kaffe i bilen. Den är ny och jag fick sonen att gå på Åhlens och köpa den åt mig. Visst är den snygg??

Dottern och jag hade en väldigt trevlig stund igår. Vi åkte och handlade, vi åkte sen hem och gjorde varma mackor tillsammans och pratade. Det var lugnt och skönt. Sen kom sonen hem precis lagomt tills det hela var klart. Han hade tränat. Vi åt och så spred vi ut oss i huset framför tv och datorer. Jag på det förstnämna. Såg slutet på Thomas och Simon och vilken terass dom hade gjort. Jag vill också ha!!!!

Undrar ifall dom skulle komma hem till mig om jag frågade. Kan berätta att jag pratar med dom båda på jobbet ibland. Och skulle säkerligen kunna boka in dom men jag vill ju inte betala för det :)

Visste ni förresten att tigerbalsam idag är vit. Köpte en burk igår på ica och dottern smorde in min rygg, axlar och nacke igår kväll innan jag gick och la mig. Sist jag använde sånt har jag för mig att den var brunfärgad?? Har jag fel tro?

Gott gjorde det i alla fall, får bli en ny insmorning ikväll. Men det är många timmar tills dess och jobb väntar på att bli gjort.

måndag 27 oktober 2008

Ny arbetsvecka


Trots den extra timmen så blev det inte lättare att kliva upp. Kan i och för sig bero på att jag kom sent i säng och sovit dåligt i natt.


Tittade igår på sonen när han spelade match - han gjorde väldigt bra i från sig och det gjorde resten av laget också. Men tyvärr var det ingen bra match. Man saknade motstånd och vann med 20 mål.


Det är inte kul med såna här matcher. Det saknas spänning. Det är tråkigt för dom som förlorar att bli utklassade så, det är också tråkigt för dom som vinner för dom möter inget motstånd och det är tråkigt för oss som tittar.


Men det är lite social samvaro att åka och titta och det är ju alltid trevligt.


Jag har ju haft bra koll på detta med vintertiden men det blev knas när jag skulle programmera videon. Det program jag tänkt spela in kom aldrig med för den klockan var inte ändrad. Ja, ja nu kan man ju alltid se programmet på internet i stället.


Och det är måndag igen och en ny vecka. Barnen ska vara hos mig och det är höstlov. Solen skiner just nu och det var just och trevligt att åka till jobbet så länge det nu varar. Om någon vecka är det mörk igen. Blåser gör det så det kommer förmodligen in mer regn senare idag.


Och idag fick jag gjort en smoothie. Banan, juice som jag pressade ur en apelsin. Köpte en burk med exotisk frukt (icas egna) och vaniljyoughurt. Jättegott blev det. Och jag hoppas den sprutar av vitaminer!


Och fick en påminnelse från biblioteket att man snart vill ha tillbaka några böcker. Och jag har två kvar som jag inte har hunnit läsa. Så det gäller att ligga i med detta. Dom ska egentligen lämnas tillbaka på torsdag men jag får ta böterna.

söndag 26 oktober 2008

steg för steg





Steg ett och steg 2 är avklarat nu är det bara 3 och 4 kvar och man har nått det 5:e och sista.


Jag pratar sport!



Var med dottern i går och hon spelade 2 matcher. Det är damjunior som satsar mot sm-guld.



Och vilka matcher. Dottern fick en ny possition och den passade henne bra och det blev några mål. Första matchen vann man med 6 mål. Vilket var jättebra då det lag dom sen skulle möta hade förlorat med 1 mål.



Så dom hade ju råd att förlora matchen bara dom inte förlorade med för många mål. Första halvleken var jämn men när sen andra halvlek började så gick motståndarlaget hårt fram och helt plötslig så låg vi under med 6 mål och vi såg det 3:e steget försvinna. Men vilken upphämtning man sen gjorde. Mål för mål och man vann matchen med 2 mål! Lycka. Och nervpärs. Tror knappt hjärtat har lugnat sig än.



Och vilka glada tjejer! Och supportrar givetvis! Det är såna här stunder man ska komma ihåg när det går motigt i andra matcher.



Vi åkte ca 6 mil enkel väg för detta. Och vilken tur vi hade även med vädret. Det blåste men regnet fanns inte i sikte. Klockan var halv 2 när vi åkte och närmare halv 8 när vi åkte hem och det var så svart ute.



Dottern skulle sen på fest så det var snabbt hem till mig för att duscha och göra sig iordning för att hinna vara med lite i alla fall. Hon är ju annars hos pappan denna vecka. Då han hade sagt att han inte kunde följa med frågade hon mig istället.



Sen körde jag henne till festen. Själv åkte jag hem till dansbandskampen och vinden började ta i ute. Sen kom regnet.



Och jag ringde dottern och sa att är det något så ring mig. Klockan var över 12 då hon ringde och frågade om jag kunde möta upp henne och en kompis vid tåget och köra hem henne till pappan. Tåget kommer in kvart i 1. Och visst gör jag det. Jag vill inte att dom ska behöva gå ute i detta väder när man vet att dom blir dyngsura för är man på fest så har man ju varken stövlar eller jacka för vädret.



Jag hade lite på känn att hon skulle ringa så jag hade inte somnat men gud så trött jag var. Kände mig nästan berusad. Kokade en kopp kaffe för att försöka piggna till lite. Körde hem flickorna glada, lite fnittriga och lite berusade. Och hem och lägga sig i sängen igen och jag kunde inte somna. Och alldeles för trött för att försöka läsa lite.



Så dagen i dag har varit slö. Har inte gjort speciellt mycket. Sovit, läst, ätit frukost, läst, sovit igen, läst, druckit kaffe och ätit varm macka. Och nu ska jag röjja i köket. göra mig klar för ännu en match som sonen ska spela hemma och jag ska titta på. Ska också åka och handla efteråt. Tur att affärerna har sena öppettider.



Sen måste jag komma ihåg att ställa videon och spela in Kalla fakta. Det är 10 år sedan den stora branden på Backplan i Göteborg där 63 ungdomar dog och 200 skadades - många allvarligt. Kommer så väl ihåg den dagen.



Och vad skönt det är och titta på klockan på väggen som jag ännu inte ställt om och veta att den nu egentligen inte är mer än en timme tidigare.


Tror det kommer kännas gott i morgon bitte när man vaknar och har fått sovit en timme längre.



Och jag hoppas regnkaoset har lagt sig. Det är kaos på vägarna i och runt Göteborg och det har svämmats över både här och där. Vi brukar kunna se från fönstret på jobbet hur det blir en översvämning på E20 och det blir rejält med vatten där. Men det finns platser som har det så mycket värre. Inomhus här hemma märker jag inte så mycket mer än att regnmätaren är överfull. Djuren vill inte gå ut men det ser ut som mina saker utomhus är kvar och inta har blåst bort.



Bild: Från GT

På GT kan man läsa om det här.

Så det har inte blivit något av det jag hade planerat i helgen. Inget röjjande hemma ute inför hösten i trädgården igår. Det blev sport istället och ingen skog idag. Men det blir väl fler chanser.


fredag 24 oktober 2008

Omläggning


Ja nu så har nerfarten jag använder för att åka av motorvägen och till jobbet stängts. Får from nu köra en omväg. Har två alternativ och jag får väl testa vilket som kan gå snabbast. Jag tror att den väg jag valde idag är den som har minst trafik även om den andra kanske är kortare. Påfarten ständes för några veckor sedan och nu ska det vara så här till 2011 nån gång. Jättekul - not. Men givetvis är det nödvändigt att det här vägbygget genomförs men det är ju ändå surt för mig personligen.


Och så mörkt det var i morse och fortfarande är. Det regnar och blåser rejält. Hankatten kom aldrig in i går kväll fast jag ropade på honom vid 23-tiden. Men i morse for han in genom dörren när jag öppnade och ropade. Och jätteblöt var han. Honan gick ut efter morgonmaten och kom in innan jag han åka till jobbet. Inget väder för katter idag inte.


Hade svårt att somna igår kväll. Först låg jag och väntade på att dottern skulle ringa. Hon hade åkt till Vänersborg för en match och strax innan 23 ringde hon. Trött, men nöjd och glad ändå. Dom vann och hon gjorde mål trots att hon inte tränat på nästan 5 veckor. Kan tänka mig att hon väldigt trött idag.


Idag ska jag och sonen ha en träff efter jobbet. Har nog aldrig hört honom säga ja så snabbt till frågan ifall vi skulle träffas i Allum idag.


Och det finns ju givetvis en anledning. Fable 2 släpps idag och vi har förbokat den. Först tänkte jag att vi åker in i morgon sonen var väl så där då men accepterade det så fatta va nöjd han blev när jag sa att vi tar det idag istället ändå.


Ska också passa och köpa lite strumpbyxor. Gillar om dom är lite roliga men behöver även vanliga svarta tex. Och så har jag sett en snygg termosmugg på Åhlens på bild någonstans - en sån vill jag ha. Perfekt att ta med sig en kopp kaffe i bilen på morgonen.


Annars ska det väl bli en lugn helg. Ikväll är det Idol, imorgon dansbandskampen. Är det väder så ska jag höststäda i trädgården, Plocka ihop utemöbler osv. Några längre promenader i skogen ska vi vänta med jycken och jag tyvärr.


Och så har vi sovmorgon på söndag. Sommartiden slutar och vi får tillbaka normaltiden. Jippi! Sova lite längre. Ljusare på morgonen, mörkare på kvällen. Men min sömnrytm återgår i alla fall lite till det normala.


torsdag 23 oktober 2008

Iskallt


Har precis diskuterat gårdagens grey's anatomi med kollegan som vi båda ser på. Vilket slut! Och så ska man behöva vänta en hel vecka till nästa avsnitt. Spännande men jag skulle aldrig gå in och ladda ner nästa veckas avsnitt på nätet för att få se fortsättningen. Nu har man ju något att se fram emot.

Och så har vi bönderna - satt och småfnissade för mig själv så sött det är. Men plump är den ena killen så säger att du ser mulligare ut i verkligheten än på kort men ett par kilon kan man ju alltid gå ner! Häpp!

Vad händer om han väljer tjejen, hon blir gravid och får svårt att gå ner dessa kilon efter en förlossning - dumpar han henne då?? Känns som om han går mycket efter utseendet. Hoppas han ändrar sig där.

Och så kunde det ha gått illa idag och jag hade fått tagit en ny tripp till veterinären. Jycken blir glad när han ser folk han känner. Eller glad och glad han blir extasisk. Idag när kollegan kom blev han alldeles till sig på fönsterbrädan där han har sin plats - låter och ylar nästan. Jobbar i ett gammalt hus med halvmeters djupa fönsterbrädor. Och med tanke på ryggskottet så vill jag ju inte att han ska slå upp det igen nu när det börjar bli bra. Och han höll på i sin iver att ramla ner från fönstret. Fick tag på honom i sista stund. Kollegan som hade kommit för att hälsa på honom där i fönstret fick klämt in han med höften mot väggen. Puh!

Det kunde gott illa!

Igår så skrev jag en egenremiss till Gottfries Kliniken i Göteborg som är experter på fibromyalgi.

Pratade med dom i telefon och det är ca 2 månaders väntetid. Tiden jag hade hos vårdcentralen har jag avbokat. Sa som det var - jag har skrivit en egen remiss och att jag inte tyckte läkaren jag har gör sitt jobb.

Först har jag telefonkontakt med honom, sen besöker jag honom och så bokar han in en ny tid för han har ju bara läst gamla journaler på då jag hade telefonkontakten och sen på mötet. Ingen undersökning alls. Nej, nästa gång jag behöver en läkare på vårdcentralen om det så är för en stukad fot så ska jag inte ha honom. Men det är inte hur enkelt som helst att byta! Nej man måste gå via versamhetschefen eftersom jag är född ett visst datum och det är hans kvot.

Så ett brev till denne och en förklaring till varför jag inte vill ha denne läkare igen. Så jag hoppas det blir någon bättre som jag får tilldelad mig.

Och solen skiner idag från en klarblå himmel också - än så länge. Igår när jag åkte hem från jobbet såg jag i backspegeln hur svart himlen var bakom mig. Åkte förbi kontorsvaruhus och beställde lite saker till jobbet och köpte almanackor etc direkt. Och när jag kom ut var det svarta över mig. Det blixtrade, spöregnade och det blev mörkt som på kvällen nästan. Men det drog snabbt över.

Och jag måste komma ihåg att köpa en skrapa till bilrutorna - jag hittar inte den jag hade i gamla bilen. Och man tänker på det när man står där på morgonen och skulle ha behövt den.

onsdag 22 oktober 2008

Ostkrok


Ostkrok säger man i norrland men lita annan varstans säger man ostbågar - fattar inte varför men så är det.

Jycken har formen av en ostkrok men verkar inte ha så ont i alla fall längre och är inte lika svajjig i baken men vill inte gärna gå uppför trappor - det går mycket bättre neråt.

Men han viftar på svansen, ser inte lika bedrövad och ledsen och rädd ut. Jättehärligt här det. Men vi kommer ta det lugnt med promander till jag ser att han rätar ut sig hela tiden och inte drar ihop sig som en krok. När medicinen är på topp så slappnar han av och är som han ska men när han känner sig stel och har lite ont så blir han krokig igen.

Precis som en annan. Är man smärtfri så är man avslappnad men har man ont så spänner man sig. Just nu är jag jättespänd i nacken och axlar. Så jag ska snart ringa sjukgymnasten. Men smärtan sitter idag i ryggslutet.

Men när man tittar ut genom fönstret blir man glad - det är blå himmel och sol annat mot igår kväll då det kom rejäla skurar så man knappt såg något när man körde bilen. Och så blåste det rejält men löven ska ju ner från träden!

Och inte kom jag i säng i tid igår heller - jag fastnade framför Desperat housewifes. Ingen serie jag följer så jag fattar ju inte varför en har blivit blind tex och en massa annat. Jag ser något avsnitt här och något där och igår blev det att jag tittade och det var ju lite spännande även om jag som sagt inte fattar så mycket av det hela.

Och ikväll blir det Greys fast jag fattar ju när man ser trailern att det är problem på gång. Som alltid.

Och jag borde ta hand om tvätt så jag slipper springa runt och leta tröjjor på morgonen. Och jag borde sätta på ett maskin med tvätt. Hittade en massa handukkar på sonens rum när jag hjälpte honom och packa hans väskor i måndags.

Det är väl tur att man inte har några fritidsproblem :)

tisdag 21 oktober 2008

Lite bättre idag



Jycken ser ut att må förhållandevis bra idag. Visst lite krokig fortfarande och säkert ont också men tror sprutan igår gjorde sitt och både jag och dottern gav honom massage på ryggen vilket han verkar tycka om.

I morse innan han klev ur sängen så blev det mer massage och så körde jag fönen på honom. Det gillade han!! Veterinären sa ju att massage och värme var bra.

Det är så man nästan blir avundsjuk - jag vill också ha massage och värme. Kanske skulle man investera i en värmedyna.

Dottern var ju som sagt hemma igår också för att sitta vid sin dator och i lugn och ro göra klart sitt specialarbete. Och mamma fick hjälpa till. Läsa igenom och komma med förslag. Intressant ämne hade hon Progeria - ni vet dom här barnen man läser om som ser ut som små gummor och gubbar. Så mycket konstigt det finns. 1 på 8 miljoner får den här sjukdomen pga någon gen som muteras. Det finns ingen i Sverige men närmaste fallet finns i Danmark. Och man kan få flera barn som har inom samma familj så man har ju inte riktigt fått koll på vad som gör att genen muteras. Det är ju inte ärfligt eftersom dom här barnen aldrig själv får några egna barn. Snittåldern för dessa är 13 år. Men det finns fall där dom blivit över 20 år.

Intressant är det och jag kommer ihåg en dokumentär som jag har sett också för något år sedan och den var väldigt intressant.

Så det blev en sen kväll igår. Klockan var över 11 innan jag kom i säng. Känns idag ska jag säga - är jättetrött. Men ikväll ska det väl bli en lugn kväll utan barnen - tror jag!

måndag 20 oktober 2008

Ryggskott!

Det gör jätteont, man är stel, det gör ont när man andas och varje häftig rörelse får ju en att rygga till av smärtan.

Min hund har ryggskott!

Det var diagnosen hos veterinären. Vi fick gå ut och gå lite och hane som han är så lyfte han både höger och vänster ben för att revirpinka. Och det högt och bra.

Väldigt svajjig i baken. Spänd och musklerna vid ryggen var väldigt spända. Och han är liksom krum i ryggen. Så diagnosen blev som sagt Ryggskott.

En smärtstillande spruta fick han direkt och en vitaminspruta. Och ett recept på Rimadyl.

Besöket hos vet kostade 650:- så det var med nervösa steg jag gick till apoteket. Hur hur mycket medicinen skulle kosta. Tack bara 71:- Alltid nåt och nu är jag black igen trots barnbidraget idag.

Jag hittade information om hur en hund kan bete sig när den har ont och som det stämmer in på min jycke. Tur att min jycke inte är aggresiv på något sätt.

Stackarn - så ont han måste ha. Alla som en gång haft ryggskott vet ju det. Men med lite medicin. Och så ska jag nu ta honom och massera hans ryggrad och sidan omkring, lägga en filt över det onda så ska det bli bra. Och det kunde ju ha varit betydligt värre.

Vanliga smärtsymtom

En hund som upplever smärta blir ofta undergiven, rädd, irriterad, aggressiv eller överaktiv. Smärtan kan göra hunden undergiven, framför allt mot ägaren. Ibland för att hunden inte tycks kunna avgöra vem som orsakar smärtan, speciellt när den blir akut. Säkert betyder det också en del att hunden känner sig sänkt, mindre stark och kapabel att försvara sig.

En känslig hund som inte har lätt att bli aggressiv, visar ofta rädsla i stället. Det är då en rädsla som man undrar lite över, speciellt i början innan man vant sig. Man har en känsla av att hunden är räddare än den borde vara. Den blev inte så illa skrämd den där gången så att den skulle bli så här rädd. Dessutom verkar den mindre rädd ibland och mer ibland, trots att det, till exempel, smäller precis lika högt och mycket.

Liza Marklund - En plats i solen


Äntligen har jag fått börja med Liza Marklunds - En plats i solen. Den är en direkt fortsättning på Livstid och är hennes elfte bok - jag har läst dom alla. Men jag hade ett stopp och tyckte det var för mycket men så tog jag upp henne igen och fick läsa ett par böcker i rad. Och ser fram emot en härlig stund med en bok som kommer bli svår att lägga i från sig.

En svensk familj hittas mördad i sitt hem på Costa del Sol i södra Spanien – alla utom den 16-åriga dottern, som är spårlöst försvunnen.

Först tror polisen att det är ett inbrott som gått fel, men ju mer brottet granskas, desto märkligare blir det. När också inbrottstjuvarna påträffas döda lamslås hela utredningen. Brottet sänder en chockvåg som skakar om, till och med på den brottstyngda Solkusten.

Annika Bengtzon skickas ner till Marbella för att bevaka morden. Hon åker under protest, för hon har egentligen inte tid att resa iväg. Hon har just fått en ny lägenhet och har inte ens hunnit packa upp flyttkartongerna. Relationen med hennes exmake Thomas är laddad. Annika saknar sin familj så att det värker i kroppen. När både Thomas och Annika plötsligt befinner sig samtidigt i Malaga under några tropiska majdagar visar det sig att deras kärlek kanske inte alls är död.

Men under den heta solen dras Annika in i ett ödesdigert spel om kokain, penningtvätt och vedergällningar som innefattar flera generationer. Hennes sökande efter den försvunna 16-åriga flickan för henne slutligen bort från Europa och ner till Afrika.

En plats i solen är en brett upplagd kriminalroman som spänner över 70 år, från Nazityskland och bonde-Sörmland på 1950-talet till Stockholm, Malaga och Marocko i vår tid. Det handlar om vad människor är beredda att göra för att få just en plats i solen, en position på samhällets gräddhylla.

Måndag


Och helgen är över och vilken helg! Fredagkväll och jag var så trött hela eftermiddagen. Det började redan när vi var färdiga på ikea. Då var jag helt slut, feberkänsla och allmänt kass. Och det var inte så mycket folk och vi gjorde klart det vi skulle på mindre än en timme. Men man höll på att bygga om så den vanliga rutten som man vet hur den går var inte längre samma.


Men vi har piffat till det på jobbet och det blev riktigt bra


Väl hemma så var jag så trött att det blev en enkel middag. Sonen hade åkt till en kompis och dottern var på väg. Så det blev soffan och tv.


Efter idol så hämtade jag dottern hos en kompis. Hunden är ju alltid med när jag ska någonstan (nästan) om det så bara är fråga om 10 minuter så får han följa med.


När han skulle hoppa in i bilen så gnällde han till. Tänkte att han missade väl på något sätt och slog sig.


Dottern kom hem och när vi sen skulle gå och lägga oss fick leta hunden - han som alltid är runt fötterna på en.


Han låg i vardagsrummet. Ville inte röra sig och skakade.


Dottern tog med honom upp till sitt rum och där sov han sen hela natten.


Lördag morgon och jag vaknade tidigt - Jippi!!!! Klockan 9 och det är ju skillnad mot de senaste helgerna. Läste lite i min bok, gick upp och åt frukost och läste nyheterna på datorn.


Hörde sen hunden gnälla och jag tänkte att nu vill han komma ut ur dotterns rum. Så jag gick upp och där låg han precis ovanför trappen. Han ville inte gå ner. Jag bar honom och han skakade som om han vore rädd. Och så höll han på.


Åkte och köpte lite bambyl ifall han hade lite ont av en sträckning eller så. Känt igenom hans ben men han reagerar inte på det. Men är väldigt ostadig och vinglig i baken. Tog med honom ut på en liten runda på ängen och även om det gick sakta så gick han utan att halta.


Han har verkat rädd för mig hela helgen. Gått undan, skakat, inte velat ligga i varken soffan eller sängen. Och jag blev skallad av honom rejält när jag försökte lägga honom på magen som vi brukar. Men på en promenad har han verkat som vanligt. Svansen har viftat, han har nosat. Men verkar lite vinglig i baken.


Enda gången han tittat och lyssnat på mig var när man sa "gå ut". Sen har han suttit mycket vid ytterdörren och velat ut. Men inne har han verkat rädd.


Det jag tänker på är ju borrelia eller erlichia i första hand. Hoppas i alla fall att det inte är värre.


Igår var det ju väder som gjort för att ha varit ute i skogen. Så skönt mot lördagens regnande men det blev ju av naturliga skäl inget av detta. En liten sakta promenad i solen bara. Så jag la mig för att läsa på eftermiddagen och tvärsomnade i nästan 3 timmar. Det var skönt.


Sonen kom hem på lördagen med en kompis som sov över. Vi åt en god middag på rullader med bacon och scharlottenlök. Dessa lade jag i en gräddsås med trattisar och kokt potatis. Det enda som fattades var ett gott glas rödvin.


Sen blev det dansbandskampen på svt1 - som en som är uppvuxen med dansband så var det ingen besvikelse. Kommer absolut titta på resten. Började gå på logdans på sommaren och folkets hus på vintern när jag var 12. Och det höll i sig tills jag flyttade till Göteborg i stort sett.


Och jag var med i Torleifs fanklubb som tidig tonåring. Och jag lyssnar fortfarande gärna på dansbandsmusik på radion. Köpte en skiva för något år sedan med dansbandsmusik. Och det var Torgny Melins som tolkade Teddybears Stockholm - den var bra!


Så det blir spännande att följa detta och se vem som vinner det hela. Jannez från Östersund ska ju vara med framöver. Ska jag hålla tummarna för dessa. Första programmet så gick Bengt-Hennings och Scotts vidare tyckte dom var bra båda två. De första - gamla tradionella dansbandsmusiker med 40 år på nacken. De senare lite modernare.


Och medans jag har bloggat här har jag hunnit med och fått tag på veterinären. Idag klockan 14:30 ska jag vara där. Nu ligger han och sover på min fönsterbräda jycken på sin fäll. Skakar inte utan ser lugn ut som han brukar. Han har ätit av min frukost. Fil och flingor. Och han fick en bambyl innan vi åkte till jobbet. Så håll tummarna för att det är något som en antibiotika kur kan fixa. Veterinärsköterskan pratade också om en sträckning eller erlichia när jag beskrev hans symptomer.


Och jag själv då? Jo tack det känns bra faktiskt. Inte så där supertrött som jag varit, värken finns där på olika platser hela tiden men som sagt det är ju något som funnits så länge att man blivit van den och inte funderar så mycket på den i fall man inte verkligen känner efter. Och "ta i trä" ingen huvudvärk i dag. Men den har funnits hela helgen.


Nu åker barnen till pappan igen och dom har ju hållit mig igång så man har fått låta bli och känna efter och gått på ren vilja. Nu blir det ju mer strunta i det som inte måste göras. Mat finns färdigt och bara att värma. Kanske jag ägna mig mer åt att läsa mina lånade böcker för några längre promender blir det ju inte och idag är det mysa inomhusväder! Och ljusen vi köpte på Ikea för att ha här på jobbet - stor rött blockljus med doft på en stor silverljusstake - den lyser upp och förhöjer myskänslan. Vi har ett varsitt jag och kollegan. Och vi köpte samma stakar till lunchrummet men bruna ljus med doft av kanel och äpple. Och chefen är nöjd!

fredag 17 oktober 2008

Avklarat


Nu har jag fått en spruta i skinkan - den vanliga p-sprutan var tredje månad. Men jag tycker inte det var länge sen jag tog den förra men det var 3 månader sen.


Sen hade jag det inbokade besöket hos Dr fåhäv.


Honom har jag träffat förr - i mars för min knäppande käke. Då skrev han en remiss till öra,näsa hals. Och till labb för blodprover. Men i övrigt gjorde han ingenting. Inget blodtryck eller kände.


Och nu har jag då träffat honom igen. Jag ringde ju för mina ömmande leder i händerna och då pratade han om de prover jag tog sist och så ett Ra prov eller vad det nu heter och det var negativt.


Nu var det samma - han pratade om negativa prover och gick tillbaka i tiden och alla prover som tagits sen gud vet när och att prover hela tiden varit negativa.


Jag sa att något inte står rätt till eftersom jag har smärtorna och så sa jag även att man inte ser allt på ett blodprov och att jag ville ha en remiss till rematologen. Och så började jag även berätta om fibromyalgi som också stämmer över symptommässigt så himla väl på mig själv. Och tröttheten - Kronisk trötthetssyndrom och att jag har sökt information på nätet och hittat massor och att man kan ha alla tre symptomer.


Karl verkade inte ha hört talas om något och jag sa att jag ville ha en remiss till Gottfries Kliniken i Mölndal som var specialister. Han hade aldrig hört talas om dom heller. Och verkade väldigt skeptisk. Men jag ska få en remiss dit men inte idag - för vi ska träffas igen den 28 och skriva den tillsammans för att det ska bli rätt. Han gick väl igenom ett register på de ställen man remiterar folk till och dom stod med i deras egna register. Och förvånad verkar han men som sagt remissen ska jag ju få.


Han vill nog väl denne man men att börja rabbla latinska namn på prover som tagits på sista besöket och mängder med år tillbaka inger inget större förtroende.


Själv tycker jag väl att man borde ta ett blodtryck åtminstone. Han borde känt på mina onda leder i händer och kanske även kännt på mina spända muskler jag har i ryggen.


Och så ville jag ju ha remiss till sjukgymnasten - nu skriver man inte längre remisser dit utan man ringer dom själv. Och eftersom det ligger i samma hus så gick jag dit. Fick prata med en kille och berättade som det var. Jag vill gärna ha massage. Och att jag skulle få en remiss till Gottfries - vilket han mycket väl visste vad det var och att dom var bra. Och massage inte var så bra för dom med fibro. Varmvattenbassäng var bra och att jag skulle ringa på måndag och boka in en tid med en sjukgymnast. Styrketräna skulle jag inte göra. Kändes tryggt att någon visste något i alla fall.


När jag satt hos läkare och med min pärm med allt så sa jag också att jag läst om hur många som blivit illa bemött och inte trodda och avfärdade av speciellt läkare på vårdcentraler. Så nu ska jag samla mer dokumentation och information och ha med mig inför nästa besök.


Idag är det ett helt otroligt väder. Solen skiner och jackan lämnade jag hemma. Nu ska vi snart på ikea jag och kollegan och handla lite saker för att göra det lite trevligt här på jobbet.


Fast jag skulle helst vilja åka hem och lägga mig för jag känner mig så trött. Stor mugg med kaffe har inte hjälpt något alls.


Men det är fredag!


torsdag 16 oktober 2008

Äntligen!!!

Som jag har väntat på något nytt från Keane - ett av de bästa banden i mitt tycke och deras två första album tröttnar jag inte på. Och man har ökat från 3 personer till 4 och lagt på en gitarr´.

Skivan släpptes i Sverige igår och den ska jag genast köpa! Första släppta låten spiralling är jättebra - gillade den direkt. Vissa låtar måste man ju ibland lyssna in sig på men det behövdes inte här.

Och glöm inte att först stänga av ljuder på mina favoriter som du hittar längst ner i bloggen


Idag är en speciell dag



Det är sonens födelsedag! Hela 16 år fyller han. Vi sjöng för honom jag och dottern i morse - tur att inga andra hörde oss - sömnrassliga och hesa och han fick ett paket. Han har ju fått presenter i förskott så det var inget märkvärdigt men lite kul ändå att få öppna kanske.
Vi ska äta lite gott ikväll. Det blir lax som är hans favoriträtt och god kaka med någon kolajox på.
Sen ska han i väg och träna!
Födelsedagskalas med släkt blir nästa helg då han är hos pappan. Kalas för kompisar har han inte haft på många många år. Han har aldrig velat. Kanske blir det en pizza med gänget i helgen på pizzerian.
GRATTIS ÄLSKLINGEN!

16 oktober


Och vad jag längtar till sista söndagen denna månad - då det blir normaltid igen - man får sova en timme längre - Jippi!


Att jag är trött är ju ingen direkt nyhet men nu börjar mina barn känna av det också. Det är mörkt på morgonen och dom ser koma-aktiga ut. Sonen åker med mig till stan för att ta bussen och är knappt pratbar - ser jättetrött ut och jag lider med honom.


Han är kvällsmänniska - dottern också och jag har varit det.


Och jag får skylla mig själv lite för jag fastnade framför ett program på kunskapskanalen igår som började 22 och höll på i 45 minuter - sjuk i själen - det handlade om depressioner. Vad jag kände igen mig så mycket och tyckte det var intressant även om jag får lida för det idag. Trots nästan 8 timmars sömn.


Som vanligt frukost till barnen och det är varm choklad som gäller på morgonen. Och det blir ofta lite kvar och då blandar jag det med kaffe och tar med i en termosmugg. Det är riktigt gott.


Ser ett fågelstreck precis nu utanför fönstret - vilken art - ingen aning men jag funderade faktiskt häromdagen på just detta - när fåglarna flyttar.


På våren är det ju ett säkert vårtecken när man ser sädesärlan komma vippandes. Helt plötsligt så är den bara där. Men jag har vad jag vet aldrig sett en hel flock komma. Men hur vet dom när det är dax att flyga tillbaka där dom kom ifrån???


Det regnade väldigt när jag åkte till jobbet men nu ser man en blå himmel och lite sol - trevligt så länge det varar för runt omkring är det väldigt gråa moln.


Och igår tittade jag även på Bonde söker fru/man. Det var speed -dating i 5 minuter och hur mycket hinner man på 5 minuter??? Och en del var ju så otroligt blyga och nervösa. Och lite sensationslysten är man ju då det i år är homosexuell bonde med.


Jag såg första säsongen men förra säsongen tyckte jag det var lite ointressant så jag såg bara ensakta glimtar. Ibland blir känner man sig oerhört generad och pinsam å deras vägnar.


Och imorgon är det tid för läkarbesöket - nästan lite nervös - inte för själva diagnosen utan mer för att bli avsnoppad och misstrodd. Man kan ju känna sig lite liten och underlägsen när man är hos läkaren.




onsdag 15 oktober 2008

Hittemissen


Vår lilla gråa hittemisse blir bara mer och mer mysig. Nu vill hon gärna gosa. Och hon tog ju klivet till min säng för inte så länge sen.

Vardagsrummet har varit lite njae-dit-går-jag-nog-inte-mer-för-än-snabb-koll.

Igår låg hon på mitt bröst och gosade över en timme och kom tillbaka trots att jag fick flytta på henne för att gå på toa. Sen låg hon en stund på ryggstödet och sov gott.

Så hon har gått från att vara en riktig bitch till kattskrälle till en riktig mysmisse.

Sonen tycker dock att hon är lite för mycket ivägen. Står han och gör något att äta på kvällen är hon gärna med, hon vill vara i hans knä när han sitter framför dator och igår låg hon i hans säng när han skulle gå och lägga sig - men hon åkte därifrån.

Då gick hon in till dottern istället och var ivägen när försökte lösa korsord.

Och ut gick hon inte i morse för vi alla gick.

Det känns jätteskönt att hon blivit en sån trevlig katt. För hade hon fortsatt vara reserverad hade det varit trist. Men kanske är det lite vår förtjänst också. Som inte struntat i henne utan har klappat och gosat med henne lite grann varje dag.

Och nu är det mitt i veckan igen. Och jag har fått en förkylningsblämma på insidan munnen. Hostar men är inte täppt i näsan. Och när jag ändå beklagar mig - tanden som jag rotfyllde har börjat bråka med mig. Det värker i den. Så jag måste ta kontakt med tandläkaren idag.

Och så har vi det vanliga. Värk både här och där. Trött men igår var jag ändå på ett lättare humör kände jag. Och visst mornar är ju en plåga och jag sitter här jättetrött och värkande men ändå lite lätt till sinnes.

Igår hade jag fått rabattcheckar på Ica.

Med stora bokstäver står det.

Här får du lägre pris på 9 varor du brukar köpa?

Ok - men när man sen tittar på detta - vilka varor det som jag brukar köpa blir jag smått konfunderad.

Visst - vissa varor köper jag ofta och nästan varje gång jag handlar. Men det är inte så att det var varor som jag alltid brukar köpa.

Tex - chicken McNuggets från guldfågel - har bara köpt 1 gång. I somras. En curry mandalay krydd mix från Santa Maria - köpt 1 gång. Fryst pajskal - köpt 2 gånger med lång till emellan.

Det enda som är stadigt återkommande var mixade sallader från Ica - jag brukar köpa dessa blandade sallad i påse.

Men det andra - så jag undrar vad kriterierna hos ica är för att få epitetet - varor du brukar köpa?
Och dagens väder - just nu grått och man säger att regnet ska komma under dagen -nice - not!

tisdag 14 oktober 2008

När katten är borta


så dansar råttorna på bordet!


Och den här råttan smiter hem från jobbet direkt när telefonerna stängs - 16:30

Domarna faller tätt


Nu är hon dömd - tyskan - för morden på Saga och Max - Livstid! Och utvisning!

Ok - livstid borde ju innebära att hon sitter där hon sitter resten av sitt liv och då behövs ju ingen utvisning.

Fast så är det ju inte och det låter i alla fall i mina öron konstigt. Livstid - livets tid - så länge man lever. Så hur många år behöver hos sitta innan hon utvisas. 5, 10, 15 eller fler år??

Eller så kanske hon överklagar och blir frikänd - hemska tanke.

Kidnappade Alicias pappa fick också sin dom idag för att ha bortfört henne från mamman. 1,5 års fängelse blev det för honom.

Livstid blev det också för Engla och Pernillas mördare.

Och så har vi den kända artisten som vi alla vid det här laget vet vem det är trots att man inte skriver det rakt ut i media. Undrar om han blir fälld?

Tito rättegången - han blev också dömd.

Och Rödebytragedin - hur ska det gå där.

Natalie från Alingsås vars pojkvän erkännt - och försvunna Caroline, försvunna pappan i Uddevalla, campingkvinnan, Osv osv osv.

Det tar ju liksom aldrig slut. Hela tiden är det nya tragedier, nya hemskheter, nya brott som begås.

Bland det första jag gör på dagen, vardag som helg är att läsa tidningen på nätet. Det är aftonbladet, Expressen, GT, GP, den lokala tidningen och man blir beklämd varje dag över allt otrevligt som händer. Det är så mycket mord, misshandel och bortrövande. Och är det inte svenskar i Sverige så är det svenskar utomlands - som nu senast pensionärsparet i Tobago.
Och alla andra hemska saker i vår värld. Börskrascher, bränder, bankkriser, ännu fler inlåsta människor och allt annat elände.
Fast man kan ju inte låta bli att läsa och uppdatera sig heller - inte jag i alla fall. Men visst önskar man sig en bättre och snällare värld.

Men det är ju goda nyheter att dom skyldiga blir dömda och får sina straff.

Men hemska tanke ifall någon döms oskyldig men det är väl knappast någon som blivit???










Pest eller kolera


Jag avskyr brustabletter. Det smakar ju fullkomligt urk. Därför tar jag aldrig treo om det inte är så att inget annat finns. Chefen köpte alltid alvedon i brus till jobbet förr.

Av vilken anledning kan jag inte förstå - är det att den verkar snabbare då kanske?

Treo finns ju bara i brus.

Och jag har av någon anledning jag inte själv kan komma på varför köpt InsideBrus istället för tabletter när jag hade magbesvär.

Och igår hade jag känningar när jag gick och la mig och det är som att välja mellan pest eller kolera ifall jag ska ta en sån brustablett eller inte.

Det blev en brustablett för den smärtan är ju kortare även om det är så svårt att få ner den utan att det kommer upp igen.

Gav sonen också en sån här brustablett en gång då han hade ont i magen och halsbränna. Han kommer aldrig mer ta en sån här sa han för den är så äcklig.

Nåja - jag slapp det magonda i alla fall.


Men jag hade svårt att somna, honkatten kom inte in trots att jag ropade flera gånger på henne så hon var ute på månskens äventyr. Om dagen var jättemörk igår så var natten ljus pga fullmåne. Kanske är det även det som gör att jag inte kunde somna. Och klockan ringer ju så fort man har ju knappt gått och lagt sig förrän det är dax att kliva upp. Och som vanligt när jag har ungarna så plågar jag mig upp tidigt för att väcka dom. Göra ordning deras frukost, stressa och få skälla för att vi blir så sena för dom ligger så länge som möjligt och sonen missade sitt tåg i morse det stod på perongen men det var ingen mening att ens försöka springa och tro att man ska hinna med. Så han åkte med mig till stan. Och vi hade inga köer att tala om på vägen in - bara det är ju plus för dagen.
Om dagen igår var jättegrå och mörk - det blev liksom aldrig ljust på hela dagen så är det betydligt bättre idag. Solen skiner från blå himmel - skönt.
Barnen kom igår och då passade det väldigt bra med en het soppa och dagens middag är också klar. Korv stroganoff med ris. Det är så lättvindigt när man har förberett så här långt.

När vi ändå pratar mat - frågade sonen om torsdag och om han ville äta tex fläskfilé - nej blev svaret för det äter vi varje fredag på skolan - häpp??
Dom har ju sin "bamba" i en lunchrestaurang som är för allmänheten och det är ju dagens rätt som man äter då. Och på fredagar serverar dom tydligen fläskfilé. Så nu vet jag inte riktigt vad vi ska äta - förmodligen lax eftersom det är en av hans favoriter.
Annars så är det ungefär som vanligt. Lite trött och lite värk och det värsta av allt - min tand som jag rotfyllt och bråkat med börjar kännas av igen. Det värker i den - men det ska ju inte finnas någon rot kvar??? Så jag måste kontakta tandläkaren och kolla upp detta.
Kan man reklamera en lagning???

måndag 13 oktober 2008

Bra musik!

Hörde denna på radion aldeles nyss - Monachos gillar! Och det är Boyzone som vuxit till sig.

Och pausa mina favoriter först!


En ny vecka

Och jag orkade inte kliva upp klockan 7 i morse utan ställde om klockan till 8 och "försov" mig. Alternativet var att stanna hemma hela dagen.

Trots nybäddad säng och jättetrött har jag sovit så kasst i natt. Det känns som om jag mest legat och blundat och ingen djupsömn över huvud taget. Man är medveten om vad som händer runt omkring men är ändå i en dvala.

Just nu känner jag mig inte så jättetrött "ta i trä" men kroppen har träningsvärk och lite småskum. Som i en liten bubbla.

Och idag kommer barnen. Det är en stor dag längre fram i veckan. Sonen fyller 16 år! Och när jag åkte på BB så fick vi skrapa bilen från snö. Ett sånt där minne man aldrig glömmer.

Det hoppas jag verkligen att jag slipper på torsdag och inte på länge än.

Något kalas ska vi inte ha om inte sonen vill ha några kompisar hemma till helgen eller nåt. Släktkalas får pappan stå för eftersom det är där släkten finns. Och dom är rätt många så det brukar (vad jag förstår) vara en tillställning med många inblandade. Nya frun har en stor släkt.

Det får bli en extra god middag hemma men frågar man sonen så vet han ju aldrig vad han vill ha. - Det får visa sig. Och likadant är det med presenter - jag vet inte är svaret men jag har redan gett honom present i förskott. Mobilen och pengar! Men hans syster undrar ju och får inget i hennes tycke bra svar.

Ja nu är det bara att bita ihop och önska att veckan går fort. Och ute är det grått så grått. En riktig höstdag och jag har tagit med mig ett doftljus till jobbet. Det luktar gott och är trevligt att titta på. Alltid nåt!

söndag 12 oktober 2008

Fått lite gjort idag i alla fall

Efter gårdagens totala koma kolaps så har jag idag dammsugat kök, hall, mitt sovrum och trapporna ner till nedervåningen och upp till övervåningen.

Svetten lackade! Förstår inte att detta lilla ska kännas som ett helt stepup-pass. I alla fall svettmässigt.

In i duschen.

Sen kom sonen och jag körde honom till en kompis, hämtade dottern hos en annan och dom är inte ens hos mig denna vecka. Åkte och handlade lite, har hängt tvätt och jag har hängt ut kläder på vädring - stickat - och tvättat mer tvätt.

Bytt sängkläder i min säng och nu har jag bakat matbröd. Pauluns mix så det är ju inte så avancerat.

Lika bra att hålla på och stöka utan att känna efter om man orkar eller inte.

Tagit en promenad med jycken dock inte så lång som igår fast vädret var bättre - men orken tröt.

Som tur är det inget på tv i kväll som jag vill se så det blir en tidig kväll och sömn för att orka jobba i morgon.

Gjorde en omelett till middag och kokat röd quinoa till lunchen imorgon.

Så jag känner mig rätt nöjd med dagen!

Musik kan man inte vara utan!

Glöm inte att först pausa mina favoriter längst ner på sidan innan ni lyssar på musiken nedan.

Den här väcker minnen - en släkting till mig vars sambo är en duktig sångare brukade sjunga denna. Och när det var fest -mest - roliga tider.



Sen vill jag hylla min dotter med denna! Och faktiskt så kan jag tycka dom är riktigt bra - det när en liten rocker inside of me :) - Och jag gillar videon till denna - bjuder på lite överraskningar.



Och jag hyllar sonen också som har en otroligt blandad musiksmak fast ibland blir man ju nästan knäpp när han spelar sånt här.

Fast här är syskonen lika men så olika - Hardcore superstar el Hardcore Techno.



Då gillar jag bättre när han lyssnar på Coldplay, REM eller en massa annat.

Solig söndag


Och jag försöker inbilla mig att idag är jag jättepigg - piggare än någonsin - nästan maniska och har ork till massor.
Tvätt ska hängas, golv ska damsugas, jycke ska promeneras osv osv.
Men sanningen är inte lika bra. Jag känner mig lite piggare än igår absolut men ändå inte.
Igår sov jag länge, jag fick röjt i köket som jag hade tänkt mig, jag fick promenad med jycken som jag också tänkt mig - vi tog en långpromenad och det var jätteskönt om man bortser från värk lite här och där.
Det småregnade och jag tycker det är skönt. Klar och kyligare luft i lungorna. Kommer hem kokar mig en kopp kaffe och tar en bulle till.
Känner mig jättetrött så jag tar cd-bok med mig och stoppar i stereon, lägger mig för att lyssna tror absolut inte att jag ska somna för det har varit jag förr. Försökt sova middag men det har aldrig funkat - det är den sista tiden, året som jag kan göra det.
Klockan är 16:30 när jag går ner och vaknar sen till vid 8! Går upp och gör mig iordning för natten och går och lägger mig igen och vaknar till liv idag klockan 9. Och jag skulle kunnat ha somnat om ifall jag fortsatt blundat. Så det var inte många timmar som var vakna igår.
Och jag får så dåligt samvete! Sova bort nästan en hel dag när det finns så mycket annat man kan göra och behöver göra. Och jag fullkomligt avskyr denna känsla av att vara så otroligt trött hela tiden.
Om det varit för att man slarvat med sömnen genom att inte gått och lagt sig utan varit vaken halva natten så skulle jag förstå varför man är trött men nu när man sover, sover och sover. Går och lägger mig tidigt och ändå känner mig trött - det gör mig ännu tröttare.
Läser och läser om ME - Myalgisk Encefalomyetlit, Kroniskt trötthetssyndrom - känner igen mig precis som jag gör i fibromyalgin och man kan ha både ock tillsammans med RA.
SUCK!
Blir man sjukare av att läsa sånt här tro eller hjälper det att se att det faktiskt finns syndromer som jag kanske har hamnat i?
Life sucks!

lördag 11 oktober 2008



Det här kommer bli min dag idag - ligga i sängen och inte göra så mycket alls. Det är nästan skämmigt att säga men jag sov till 11 idag men jag behöver det och ändå är jag trött.

Ska röjja lite i köket först för det är ju lite trevligare när man inte ser röran på diskbänken. Sen ska vi ta oss ut också jag och jycken.

På med regnstället! Måste ut även om det tar emot.

fredag 10 oktober 2008

Fredagsskratt



Ett skratt förlänger livet - bli gammal !




Dynamit på gymmet

En blondin var på ett gym och iakttog en bodybuilder som tränade.

- Booom!!! sa bodybuildern och slet av sig tröjan!

- Vad är det där? frågade blondinen.

- DET ÄR 70 KILO DYNAMIT, BABY!!!

- Boom!!! sa bodybuildern och slet av sig sina byxor.- Vad är det där på dina ben? frågade blondinen.

- DET ÄR 70 KILO DYNAMIT, BABY!!!

- Boom!!! sa bodybuildern och slet av sig sina kalsonger.

Då gav blondinen ifrån sig ett skri och sprang i panik ut ur gymmet.

Bodybuildern sprang ikapp henne och frågade varför hon sprungit sinväg.

- Jag ville inte vara i närheten av all den där dynamiten när jag såg att stubinen var så kort..



En man ligger med en oerhört ful kvinna.

Efter ett visst tag säger kvinnan:

-Visst finns det något underbart i mig också?

-Visst! säger mannen, men den drar jag snart ut





Vid en biologilektion i småskolan frågar fröken

Vad är panodil bra för ?

Lille Erik svarar för värk o sån´t........

Ja just det säger fröken, men viagra då ?

Det är bra mot diarré........säger Erik

Var har du fått det ifrån säger fröken ?

Jo mamma säger alltid det till pappa, ta en viagra så stelnar skiten !



När en lastbilschaffis stannar för rött glider en liten Nissan Micra upp jämsides...

Ur Micran hoppar en blondin, som springer runt till lastbilens förardörr och knackar på.

Lastbilschaffisen vevar ned rutan och blondinen säger:

- Hej, jag heter Linda och din last håller på att läcka ut!

Lastbilschaffisen struntar fullständigt i blondinen, men när han stannar vid nästa rödljus glider Micran upp jämsides igen. Blondinen hoppar ur, springer runt och knackar på förardörren.

Lastbilschaffisen vevar ned fönstret och blondinen utbrister igen:

- Hej, jag heter Linda och din last håller på att läcka ut!

Lastbilschaffisen skakar på huvudet och fortsätter nedför gatan. Vid det tredje rödljus-stoppet händer samma sak igen... Andfådd hoppar blondinen ur Micran, springer runt och knackar på fönstret på förardörren.

Lastbilschaffisen vevar ned fönstret och blondinen säger på nytt:

- Hej, jag heter Linda och din last håller på att läcka ut!

När det blir grönt drar lastbilschaffisen på och hinner fram till nästa rödljus i god tid innan Micran.Den här gången hoppar lastbilschaffisen ur och skyndar iväg att möta Micran.

Han knackar på fönstret till förardörren och när blondinen vevar ned rutan säger han:

- Hej, jag heter Bosse, det är mitten av januari och jag kör saltbilen!




För dum för dator

Verklig situation som supporten hos WordPerfect har råkat ut för:

"Ridge Hall, supportassistent, vad kan jag hjälpa till med"

"Hej... Jag har problem med WordPerfect."

"Vad för slags problem?"

"Jo, jag satt här och skrev då alla ord plötsligt försvann."

"Försvann?"

"Ja, de försvann?"

"Hmm. Så hur ser din skärm ut just nu?"

"Den är tom."

"Tom?"

"Det står inget på den, och den vill inte visa det jag skriver."

"Är du fortfarande inne i WordPerfect eller kom du ut i DOS?"

"Hur ser jag det?"

"Kan du se DOSprompten?"

"Vad är det för något?"

"Glöm det. Kan du se muspekaren på skärmen?"

"Nej, det finns ingen pekare. Som jag sa, den vill inte visa något som jag skriver."

"Har din monitor en lampa som visar att monitorn är på?"

"Vad är en monitor?"

"Det är den saken med skärm och som ser ut som en liten TV. Har den en liten lampa som lyser, och därigenom visar att monitorn är på?"

"Jag vet inte."

"Ok, kolla baktill på monitorn och se om du kan hitta strömsladden. Kan du se den?"

"Ja, jag tror det."

"Bra, följ den sladden och se om den sitter i stickuttaget i väggen. Gör den det?"

"Ja, det gör den."

"Bra, när du var baktill på skärmen, såg du om det satt två kablar i monitorn, eller bara en?" "Nej."

"Kolla det, det ska finnas två kablar som ska sitta inpluggade där."

"Det gör det."

"Ok, följ den andra sladden och säg mig om den sitter fast i bak på datorn."

"Jag når inte."

"Nähä, uhm, kan du se om den sitter i då?"

"Nej."

"Inte ens om du sätter knäet på skrivbordet och lutar dig över för att se?"

"Nej, alltså... Jag kan inte se bara för att det är mörkt."

"Mörkt?"

"Ja, lamporna är släckta, och det enda ljuset jag har kommer från fönstret."

"Jamen, kan du inte tända lamporna då?"

"Nej, jag kan inte."

"Inte? Varför då?"

"För att strömmen har gått."

"Har strö... Har strömmen gått? Aha! Ok, jag tror vi har hittat problemet nu. Har du fortfarande kvar lådorna som datorn kom i?"

"Öh ja, jag har dem i garderoben."

"Bra, hämta dem, och packa sedan ner din dator med monitor och allt precis som du köpte den. Ta sedan med lådorna till butiken som du köpte datorn hos."

"Jaså? Är det så illa?"

"Ja, jag är rädd för det."

"Tja.. Ok, antar jag. Vad ska jag säga till dem?"

"Säg att du är för dum för att ha en dator."

Yes - äntligen är det fredag! Denna vecka har varit så lång tycker jag.


Såg en otäck sak på väg till jobbet idag. På motsatt sida motorvägen låg en bil rejält kvaddad i ett dike. Det var bara skrot men då stod den på 4 hjul i alla fall så den person/er som fanns i bilen var nog redan på sjukhuset. Polisen stor där så det var därför man reagerade på att något hänt på andra sidan för det blinkade fullt med blåljus.


Man undrar lite vad som orsakat olyckan för det är inte halt. Otäckt var det i alla fall och man hoppas personen klarat sig bra.


Idag vaknade jag lite piggare än andra dagar men gick och la mig redan vid 9 igår och tog en insomningstablett men jag somnade inte in på en gång men har haft en djupsömna hoppas jag i alla fall.


Och det känns i hela kroppen som om jag har träningsvärk. Ont i huvudet och lite yrsel som kommer och går. Ingen jättekraftigt men tillräckligt för att bli påverkad av det.


Men det är inte bara jag som är kass. Dottern har fått något som ser ut som nässelutslag i ansiktet. Hon har röda partier som är knottriga. På ryggen har hon två prickar men det ska ju klia enligt det man läser om nässelutslag men det gör inte hennes. Hon har ju varit sjuk i 3 veckor och jag tror själv att det är därför hon har fått det (virusinfektion). Hon skulle leta efter skolsköterskan idag.


Sonen är inte heller helt ok. Men det är mer diffust. Han mår illa men kräks inte. Men något skumt är det där också.


Herre gud vilken familj vi är - Familjen krämpor.


Och så skulle jag ha jeans idag hade jag tänkt men blev bittert besviken. Jag fick inte igen dom.


Fasen - jag som nu tänker på vad jag äter och äter bra - det händer ingenting. Inte ett gram känns det som. Så trött jag blir på det också.


Så livet är en pest!

torsdag 9 oktober 2008

Och vem är detta?

Så var årets nobellpristagare i litteratur utsedd. Men vem är detta? Har aldrig hört talas om honom precis som det brukar vara alltså.

Läser nog helt fel genre för att känna igen de författare som vinner.

Torsdag


Igår kom jag ihåg att flytta ut sopptunnan till vägen så att det skulle bli en repris av vad som hände för 2 veckor sedan då jag hörde sopbilen innan 7 och inte hade flyttat ut den och det blev ingen tömning. Och jag hade fått plats med någon påse till full med sopor.


Allt för att känna mig avstressad och lugn så har jag idag tagit med mig ett doftljus till jobbet som nu står och ger härliga dofter ifrån sig. Och jag kan förlora mig i lågan. Det är lugnt på jobbet och det finns ju en viss rädsla att vi också kommer bli drabbade av den krisen som nu är. Man tänker till innan ifall man ska göra en renovering eller inte.


På nyheterna så är det ju väldigt mycket om Volvos nya varsel och det kommer slå hårt. Och skapa ringar på vattnet och drabba många.


I morse var jag lika trött som jag brukar och tog mig inte upp förrän klockan nästan var så mycket att jag då egentligen skulle åka på jobbet. Kan vara snabb och messade kollegan att jag blir lite sen. Sen fick jag åka och köpa fil för att ha en frukost. Orkade inte igår. Jag har ingen ork till något känns det som.


Sen så hade det tydligen varit en olycka igen och det visade sig när jag kom åkandes på en raksträcka och man ser hur bilar framför börjar bromsa i alla filer - KÖ! Och detta långt tidigare än normalt. SUCK!


Och i kroppen känns det idag som om jag var på världens gympass igår. Det känns som om jag har träningsvärk i hela kroppen. Och jag har inte gjort något. Jädra skit!


Tillbrinade kvällen framför tv'n igår och såg när bönderna fick sina brev. Ska i alla fall se nästa program och speed-datingen sen får vi se.


Och så var det Greys anatomi. Den håller fortfarande måttet till skillnad från Cityakuten. Sen blev det sängen och jag orkade 1 kapitel knappt i boken.


Ja snart är det ju i alla fall helg och vila. Fast jag har egentligen saker jag skulle behöva ta i.


onsdag 8 oktober 2008

Vinterns influensa

Läser i Metro att årets influensa ska vara den värsta på flera år, Fler uppmanas att vaccinera sig.

Det gjorde jag en gång på 80-talet och jag har aldrig varit så sjuk i influensa efter den sprutan. Så njäe tror inte jag vågar mig på det igen.

Och ta i trä - knack i huvudet - jag har inte haft det på flera år så jag hoppas jag slipper den i år också.


Vänskap

Kommunikation över gränserna

Min hankatt brukar stå och skrapa på toadörren. Jag har hela tiden trott att det är för att han vill in dit och dricka vatten. Från tvättställskranen eller i toan - ja det är äckligt - men han är katt.

Detta kan han göra dag som natt och nattetid brukar jag inte bry mig om det och han slutar. Det finns ju vatten på annat håll. Jyckens skål och på katternas matplats. Så han törstar ju inte ihjäl precis.

Nu vet jag bättre!

Sitter här vi datorn och hör detta skrapande ljud och jag förbannar mig också lite att jag inte låter dörren stå på glänt hela tiden och tackar gud att det inte är där kattlådan står - den står i ett annat badrum medans den här toan är i anslutning till köket och det känns lite bättre att ha den stängd.

Nåja

Han står där och skrapar med tassen och jag går dit varpå han genast springer mot ytterdörren.

Katten har lärt sig att jag reagerar och kommer oftast på detta ljud. Och han visade genast vad han egentligen ville.
Vilken smart kisse!




Annars hade det ju räckt med att jama vid ytterdörren.