December

December

tisdag 27 februari 2018

27 februari 2018

Tänk att den här månaden snart är slut och vi övergår till Mars.

Mars är en månad då det händer lite kul saker förutom att det är Påsk.

Först hade vi planer på att kanske åka upp till norr över påsk men det blev inte så. Hade varit kul som alltid och i år är det väl ff full vinter till påsk med all snö som kommit.

Även här är det härlig vinter. Jag gillar det även om det biter bra i kinderna men oftast fryser jag ju för att jag inte klätt på mig ordentligt.

Men i helgen så var det både långkalsonger och andra varma kläder och en tur till skogen. Den jag brukar vara i men det blev inte så mycket av solen för det skuggas av alla träd så jag åkte till ett spårområde i närheten som ligger vid en sjö och skulle jag gå där så visste jag att jag kan gå i sol.

Så jag gick ner för en backe - snöfylld och ner mot sjön och det var strålande sol, ingen blåst och några minus. Och isen hade lagt sig och den gick också att gå på. Ett tunt lager med snö på bara så det var lätt att gå.

Det var fullt med aktivitet och många barnfamiljer som grillade på öar man annars måste ha båt för att ta sig till men även på landsidan rök det från olika grillplatser. Det var fiskare, skidåkare, hundägare och skridskoåkare som var på sjön och det var helt underbart och jag blev sugen på att också grilla korv.

Sen gick jag en runda runt spåret och det var också skidspår så det var verkligen vinterkänsla över det hela - var ute i flera timmar och bara njöt.

Jag mår bra av att vara ute i naturen, min länd mår bra av att få röra på sig men mina höfter protesterar.

Söndag och inte lika bra väder som på lördagen men härligt ändå och då gick jag över det jag kallar ängarna. Härlig promenad det med.

Sen har det blivit kallare för att det blåser så förbaskat men hellre detta väder än regn och blask och gråväder så för min del hoppas jag det håller i sig ett längre tag och då också med sol!

Min länd håller på att göra mig knäpp. Yogan gick sådär i söndags trots heldopning. Det gör ont när jag sitter och när jag står för länge, när jag ligger och när jag bara är. Igår så fick jag hjälp av dottern som bor hos mig ett par dagar för hon går på kurs 5 minuter hemifrån mig. Tensen fick jobba och det är skönt för stunden men håller inte i sig.

Idag har jag tagit på liniment men det är bara ytlig hjälp. Inte ens det starka tramadolen hjälper så det börjar bli lite väl jobbigt. Mötte min akupunktursjukgymnast och ska beställa en tid hos henne.

Vad händer i mars då? Jo det är opera - fantomen på operan - på Göteborgsoperan och sen ska vi äta på Restaurang Himalaya - ska bli spännande för det går åt det indiska hållet. Detta den 17 mars.

Helgen efter ska jag och dottern gå på hårdrock - Vi ska se Mustasch och HardCore Superstar. Så här svänger vi bland olika genrer.

Sen på söndagen den 25 vankas våfflor på våffeldagen - tillika min födelsedag. Och sen är det påsk.

Läste en artikel om att gå på konserter är bra för hälsan men man ska gå 3 och då måste jag ju må jättebra som gått på så mycket.

Och ja - själsligt mår jag ju jättebra :)

Nu är min arbetsdag snart slut. Jag ska hämta upp dottern hemma hos mig och så ska vi iväg och handla - jag ska kolla in ett bälte på apoteket som jag halvt om halvt tittat på och för att se om det är något för min rygg eller ej. Tar till alla medel just nu.

Yogan är jättebra - det känner jag när jag gör den. Att på slutet är jag mycket mjukare än från början och det är mycket stretch, töj och andra bra rörelser för ryggen. Så det som tar emot är smärtan men jag går dit. Smärtan är bättre än tröttheten faktiskt. För när jag är helt däckad av trötthetten så funkar inget fast ärligt så gör smärtan också att det blir sämre för det är jobbigt att gå länge med samma värk.

Må gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar