December

December

måndag 20 oktober 2008

Måndag


Och helgen är över och vilken helg! Fredagkväll och jag var så trött hela eftermiddagen. Det började redan när vi var färdiga på ikea. Då var jag helt slut, feberkänsla och allmänt kass. Och det var inte så mycket folk och vi gjorde klart det vi skulle på mindre än en timme. Men man höll på att bygga om så den vanliga rutten som man vet hur den går var inte längre samma.


Men vi har piffat till det på jobbet och det blev riktigt bra


Väl hemma så var jag så trött att det blev en enkel middag. Sonen hade åkt till en kompis och dottern var på väg. Så det blev soffan och tv.


Efter idol så hämtade jag dottern hos en kompis. Hunden är ju alltid med när jag ska någonstan (nästan) om det så bara är fråga om 10 minuter så får han följa med.


När han skulle hoppa in i bilen så gnällde han till. Tänkte att han missade väl på något sätt och slog sig.


Dottern kom hem och när vi sen skulle gå och lägga oss fick leta hunden - han som alltid är runt fötterna på en.


Han låg i vardagsrummet. Ville inte röra sig och skakade.


Dottern tog med honom upp till sitt rum och där sov han sen hela natten.


Lördag morgon och jag vaknade tidigt - Jippi!!!! Klockan 9 och det är ju skillnad mot de senaste helgerna. Läste lite i min bok, gick upp och åt frukost och läste nyheterna på datorn.


Hörde sen hunden gnälla och jag tänkte att nu vill han komma ut ur dotterns rum. Så jag gick upp och där låg han precis ovanför trappen. Han ville inte gå ner. Jag bar honom och han skakade som om han vore rädd. Och så höll han på.


Åkte och köpte lite bambyl ifall han hade lite ont av en sträckning eller så. Känt igenom hans ben men han reagerar inte på det. Men är väldigt ostadig och vinglig i baken. Tog med honom ut på en liten runda på ängen och även om det gick sakta så gick han utan att halta.


Han har verkat rädd för mig hela helgen. Gått undan, skakat, inte velat ligga i varken soffan eller sängen. Och jag blev skallad av honom rejält när jag försökte lägga honom på magen som vi brukar. Men på en promenad har han verkat som vanligt. Svansen har viftat, han har nosat. Men verkar lite vinglig i baken.


Enda gången han tittat och lyssnat på mig var när man sa "gå ut". Sen har han suttit mycket vid ytterdörren och velat ut. Men inne har han verkat rädd.


Det jag tänker på är ju borrelia eller erlichia i första hand. Hoppas i alla fall att det inte är värre.


Igår var det ju väder som gjort för att ha varit ute i skogen. Så skönt mot lördagens regnande men det blev ju av naturliga skäl inget av detta. En liten sakta promenad i solen bara. Så jag la mig för att läsa på eftermiddagen och tvärsomnade i nästan 3 timmar. Det var skönt.


Sonen kom hem på lördagen med en kompis som sov över. Vi åt en god middag på rullader med bacon och scharlottenlök. Dessa lade jag i en gräddsås med trattisar och kokt potatis. Det enda som fattades var ett gott glas rödvin.


Sen blev det dansbandskampen på svt1 - som en som är uppvuxen med dansband så var det ingen besvikelse. Kommer absolut titta på resten. Började gå på logdans på sommaren och folkets hus på vintern när jag var 12. Och det höll i sig tills jag flyttade till Göteborg i stort sett.


Och jag var med i Torleifs fanklubb som tidig tonåring. Och jag lyssnar fortfarande gärna på dansbandsmusik på radion. Köpte en skiva för något år sedan med dansbandsmusik. Och det var Torgny Melins som tolkade Teddybears Stockholm - den var bra!


Så det blir spännande att följa detta och se vem som vinner det hela. Jannez från Östersund ska ju vara med framöver. Ska jag hålla tummarna för dessa. Första programmet så gick Bengt-Hennings och Scotts vidare tyckte dom var bra båda två. De första - gamla tradionella dansbandsmusiker med 40 år på nacken. De senare lite modernare.


Och medans jag har bloggat här har jag hunnit med och fått tag på veterinären. Idag klockan 14:30 ska jag vara där. Nu ligger han och sover på min fönsterbräda jycken på sin fäll. Skakar inte utan ser lugn ut som han brukar. Han har ätit av min frukost. Fil och flingor. Och han fick en bambyl innan vi åkte till jobbet. Så håll tummarna för att det är något som en antibiotika kur kan fixa. Veterinärsköterskan pratade också om en sträckning eller erlichia när jag beskrev hans symptomer.


Och jag själv då? Jo tack det känns bra faktiskt. Inte så där supertrött som jag varit, värken finns där på olika platser hela tiden men som sagt det är ju något som funnits så länge att man blivit van den och inte funderar så mycket på den i fall man inte verkligen känner efter. Och "ta i trä" ingen huvudvärk i dag. Men den har funnits hela helgen.


Nu åker barnen till pappan igen och dom har ju hållit mig igång så man har fått låta bli och känna efter och gått på ren vilja. Nu blir det ju mer strunta i det som inte måste göras. Mat finns färdigt och bara att värma. Kanske jag ägna mig mer åt att läsa mina lånade böcker för några längre promender blir det ju inte och idag är det mysa inomhusväder! Och ljusen vi köpte på Ikea för att ha här på jobbet - stor rött blockljus med doft på en stor silverljusstake - den lyser upp och förhöjer myskänslan. Vi har ett varsitt jag och kollegan. Och vi köpte samma stakar till lunchrummet men bruna ljus med doft av kanel och äpple. Och chefen är nöjd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar