December

December

torsdag 31 augusti 2017

Ledighet

Det är mulet, blött, trist väder. Måtte det imorgon bli sol och uppehåll. Det är ju Uggla på Liseberg som jag ska besöka.

Men i morgon är också en annan milstolpe i mitt och dotterns liv. Hon ska hämta sin första egna nyckel till sitt första egna förstahandskontrakt.

Och jag har semester. Hon ska hämta nyckeln mellan 12-13 och jobbar och det är inte helt lätt att gå därifrån - det blir så när man jobbar inom äldrevården.

Men när det är gjort ska jag vara i lägenheten med penna, block och tumstock. Det ska mätas väggar inför färgköp.

Och jag planerar min semester - har ju dagar kvar eftersom jag inte tagit så lång sommarledighet. Så det blir semester på fredag och sen veckan efter måndag och tisdag. På söndag - ja då ska jag jobba.

Sen jobba lite för att vara ledig igen. Behöver ledigt för mig själv också när allt flyttande är klart.

Har ju också komptid men den vill jag spara - tänker att det kan vara skönt med ledighet där vid jul.

Igår hämtade jag min lampa och fick köpt färg till skärmarna. Idag måste jag iväg och köpa en tång som kan klippa i plåt. Min verktygslåda är just nu hos sonen men jag har ingen sån tång så det behöver jag ändå. Var in på snickerifirma och tittade och fasligt dyrt var det där så jag ska iväg till Jula - och där kunde jag hitta 3 tänger för under 100-lappen och något jätteavancerat behöver jag inte men kan ju vara bra med olika om jag ska ha andra projekt i framtiden - får ju ett blivande hobby/gästrum.

Nätet på jobbet segar - funderar på om det är så när det har regnat rejält.

Igår när jag kom hem var jag seg. Jag åt och sen la jag mig på sängen och bara låg och lyssnade på boken jag har i lurarna just nu. Det regnade så det var inte läge att gå ut med vovven - han vill ju inte ändå. Vi tog en promenad senare - om någon undrar :) och dottern hade gått innan sitt jobb så det gick ingen nöd på honom och han är glad över att bara ligga nära och mysa.

Jag lyssnar på Jo Nesbö - en tidigare bok som jag inte har hunnit med. Pansarhjärtat - riktigt bra men så lång - 24 timmar och 31 minuter så det tar ju ett tag att lyssna igenom. Men nu är jag inne på de sista 5 timmarna. Så jag lyssnar till jobbet, från jobbet, i bilen, i affären, hemma och så vidare. Och är det inget på tv så är det bok som gäller.

Sen vet jag inte riktigt vilken bok jag ska fortsätta med - nästa olästa av honom eller någon helt annan. Det är så många nya böcker som släppts nu som jag vill lyssna på.

Ja det var lite idag att skriva om. Men så är det ibland.

Må Gott

2 kommentarer:

 1. Förstår att det är mycket nu när båda barnen flyttar och du får så mycket plats att göra något mysigt med. Men roligt också! Skönt att du kan ta lite ledigt. Hoppa sdu får tid till lite vila också.
  Ha det bra. Kram ❤️

  SvaraRadera
 2. Då hoppas jag på bra väder på fredag då.😀
  Har du lyssnat på Emelie Schepps böcker. Dom verkar bra.
  Kram 💖

  SvaraRadera