December

December

onsdag 13 september 2017

Det nya livet

Nu har jag börjat min nya fas i livet.

Kan gå på toa utan att stänga och låsa dörren. Går ut ur duschen halvnaken och så vidare.

Tre nätter har jag nu sovit hemma själv bara ihop med de fyrbenta.

Det var en intensiv veckoända. I torsdags slutade jag tidigt på jobbet och åkte hem till dottern som börjat tejpa för målning av sovrummet.

Tyvärr så gjorde vi bort oss - spacklade skarvar och dessa skulle ju också sen slipas - fy attan sicket jobb. Så det gör vi inte om och egentligen behövs det inte heller för det är relativt nytapetserat.

Och ett varv målning gjorde vi och pizza som vi delade på till middag så där härligt sporadiskt och mitt i stök som det blir när man flyttar.

Och varje gång jag åkt dit har det varit något i bilen som tillhör dottern och kan inte förstå hur mycket en person kan ha i ett rum och då har vi inte tagit förrådet än. Hon har ju gamla saker i kartonger från det hon var liten som hon ska få ha i sitt egna förråd så jag får mer plats.

När vi kom hem så orkade vi inte mycket mer än att bara sitta och fika lite vid köksbordet för att sen krypa i säng.

Fredag - lika intensiv som torsdagen men vi var fler. Jag hämtade sonen och vi fick målat ett varv till i sovrummet och sen kom pappans fru och dotter och hjälpte till med vardagsrummet med två vändor.

När dom sen hade gått och vi hade fått både fikat och sen ätit så blev det ett sista varv i sovrummet och medan jag målade så tog barnen bort all tejp runt fönster och annat. Det är denna tejpning som tar mest tid att få dit och sen få bort.

Det blev också ett varv till i vardagsrummet.

Men det blev väldigt bra. Sovrummet har en mörk blå färg och vardagsrummet en ljus grå. Och golven torkades av och allt med målning städades undan och sen kunde vi åka hemåt igen. Medan dottern och hund gick hem till oss så åkte jag och sonen förbi pappan med en presenning som han skulle ha på lördagen då det ev kunde bli regn så det var vi förberedda på när möbler skulle köras i en lånad släpvagn utan kapell.

Sen skulle sonen hem till sig. Han ville sova där och inte hos pappan som tyckte att det kunde han väl göra. Men jag förstår sonen - alltid skönt att sova och vakna i sin egen säng. Slippa ta med sig massa övernattningssaker och så vidare.

Lördag - Den stora flyttardagen och då började vi med - jag och dottern att plocka det sista ur hennes rum och bära ut så det stod närmare ytterdörren. En stor byrå med innehåll och en tv-bänk där det också stod lite saker.

Sen kördes 2 vändor och två bilar med saker.

Efter plock i lägenheten åkte vi trötta hemåt. Sonen behövde handla och då gjorde vi det på ica medan vi väntade på Thaimat som vi åkte hem och käkade och sen körde jag hem sonen.

Söndag - till lägenheten igen. Med mer saker - vi åkte två gånger till med smått. Pappan hade liksom inte tid att hålla på med väntan på sånt som inte var färdigplockat och hon behövde tömma kartonger för att använda dom till detta.

Tycker att det varit dålig uppslutning från hans sida när det gäller båda barnens flytt. Han har kört och burit lite men inte mycket mer.

Han har sagt att hans jobbarbil går det ha saker i på dagtid då den är stor men när det sen kommer till skott så går det inte så igår körde jag alla blommor som dottern haft - stora krukor och höga blommor och nu är dom på plats.

Idag har jag städat ur hallgarderoben och tömt den på hennes skor - och dom var många! Och dessa har jag nu i bilen och ska åka och lämna.

Hon har också en trådback kvar i garderoben med lite kläder som vi får ha in i min bil för pappan som skulle - sa igår att nej det går inte så bra .................!!!!

Och hemma hos pappa står en sekretär som han vetat om i 3 månader att hon ska ha med sig. Vi har från början sagt att den måste lagas och jag har själv varit där och han har nickat, hummat och ska fixa. Det är inte gjort. Hon har också lite saker i den som hon ska ha med sig och det ska vi fixa i helgen. Pappan sa att han inte ville titta i hennes saker - men sicken ursäkt. Det är väl bara att ta dom där lamporna som hon har, ta ur lådorna ur sekretären - de stora och bära som dom är???

Ja - skit samma. Jag fixar och hjälper till över min förmåga men gör det för att jag vill, kan och behöver få göra det också.

I måndags var jag där igen - det var då vi körde blommor och jag blev fick god middag och vi satt i hennes nästan färdigfixade kök och tände levande ljus och hade det riktigt mysigt.

Vi satte upp en hylla och jag försökte fixa med modem och router. Datorn kopplar upp mot wi-fi, min telefon men inte hennes. Men tror vi vet varför nu.

Mitt hem har ju varit kaos och är lite fortfarande men i måndags vaknade jag tidigt och då tog jag tag i det rum som dottern haft. Bar ut det som inte skulle vara kvar där - blommorna och lite annat. Fick städat - både dammsuga och våttorka - till och med väggarna var dammiga. Satte upp nya gardiner men putsade inga fönster. Flyttade in andra blommor och rättade till en garderob till som nu står där - den som sonen hade på sitt rum.

Och så baxade jag in min säng som stått i vardagsrummet men inte i den alkov jag sovit i utan på golvet framför soffan sen jag fick den ny. Den har ff plast på sig men det får den ha tills jag fått på benen men jag behöver borrmaskinen för att få dom på plats och den är nu hos dottern.

Men jag har sovit där nu och det var nog väldigt konstigt för vovven för han gick ut i vardagsrummet först men i går sov han hos mig hela natten.

Och så jobb på detta. Känner att jag är rejält sliten och trött men även väldigt mör och öm i kroppen.

Varje gång jag reser mig från stolen så är jag som om jag vore en pinne - så stel innan jag mjukat upp kroppen.

Jag måste ju skaffa mig nya andra rutiner än vad jag haft med två ungdomar hemma på heltid. Jag har när jag vaknat av mig själv inte somnat om. Utan har legat kvar och mornat mig och kollat mobilen och sen klivit upp även om jag skulle kunna somna om.

Men jag har vaknat vid halv 8 så det är ju inte för tidigt och hade det varit tidigare hade jag sovit mer.

För jag ska ju ut med hunden varje dag nu innan jobbet och idag blev det extra tidigt eftersom jag har sprutan kl 11. Och just när vi skulle ut så spöregnade det så det blev en kort runda men han fick gjort det han skulle.

En annan sak jag är nöjd med är att jag har gått på varje yogapass - 3 st hittills. Och det blir ett idag. Det är skönt men det är också jobbigt för vissa saker gör ont för jag är så stel. Men skam den som ger sig.

Och igår - ja då var jag min egen helt och hållet efter jobbet. Dottern jobbade kväll så vi kunde inte köra något eller fixa med nåt.

Så jag tog hunden och svampkorgen och gick ut i skogen. Kände att det var något jag behövde. Och som vovven också behövde. Plus att prognosen visar på regn framöver och jag ville så gärna se om det fanns någon svamp.

Och det gjorde det. Det blev en korg full till bredden med gula kantareller, trattisar och Karl-Johan. Hade kunnat titta på ett ställe till men det började åska och så var vi för nära bilen så vovven drog mot den hela tiden. Det var kanske tur det också för det blev lite mörk där i skogen vid halv 8 när det mullrade.

Sen ska det ju rensas också.

Jag lyssnar på bok medan jag går där i skogen - i ett öra så jag har koll på vad som händer runt omkring också. Sen lyssnade jag medan jag rensade och det blev ett durkslag med råge av gula och ett durkslag nästa fullt med trattisar - det blir gott om dom i år. Förra året hittade jag knappt några och inte året innan heller. Och sen en tallrik med Karl-Johan. Jag avslutade med att fräsa gula till två knäckemackor och mumsade i mig innan jag gick och la mig. Trött och nöjd.

Men det första jag gör när jag kommer hem är ju att duscha. Hade en sån älgfluga/lus som kröp i håret och kanske något annat också och det hoppas jag på att hårtvätt och lång dusch hjälpte med att få bort i fall det fanns mer.

Och en bra sak med att bo själv - kan duscha länge länge utan att någon annan ska ha varmvatten också :) - har en egen panna!

Åker och hämtar dottern efter jobbet. Alla skor ska in till lägenheten och sen åker vi och ska handla lite presenter. Hon har till uppgift att hitta något till en person som ska sluta. Och jag ska ha en 50-års present.

För på lördag ska jag på tjejträff och fira detta. Det var länge sen vi träffades nu. Vi synkar liksom inte i livet längre. Hon är ofta ute på krogen och annat, spelar golf och har sig och har fått kontakt med gamla ungdomsvänner som är i samma fas i sitt liv och vill göra detta så jag är glad att det nu är hemma hos henne. Ska hämta upp en annan tjej på vägen som också har fibro och vi träffades mer förr så det ska bli trevligt.

Jag tar bilen för jag ska hämta dottern som ska vara hundvakt. Jag är själv hundvakt denna helg - från torsdag till söndag men det är pappans hund så hon känner ju dom båda väl och vi har ju passat denna hund förr och det är inga problem. Och jag tar en ledig dag också på fredag.

Så det är mycket i livet just men det är skönt att slippa körningarna som mammataxi på mornar, kvällar och nätter. Det gör väldigt mycket att slippa det.

Och i oktober blir det ännu bättre då har jag inget i kalendern.

Nästa vecka på schemat.

Måndag - bokat möte på jobbet med dom som levererar vårt datasystem
Tisdag - ska på en klädkväll med jobbet
Onsdag - aktivitet på jobbet som jag ska fixa med men kommer inte vara med på kvällen och koka kaffe - för då har jag yogan.
Torsdag - kick of på kvällen med jobbet
Fre-Sönd - helg med vila men också plocka och fixa hemma.

Veckan efter är lugnare men på lördag ska jag och barna på Cats! Sen är det Oktober.

Men det är också målning kvar i dotterns lägenhet. Hallen ska målas - samma färg som vardagsrummet och sen ska köket också målas. Färgen är redan köpt och sen ska ju mitt sovrum också målas.

Och jag är väldigt förvånad över att jag inte har kraschat  - ÄN!

Jag går liksom bara och väntar på att det ska ske. Visst är ju aptrött och eländig men jag kan stå upp, hålla ögonlocken öppna och vara relativt klar i hjärnan.

Men har ett problem just nu. Det går liksom en nerv bakom örat och ner till axeln och upp i huvudet på höger sida och det bultar till och dunkar som blixtar = huvudvärk!

Plus på jobbet är dock att jag inte har något där som brinner i knutarna och jag kan gå på halvfart och blogga tex.

Måste ju dokumentera mitt liv!

Må Gott


1 kommentar:

  1. Det är väldigt mycket som ska göras vid en flytt, och ni har haft två! Så inte konstigt att du känner av det!! Men det ser ju ut som om ni alla tre får det väldigt fint, var och en på sitt sätt. Som jag har förstått det så bor dina barn ganska nära dej och det är ju guld värt. Är så glad att vi flyttade nära dottern! Är även väldigt roligt att vi har kommit nära vovven. Han har plötsligt fått två hem, vilket han tycker är toppen ;))
    Ha det bra! Kram ❤️

    SvaraRadera