December

December

torsdag 7 september 2017

September

Och mellan skurarna så regnar det!

Nä så illa är det väl inte men inte långt ifrån och just idag är det uppehåll men igår öste regnet ner och jag är orolig inför helgen då dotterns stora flyttlass ska gå.

I fredags hämtade hon sina nycklar och jag stannade kvar i lägenheten för att mäta och kolla lite. Hade flera saker som vi påpekade för fastighetsskötaren och som behöver åtgärdas.

Det var inte städat, Listerna till kyl och frys var trasiga, smutsiga och mögliga. Bänkskivan vid diskbänken var fuktskadad och lite andra småsaker.

Sen i måndags så kunde vi konstatera då vi skulle städa att det var värre än vad som syntes i fredags. Ville städa om toaletten som såg bra ut men toalettringen hade man inte skurat under. Äckligt. Sen var inte spisen framdragen och bakom den var det ju mycket smått och gått och hela sidorna som brukar bli smutsiga var ingrodda. Inte heller under kyl och frys var det städat. Drog ut lådor och inte heller där var det städat. Det var som om man bara tagit det som syns men inte ens det var bra gjort.

Den som bott där före dottern var en gammal tant som nu är på hem så det var barnen - vuxna barn som hade detta ansvar. Så det blev ju till att städa ordentligt i måndags - det tog hela eftermiddagen att göra det för oss två. Toalett och kök.

Men det ska bli avdrag på hyra för detta och först pratade dom om en liten summa men jag sa - nej det kostar betydligt mer för en flyttstädning så jag ska ta kontakt med hyresvärden direkt sen tänkte jag.

Fastighetsskötaren kom upp på måndagen och jag gick igenom allt med honom. Städningen men också sånt som måste lagas. Trasiga hyllor i städskåp mm. Men också en helrutten fönsterstolpe.

Hon har 4 småfönster som sitter ihop till ett stort och det i mitten är helt kasst och där kommer det nu i vinter när regnet ligger på kunna droppa igenom och ner på parketten.

Men det är en fin lägenhet i övrigt. Stora rum och vi ska måla och det behövs inte något speciellt underarbete med spackling och sånt. Tror det är relativt nytapetserat så det är ju bra.

I tisdags så åkte vi och handlade på Ikea - dom hade fått in det diskställ dottern ville ha och som varit restat ett tag. Det blev lite annat smått och gått också. Bland annat en matta till mig!

Sen in på mio och utnyttja rabattchecken som vi fått därifrån. Handla för 600:-  och betala 300:-.

Det blev badrumsmatta bla.

Sen in på Rusta och köpa utrustning för att måla. Färgen är beställd via en målare så den är kraftigt rabatterad och även jag har fått färg därigenom till mitt nya sovrum.

Igår jobbade jag och då var dottern i lägenheten och städade badrummet. Hon har separat badrum och wc.

Det händer mycket - för mycket för att jag ska må bra.

I fredags - ja då hämtades nycklarna. Dottern jobbade och slutade 2 och nycklarna hämtade hon på sin rast som var kort och det tog henne 3 minuter att raskt gå till jobbet.

När hon slutade så åkte vi hem. Fixade middag och tog det lite lugnt ett tag innan vi styrde kosan in till stan och Liseberg för att se på Magnus Uggla.

Det var en bra konsert och han är ju rolig. Och man känner ju igen alla låtar så väl. Så det blev en trevlig kväll och inte för sen heller då han började 8 och spelade ca 1,5 timme knappt.

Lördag - och just nu kommer jag inte ihåg vad jag gjorde - - !! Jo nu - fick fundera lite. Vi löste melodikrysset när sändningen gick i radion kl 10. Sen åkte vi hem till sonen och fixade till det sista i hans lägenhet. Satte upp en lampa bland annat.

Alla mina verktyg och skruvdragare var hos honom och dom behövs nu hos dottern. Det blev sen en tidig lugn kväll för söndagen - ja den var fullspäckad.

Jag jobbade - vi hade arrangemang från 8-17 - så roligt men också så jobbigt. Även om jag inte gör så mycket så är jag ändå lite överallt för att se att mina ansvarsområden fungerar.

Och på kvällen så började yoga så dit skulle vi också trots att jag var så trött men det var skönt för kroppen behöver detta - att sträckas ut.

Igår var det nytt pass - går söndagar och onsdagar och jag var så stel, öm, trött och eländig men det var ändå en go känsla i kroppen.

Det har som sagt varit och är mycket. Tur jag bara har två barn som flyttar :)

Men jag kan inte hjälpa dom med pengar så det är min tid jag kan ge dom och jag får så mycket tillbaka. Pratar med sonen varje dag och får alltid ett puss innan vi säger hej då.

Dottern tycker ju det är konstigt men det känns ändå rätt i lägenheten och hon kommer nog inte sova där förrän söndag skulle jag tro. Kanske lördag men jag tror söndag.

Jag somnar gott men har haft 2 nätter då jag varit vaken. En natt var det magen som bråkade - IBS magen och jag vet inte hur många gånger jag fick gå upp på toa.

I natt har jag inte sovit många timmar heller. Vaknade till efter 1 av att dottern gick på toa. Då kände jag att jag också behövde kissa och sen var det näst intill omöjligt att somna om. Inte förrän efter 6 på morgonen. Jag satte på P1 06:10 och då var det vädret. Efter det somnade jag och innan hade jag lyssnat på både poddar och ljudbok. Druckit kvällsrote och försökt somna.

Och sen ringde klockan. Har ju hela natten vetat att jag idag hade en tidig tid att passa - en läkartid klockan 9. Så det är ju något som spökar förmodligen även om jag inte tänker så på natten så undermedvetet så bråkar hjärnan med mig såna här gånger - du ska inte sova - ha ha ha

Klockan ringer och jag hade legat och tänkt på under natten att jag skulle kliva upp då och duscha, tvätta håret kanske innan jag gick iväg. Så jag stänger av klockan. Tittar på tiden och ....................

Om 20 minuter skulle jag vara på vårdcentralen - herre jävlar! Nu blev det bråttom. Toa, på med mjukisbrallor, dra en tröjja över linnet jag sover i och iväg. Och jag hann, fick t o m vänta lite.

Och nu har jag fått kortison i högra axeln igen. Den 3:e och jag hoppas det med den nya sängen när den är helt på plats kommer bli så att jag inte har lika ont längre.

Sen in till distriktssköterskan och få veckans mekobalamindos.

Skickade mess till dottern -fixa frukost så kaffet var kokat och smör mm framdukat. Orkade knappt äta en smörgås.

Sen packa bilen med lite kartonger och hund. Iväg till dotterns lägenhet. Fick med oss porslin och annat så hon kan diska medan hon väntar på att Mio ska komma med hennes soffa och säng. Och vovven - ja han har fått en egen plats men är gnällig som vanligt när han kommer på ett nytt ställe och jag lämnar.

Jag sitter nu på jobbet och orkar inte göra något. Sitter av tiden men har inte dåligt samvete för det för jag har inte några måsten eller saker som ligger. Ska gå tidigare så jag är här ca 3 timmar.

Då blir det lägenheten, hämta hund och dottern. Åka hem och hämta mer kartonger, äta lite och sen ska vi måla i alla fall en gång i hennes sovrum. Hon tejpar allt som behöver tejpas idag.

I morgon är jag ledig och tanken är att det ska målas då också. Sonen kanske kunde vara ledig och kan hjälpa till att måla för sen på lördag - då det ska regna så ska det sista köras. Det blir köksbord, stolar, vardagsrumsbord, byrå, tv-bänk och tv.

Sonen kan ju också få roa sig med att koppla in nätet som vi fått modem och annat till.

Sen skulle jag ju behöva semester i en månad tror jag och inte göra något alls men jag nöjer mig med att jag inte har några körningar sent på kvällen eller tidiga mornar. Det är också vila - att bara komma hem efter jobbet och inte göra något.

Tänker att jag inte ska vara för på att röja hemma - behöver vila först och det ska ju städas i det som varit barnens rum också. Flyttstädas och det behöver jag få hjälp med.

Så september månads kalender - den är full.

Denna helg - flytt
Helgen efter - hundvakt och inbjudan till 50-års kalas och tjejmiddag
På jobbet har jag möten, utbildning och en kickoff

Helgen vecka 38 - den är tom. Inget inbokat alls. Vila? Måla? Städa - ja det får bli vad det blir.

Sen kommer septembers sista helg och då ska vi titta på Cats jag och barnen. Gå ut och äta och umgås. För första gången så blir det träff när ingen bor hemma :O

Så mitt hopp står till oktober - att det blir en lugn månad. Inget inbokat - ja sonen fyller år  och sista lördagen i oktober ska vi gå på Mando Diao - jag och dottern.

Ja - jag bränner ljuset i båda ändarna och jag kommer krascha, Men samtidigt. Det är engångsföreteelser att båda barnen flyttar ut samtidigt.

Må Gott

1 kommentar:

  1. Lite synd att dom flyttade i samma veva men ändå skönt när det är klart.

    Dom där injektionerna... kan man lära sej ta dom själv eller måste man till vc?
    Undrar vad min läkare har i åtanke om jag har B-vitaminbrist? Kanske Behepan till att börja med...
    Kram 💖

    SvaraRadera