December

December

torsdag 30 oktober 2008

Vinter, halloween, helg.


Nu varnas det för full att det ska bli halka och snö. Mina trakter kanske inte drabbas så mycket eftersom det är från Östersjön det kommer.

Men jag tänkte att däcken ska bytas i helgen.

Och jag fick skrapa rutorna i morse, det var sån där lite hård is som man får ta i för att få bort.

Startade bilen medans jag gick runt rutorna och tog framrutan sist och det verkar som det är bra tryck på både värmen och fläktsystemet.

Och jag har elvärme i stolen - hade det på förra bilen också men det var trasigt. Gott när kylan nu kommer. Och jag måste köpa mig goa raggsockor!

Och jag vet inte om man börjat salta något än - tror inte det men det verkade inte vara någon fara idag i alla fall. 3 plus stod bilens termometer på.

Honkatten hon går inte ut. Igår ville hon inte heller gå ut på morgonen och när jag kom hem efter jobbet sprang hon ut för att vilja komma in 10 minuter senare. Hon upptäckte väl att det är kallt.

Så hon är nog en katt som skulle kunna ligga vid elementet en hel dag. Hankatten han är ute men möter mig när jag kommer hem för att visa att man är efterlängtad. Fast det är nog maten han vill åt för sen skulle han ut igen och var ute i flera timmar.
************************

Denna morgon för 10 år sedan tittade jag på morgontv'n och kunde inte fatta det jag såg. Diskoteksbranden på Backaplan i Göteborg. Kommer aldrig glömma detta. Vi höll på packa inför en weekend över Halloween. Och vi hade hyrt en stuga med öppen spis. Och det var inte lika trevligt då med den levande elden. Dåvarande maken hade jobbat denna natt och hade varit i närheten och kännt röken. Och vi åkte förbi där när vi kom hem från vår lediga helg. Och det var så hemskt att se denna svarta byggnad, alla blommor och ljus som brann.

63 döda och över 200 skadade. Många väldigt allvarligt.

Så otroligt att det kunde hända och att några tänder på för att man blir sur för att måste betala 40 kronor i inträde då man kände arrangören. Och dessa killar går idag fria. Men är enligt tidningarna fortfarande inne på brottets bana.

Jag tror att många ungdommar skulle behöva träffa överlevande för att bli påminda om vad som kan hända då man leker med eld.
Tror att några är ute och besöker skolor men det borde vara något som alla skolor borde ha varje termin! Det är ju tyvärr fortfarande många byggnader, skolor och annat som brinner för att man leker med eld och inte förstår konsekvensen av det hela.

Men det är så skönt ändå att se att många har ändå gått vidare och försöker göra något med sitt liv. Och lyckas också trots sina svåra skador. Men det finns nog dom som mår otroligt dåligt fortfarande och inte lyckats gå vidare men dom får vi nog inte läsa om.

Hörde en intervju med en mamma, först på radion och sen på tv. Hon jobbade i samma hus som mig i många år. Ingen jag pratade med men såg ofta och jag visste vad som hänt hennes dotter. Hon blev en av de 63. Idag jobbar hon med krishantering och lever ett förhållande vis bra liv idag.
En lång mur med de avlidnas namn avtäcktes igår, ser fin ut på bild. Hoppas nu att dessa 10 år blir en avslut för många. Men vi kommer aldrig och ska aldrig glömma.
Fast som utomstående kan man inte ens försöka förstå dem som drabbats. Så idag tänker jag och tänder ljus för dem.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar