December

December

fredag 17 oktober 2008

Avklarat


Nu har jag fått en spruta i skinkan - den vanliga p-sprutan var tredje månad. Men jag tycker inte det var länge sen jag tog den förra men det var 3 månader sen.


Sen hade jag det inbokade besöket hos Dr fåhäv.


Honom har jag träffat förr - i mars för min knäppande käke. Då skrev han en remiss till öra,näsa hals. Och till labb för blodprover. Men i övrigt gjorde han ingenting. Inget blodtryck eller kände.


Och nu har jag då träffat honom igen. Jag ringde ju för mina ömmande leder i händerna och då pratade han om de prover jag tog sist och så ett Ra prov eller vad det nu heter och det var negativt.


Nu var det samma - han pratade om negativa prover och gick tillbaka i tiden och alla prover som tagits sen gud vet när och att prover hela tiden varit negativa.


Jag sa att något inte står rätt till eftersom jag har smärtorna och så sa jag även att man inte ser allt på ett blodprov och att jag ville ha en remiss till rematologen. Och så började jag även berätta om fibromyalgi som också stämmer över symptommässigt så himla väl på mig själv. Och tröttheten - Kronisk trötthetssyndrom och att jag har sökt information på nätet och hittat massor och att man kan ha alla tre symptomer.


Karl verkade inte ha hört talas om något och jag sa att jag ville ha en remiss till Gottfries Kliniken i Mölndal som var specialister. Han hade aldrig hört talas om dom heller. Och verkade väldigt skeptisk. Men jag ska få en remiss dit men inte idag - för vi ska träffas igen den 28 och skriva den tillsammans för att det ska bli rätt. Han gick väl igenom ett register på de ställen man remiterar folk till och dom stod med i deras egna register. Och förvånad verkar han men som sagt remissen ska jag ju få.


Han vill nog väl denne man men att börja rabbla latinska namn på prover som tagits på sista besöket och mängder med år tillbaka inger inget större förtroende.


Själv tycker jag väl att man borde ta ett blodtryck åtminstone. Han borde känt på mina onda leder i händer och kanske även kännt på mina spända muskler jag har i ryggen.


Och så ville jag ju ha remiss till sjukgymnasten - nu skriver man inte längre remisser dit utan man ringer dom själv. Och eftersom det ligger i samma hus så gick jag dit. Fick prata med en kille och berättade som det var. Jag vill gärna ha massage. Och att jag skulle få en remiss till Gottfries - vilket han mycket väl visste vad det var och att dom var bra. Och massage inte var så bra för dom med fibro. Varmvattenbassäng var bra och att jag skulle ringa på måndag och boka in en tid med en sjukgymnast. Styrketräna skulle jag inte göra. Kändes tryggt att någon visste något i alla fall.


När jag satt hos läkare och med min pärm med allt så sa jag också att jag läst om hur många som blivit illa bemött och inte trodda och avfärdade av speciellt läkare på vårdcentraler. Så nu ska jag samla mer dokumentation och information och ha med mig inför nästa besök.


Idag är det ett helt otroligt väder. Solen skiner och jackan lämnade jag hemma. Nu ska vi snart på ikea jag och kollegan och handla lite saker för att göra det lite trevligt här på jobbet.


Fast jag skulle helst vilja åka hem och lägga mig för jag känner mig så trött. Stor mugg med kaffe har inte hjälpt något alls.


Men det är fredag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar