December

December

onsdag 23 maj 2018

långt mellan gångerna

Det har blivit långt mellan gångerna här på bloggen - en anledning är väl att jag på ett fb-forum kan skriva om ditt och datt.

Det är varmt och den värmen har stannat länge nu. Och ska tydligen fortsätta in i nästa vecka. Det är skönt och härligt samtidigt som det är jobbigt och besvärligt.

Gräsmattan gulnar och de frön som jag investerade i tar sig inte. Men jag vattnar lite på vissa ställen i alla fall men det finns torra fläckar där jorden spricker.

Min rabatt har jag minskat ner. Varje år planterar jag en massa olika växter och helst perenner och varje vår kommer inte allt tillbaka. Så närmast uteplatsen har jag tagit bort dryga metern och sår gräs där istället.

Det som kommer upp är humle och den har jag längst bort på ena kortsidan som växer och klättrar. På motsatt sida då av rabatten har jag Klematis - den kommer sakta men säkert. Sen har jag något annat jag inte vet vad det är som är stort och grönt men sen var det tomt.

Hade ju både löjtnantshjärtan och riddarsporre som inte kommit upp. Även jättedaggkåpa, vallmo och stjärnflocka är väck samt en funkia mm.

Varför? Ja det kan man fråga sig. De klarar inte vintern, katten bajsar i rabatten och gräver så det är väl en. Sniglarna - ja dom har inte ätit upp dessa förr. Eller så är det otur.

Nu har jag köpt en pion - för en sån hade jag också men den försvann också tyvärr.

Tänker också sätta stjärnflocka igen. Vill ha perenner så jag slipper plantera nytt varje år.

Annars så går livet sin gilla gång. Har fortsatta problem med höfter och rygg även om det börjar bli lite bättre. Tar akupunktur nu för länden.

Smolk i bägaren - Tandvärk. Akut tandvärk i förra veckan så jag vaknade klockan 2 på natten och sen kunde jag inte sova. Tog tramadol, hjälpte inte, tog alvedon Forte och Pronaxen - och efter någon timme började det hela klinga av lite men sömn fick jag ingen.

Eftersom jag inte varit hos en tandläkare på evigheter - mer än 10 år så är jag inte listad någonstans och fick ringa runt och Folktandvården hänvisade mig till deras akut i stan - sätta mig i en bil drogad och trött ville jag inte men så fick jag tag på en tid hos en tandläkare där jag gick hos hans kollega för en massa år sen - när jag flyttade hit. Jättebra och lugn och försiktig.

Men det är ju inte så att jag har någon tandläkarskräck som gjort att jag inte gått hos tandläkaren - mer en tomplånbokskräck.

Och jag har haft tur och har bra tänder. Förutom då när det som nu går åt skogen. Visdomstanden hade ett stort hål. Så den är uppborrad och har någon massa i den och ska tillbaka för rotfyllning nästa vecka.

Men annars tyckte han - tandläkaren - att det såg bra ut. Tandsten men inte så farligt ändå. Jag sköter mina tänder bra sa han och med tanke på alla mediciner jag stoppar i mig så är det ju väldigt bra.

Annars så händer inte mycket - jo jag och dottern har varit på Danny Saucedo och sen har vi varit på Darin.

Jag lyssnar på mina böcker och tittar på serier på tv. Nu senast på Mr Mercedes som är en Stephen King bok som blivit serie - väldigt spännande och bra trots att jag läst boken.

Skulle behöva städa hemma men i värmen orkar man ju inte mycket.

Är jag ledig har jag suttit ute under parasollet.

Men livet är rätt bra ändå - trots smärta och annat.

Må Gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar