December

December

tisdag 14 oktober 2008

Domarna faller tätt


Nu är hon dömd - tyskan - för morden på Saga och Max - Livstid! Och utvisning!

Ok - livstid borde ju innebära att hon sitter där hon sitter resten av sitt liv och då behövs ju ingen utvisning.

Fast så är det ju inte och det låter i alla fall i mina öron konstigt. Livstid - livets tid - så länge man lever. Så hur många år behöver hos sitta innan hon utvisas. 5, 10, 15 eller fler år??

Eller så kanske hon överklagar och blir frikänd - hemska tanke.

Kidnappade Alicias pappa fick också sin dom idag för att ha bortfört henne från mamman. 1,5 års fängelse blev det för honom.

Livstid blev det också för Engla och Pernillas mördare.

Och så har vi den kända artisten som vi alla vid det här laget vet vem det är trots att man inte skriver det rakt ut i media. Undrar om han blir fälld?

Tito rättegången - han blev också dömd.

Och Rödebytragedin - hur ska det gå där.

Natalie från Alingsås vars pojkvän erkännt - och försvunna Caroline, försvunna pappan i Uddevalla, campingkvinnan, Osv osv osv.

Det tar ju liksom aldrig slut. Hela tiden är det nya tragedier, nya hemskheter, nya brott som begås.

Bland det första jag gör på dagen, vardag som helg är att läsa tidningen på nätet. Det är aftonbladet, Expressen, GT, GP, den lokala tidningen och man blir beklämd varje dag över allt otrevligt som händer. Det är så mycket mord, misshandel och bortrövande. Och är det inte svenskar i Sverige så är det svenskar utomlands - som nu senast pensionärsparet i Tobago.
Och alla andra hemska saker i vår värld. Börskrascher, bränder, bankkriser, ännu fler inlåsta människor och allt annat elände.
Fast man kan ju inte låta bli att läsa och uppdatera sig heller - inte jag i alla fall. Men visst önskar man sig en bättre och snällare värld.

Men det är ju goda nyheter att dom skyldiga blir dömda och får sina straff.

Men hemska tanke ifall någon döms oskyldig men det är väl knappast någon som blivit???










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar