December

December

onsdag 8 oktober 2008

Kommunikation över gränserna

Min hankatt brukar stå och skrapa på toadörren. Jag har hela tiden trott att det är för att han vill in dit och dricka vatten. Från tvättställskranen eller i toan - ja det är äckligt - men han är katt.

Detta kan han göra dag som natt och nattetid brukar jag inte bry mig om det och han slutar. Det finns ju vatten på annat håll. Jyckens skål och på katternas matplats. Så han törstar ju inte ihjäl precis.

Nu vet jag bättre!

Sitter här vi datorn och hör detta skrapande ljud och jag förbannar mig också lite att jag inte låter dörren stå på glänt hela tiden och tackar gud att det inte är där kattlådan står - den står i ett annat badrum medans den här toan är i anslutning till köket och det känns lite bättre att ha den stängd.

Nåja

Han står där och skrapar med tassen och jag går dit varpå han genast springer mot ytterdörren.

Katten har lärt sig att jag reagerar och kommer oftast på detta ljud. Och han visade genast vad han egentligen ville.
Vilken smart kisse!




Annars hade det ju räckt med att jama vid ytterdörren.

1 kommentar:

  1. Det där känner jag igen :-)

    Hunden springer och kör ut huvudet genom kattluckan (!) när hon vill ut, sen springer hon till ytterdörren, och till kattluckan - tills man reser sig...

    Gamla katten krafsade i stålpersiennerna när han ville ut på natten, och säg den människa som inte snabbt reser sig då, det ljudet kan man inte sova till...

    SvaraRadera