December

December

fredag 8 juni 2018

Varmt, varmare och varmast

Det är inte klokt att värmen håller i sig som den gör. Det är skönt men också oroande.

Blir semestern ett rent regnelände?

Det är också oroande för att det är så torrt. Allt blommar över på kort tid och träden börjar se ledsna ut och gräsmattan är på sina ställen - död.

Än har vi inte fått vattningsförbud där jag bor men jag ska erkänna att om det var det hade jag ändå använt vattenslangen. Dels för att fylla poolen till hunden så han kan svalka sig där efter att vi varit ute och gått för det är mest då han gör det. Står länge med alla tassarna i vattnet och så kan han ibland stå och skvätta sig men han har aldrig lagt sig ner i den - kanske kommer.

Men han kan också lägga sig mitt i solen och ligga där och gotta sig.

Jag har också mina - för året få - blommor att sköta om som jag har ute och jag vill baske mig inte att dom ska dö av vattenbrist.

Och jag har badat - har väl aldrig hänt i vuxen ålder - från tonår och tills nu att jag badat i maj.

Men det har jag gjort - åkte upp till skogen en em och tänkte att hunden skulle få svalka sig och han vill ju inte vara i vattnet ensam så jag gick ut och insåg att det var ju varmt och skönt så det gick att doppa sig.

Sen så var jag och dottern till en annan badplats i en annan skog - det går ju liksom inte bada på de kommunala platserna med hund. Där var det ännu varmare och även dottern badade och hunden simmade och simmade och var gosigt trött sen och pälsen är fluffig och ren.

En dag åkte vi upp till stranden allihopa. Jag och båda barnen och hund. Det var vid 5 på em och mitt i solskenet satt vi där och tog en picknick och bad.

Har hunnit med två konserter sen sist. Först Mando Diao på liseberg - dom såg jag i vintras på Trädgårn och lika bra även om det blir en mer intim spelning inomhus än denna. Mycket folk men vi hade en bra sittplats på en uteservering med bra sikt.

Häromdagen var det sen Hollywood Vampires - en band som är ett tributeband till döda kollegor som  gått bort.

Det var en bra spelning men också en dålig. Hur mycket folk som helst och tror att merparten - därav också jag var där av en enda anledning - Johnny Depp!

Sen var det Alice Cooper och han var gammal redan för några år sen när jag såg honom och tänkte att det var väl kanske sista gången han är ute. Men icke - gubben är 70 och rockar på men rösten är raspig och otydlig. Sen var det en annan gubbe - Joe Perry från Aerosmith - också gammal och trött.

Fick googla på Depp och insåg att han började sin karriär med musik innan han gick över till att skådespela så han var ju ingen novis på detta. Han sjöng 2 sånger - Heroes - en hyllning då till Bowie och det gjorde han bra - så där noschigt divigt rockervis. Och sen en punklåt - people who died. Jag gillade den också.

Men av kritiker blev dom sågade vi anklarna och jag kan förstå varför och även att dom lyssnar på annat sätt för hos publiken gick dom hem och det var väldigt mycket folk. Men om det varit någon annan är Depp hade jag inte tittat men kul var det att ha gjort det nu.

Tragiskt är ju att många är där av en för mig fel anledning - att sitta och pimpla öl och försöka se tuffa eller vad dom nu tror dom är.

Kvinnor i min ålder med min figur och med kläder som egentligen kräver ett par snygga smala ben eller någon form av tights, byxa eller så istället för att nästan visa trosorna och så tycker dom själva att dom är så snygga och vackra och läckra och - ja - dom har ingen som helst självkritik och det värsta är nog ändå att det är alldeles för många öl som slunkit ner i struparna.

Jag och dottern - kan också ta oss både öl och vin. Men man får ju göra det med måtta. Vin till maten och sen har jag druckit alkoholfri öl om jag velat dricka mer än vatten.

När det var Mando Diao kom det 3 damer - runt min ålder som ställde sig framför vårt bord och då skulle vi inte se något - så jag sa att där kan ni inte stå. Dom flyttade sig och ställde sig framför ett annat bort - då nästa bord sa samma sak - här kan ni inte stå.

Då kommer svaret - nej vi ska bara stå här och dricka upp vår öl för man får inte gå utanför verandan med alkohol.

MEN herregud - det finns hur mycket plats på insidan och på andra sidan av huset där också veranda finns - ställ er där då.

Men - nope då syns man ju inte.

För jag är kanske för kritisk, oerfaren eller inte tillräckligt inne som inte fattar varför det är så viktigt att stå så att man syns för andra om man har en drink, öl eller som på fina terassen - Rosé i glaset.

Det finns ju precis bakom mixerbordsbåset en plats där det på vintern är isbanan som de tjusiga innefolket håller till.

Men om man är där så ser man inte scenen - men det är inte det som är poängen - att man ska se musiken - nej det är hur andra ser på en och hur man ska titta på varandra och försöka vara så inne som möjligt.

Må vara att jag själv hade varit sån i tidiga 20 års åldern men de allra flesta som har det här beteendet är äldre - för det är ju inte heller billigt att svalka sina strupar.

Ja nu har jag raljerat över detta fenomen.

Nu senast så hade vi kanske hoppats på det där bordet vi haft nu när vi varit där de senaste gångerna men det var fullt och vi hade inte sett något från den platsen ändå om vi fått den för jösses va folk det var.

Men vi fick ett bra bord med skön sittplats i skugga och svalka och lugn och ro så vi tog en sallad med ett glas vitt , kaffe och bulle innan vi kunde sitta på en bänk i skuggan för att sen ställa oss och ha en pelare och blomkruka som skydd och stöd.

Men nu är det lugnt på musikfronten tills i juli.

Jag var på vc och lämnade prover igår. Fastandes. Och 4 rör senare och urinprov så skulle jag mätas och vägas.

Att jag är eller kanske t o m gått ur klimakteriet vet jag och då vet jag också att det där med vikten är ett problem. Så att midjans mått ökat visste jag men att jag minskat 2 cm på längden var en överraskning.

Har alltid varit 173 och nu är jag 171 - och kanske inte undra på då att jag har ont i ryggen om det är så att diskarna i länden har sjunkit ihop och inte är så stötdämpande längre.

Precis som några gummibussningar på min bil som jag idag varit på verkstad och kollat upp. Det har hörts klonkande ljud när jag kör i gupp eller svänger. Hade väl tanke på att det kunde vara några bussningar som släppt antingen på stötdämparen eller på annan plats. Nu när jag tänker efter tror jag att jag bytt bak.

Krängningsdämparen var slut. Den gummibricka som ska sitta där - den var väck. Och det är ingen fara att köra bilen så nästa fredag ska jag byta den och det gör dom medan jag väntar. Bilen är så gammal att man inte har sånt på lager utan ska beställa.

Men det är skönt att ha kollat att det inte är något stag som gått av och står och slår.

Sonen har nu tagit upp sin övningskörning och alla nya papper var klara i måndags så på nationaldagen tog vi en lång tur på småvägar så han fick känna på det igen. Han har nog inte kört på 3 år - tiden går så fort och vi har tjatat på honom men är det något som är signifikant med sonen så är det att det inte går att tjata honom till något. Han måste komma på det själv och bestämma och nu har han gjort det. Och som sonen själv säger - nu kan vi ha lite kvalitetstid :)

Men livet är skönt smärta, trötthet och annat elände till trots - det är varmt och härligt även om man pustar och klagar. Semestern hägrar i mitten av juli och sen blir det ett resa hem till norr ihop med barnen.

Så ja - det är härligt just nu - smolkar har jag i min bägare. En tand som bråkar och är inflammerad så en rotfyllning fick skjutas upp och förhoppningsvis blir det på måndag men är orolig över att det ännu är inflammerat trots rensning för jag kan inte tugga på den sidan.

Alltid är det nåt.

Må Gott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar