December

December

söndag 26 oktober 2008

steg för steg





Steg ett och steg 2 är avklarat nu är det bara 3 och 4 kvar och man har nått det 5:e och sista.


Jag pratar sport!



Var med dottern i går och hon spelade 2 matcher. Det är damjunior som satsar mot sm-guld.



Och vilka matcher. Dottern fick en ny possition och den passade henne bra och det blev några mål. Första matchen vann man med 6 mål. Vilket var jättebra då det lag dom sen skulle möta hade förlorat med 1 mål.



Så dom hade ju råd att förlora matchen bara dom inte förlorade med för många mål. Första halvleken var jämn men när sen andra halvlek började så gick motståndarlaget hårt fram och helt plötslig så låg vi under med 6 mål och vi såg det 3:e steget försvinna. Men vilken upphämtning man sen gjorde. Mål för mål och man vann matchen med 2 mål! Lycka. Och nervpärs. Tror knappt hjärtat har lugnat sig än.



Och vilka glada tjejer! Och supportrar givetvis! Det är såna här stunder man ska komma ihåg när det går motigt i andra matcher.



Vi åkte ca 6 mil enkel väg för detta. Och vilken tur vi hade även med vädret. Det blåste men regnet fanns inte i sikte. Klockan var halv 2 när vi åkte och närmare halv 8 när vi åkte hem och det var så svart ute.



Dottern skulle sen på fest så det var snabbt hem till mig för att duscha och göra sig iordning för att hinna vara med lite i alla fall. Hon är ju annars hos pappan denna vecka. Då han hade sagt att han inte kunde följa med frågade hon mig istället.



Sen körde jag henne till festen. Själv åkte jag hem till dansbandskampen och vinden började ta i ute. Sen kom regnet.



Och jag ringde dottern och sa att är det något så ring mig. Klockan var över 12 då hon ringde och frågade om jag kunde möta upp henne och en kompis vid tåget och köra hem henne till pappan. Tåget kommer in kvart i 1. Och visst gör jag det. Jag vill inte att dom ska behöva gå ute i detta väder när man vet att dom blir dyngsura för är man på fest så har man ju varken stövlar eller jacka för vädret.



Jag hade lite på känn att hon skulle ringa så jag hade inte somnat men gud så trött jag var. Kände mig nästan berusad. Kokade en kopp kaffe för att försöka piggna till lite. Körde hem flickorna glada, lite fnittriga och lite berusade. Och hem och lägga sig i sängen igen och jag kunde inte somna. Och alldeles för trött för att försöka läsa lite.



Så dagen i dag har varit slö. Har inte gjort speciellt mycket. Sovit, läst, ätit frukost, läst, sovit igen, läst, druckit kaffe och ätit varm macka. Och nu ska jag röjja i köket. göra mig klar för ännu en match som sonen ska spela hemma och jag ska titta på. Ska också åka och handla efteråt. Tur att affärerna har sena öppettider.



Sen måste jag komma ihåg att ställa videon och spela in Kalla fakta. Det är 10 år sedan den stora branden på Backplan i Göteborg där 63 ungdomar dog och 200 skadades - många allvarligt. Kommer så väl ihåg den dagen.



Och vad skönt det är och titta på klockan på väggen som jag ännu inte ställt om och veta att den nu egentligen inte är mer än en timme tidigare.


Tror det kommer kännas gott i morgon bitte när man vaknar och har fått sovit en timme längre.



Och jag hoppas regnkaoset har lagt sig. Det är kaos på vägarna i och runt Göteborg och det har svämmats över både här och där. Vi brukar kunna se från fönstret på jobbet hur det blir en översvämning på E20 och det blir rejält med vatten där. Men det finns platser som har det så mycket värre. Inomhus här hemma märker jag inte så mycket mer än att regnmätaren är överfull. Djuren vill inte gå ut men det ser ut som mina saker utomhus är kvar och inta har blåst bort.



Bild: Från GT

På GT kan man läsa om det här.

Så det har inte blivit något av det jag hade planerat i helgen. Inget röjjande hemma ute inför hösten i trädgården igår. Det blev sport istället och ingen skog idag. Men det blir väl fler chanser.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar