December

December

tisdag 19 september 2017

Så kom det!

Regnet, åskan och kraschen.

Det har varit rejält regnoväder hos oss. Tittar på bilder från översvämmade vägar, kaos, hagel och oväder.

Detta var på fredagen.

Jag hade varit ut med vovven och jag var också hundvakt så det blev en runda men då var det bra väder. Sen orkade jag inte så mycket mer utan hamnade i soffan under en filt och tittade på play och serier jag inte hunnit se.

Det började åska och den höll sen i sig i 4-5 timmar. Det gick runt runt men jag uppfattade det inte som så dramatiskt och kaosartat. Mest mysigt och härligt.

I torsdags så vaknade jag och åt frukost och plockade lite med kläder som skulle in i nya garderober - barnens gamla. Det slutade med att jag aldrig gick till jobbet utan jag städade badrummet, fixade med kläderna, baxade bort en byrå som tv'n stått på in till dotterns gamla rum och städade i vardagsrummet också. 6 timmar höll jag på innan jag sen åt middag och åkte för att handla lite och hämta barnens pappas hund som jag skulle passa över helgen.

Min hund och deras hund kommer väldigt bra överrens så det är bara roligt att ha henne hos oss.

På lördagen vaknar jag av att lånehunden pussar på mig - hon är lite väl morgonpigg och jag fick upp för att släppa ut henne och min i trädgården.

Solen lyste från en härligt blå himmel och jag låg en stund till sen och mornade mig. Kontaktade dottern sen och frågade om hon ville följa med ut i skogen. Vi hade pratat om det tidigare men då prognosen inte såg så lovande ut så trodde jag inte att det skulle bli så.

Men det blev 3 underbara timmar med god skörd. Så otroligt mycket trattisar det är i år. De två senaste har jag inte hittat något men i år kan man plocka med råge. Hittade också gula, smörsopp och Karl-Johan.

Dottern blev den som fick rensa för jag skulle iväg på kvällen och hon skulle passa hundarna. Blev bjuden på tjej-träff då värdinnan fyllt 50!

Vi umgicks väldigt mycket förr men på de senare åren har det inte blivit något och jag har inte varit hemma hos henne på flera år. Så jag tänkte att jag måste ju gå.

Det blev en trevlig kväll med god mat och trevligt sällskap. Ja med dom jag kände sen tidigare. 2 st. Men de övriga var inga jag träffat tidigare och inga som jag skulle vilja umgås med heller. Inte alls min typ och stil av människor.

Jag har ju ofta fått frågan - ska du inte med ut på krogen eller sånt. Men jag har tackat nej och är glad för det för jag hade inte uppskattat detta sällskap. Gamla väninnan - ja -men inte de övriga.

Lite för fina i kanten för min smak med golfande, pengar, hus och rika män. Men också barnsliga som 14 åringar då det pratades om hur fulla dom var på den eller det tillfället och hur dom skulle dra ihop ett gäng tjejer och åka till Skagen för bartömning nästa år. Där syftet är att tömma baren och bli så fulla som möjligt.

Nä detta är inget som jag vill vara med på. Varken förr eller nu eller senare.

Jag tog ett litet glas bubbel när vi kom och sen drack jag vatten. De två jag kände sen tidigare var också måttliga så även värdinnan men resten - ja det var fulla kärringar helt enkelt.

Jag gick vid halv 1 - eller åkte för jag hade bilen, hade tänkt gå tidigare men väninnans man skulle överraska vid 12 med ett fyrverkeri. Han hade ju fått lämna hemmet kvällen till ära så det blev en rolig grej.

Sen åkte jag hem, mötte upp dottern och hundarna och körde hem henne till sitt. Sen kom jag inte i säng förrän efter 2 och somnade gott och sov hela natten också. På söndagen blev jag inte väckt av några hundar heller dom var trötta efter lördagens svamptur också tror jag.

Men jag hämtade upp dottern mitt på dagen och vi åkte hem till pappan där hon skulle plocka ihop lite av sina saker där. Och sen åkte vi hem till mig och fikade, löste 2 melodikryss som vi inte hunnit med och sen blev det middag. Gjorde en stor köttfärs/kantarellpaj som vi åt till middag och sen fick hon med sig mer än resten.

Och yoga och var piggare i vissa rörelser än vad jag räknat med men det som hade med knästående gick inte. Det var halt i skogen i lördags och när jag skulle kliva uppför en liten kulle för att ta den där svampen som fanns där så halkade jag och slog i knät - rejält.

Och jag fick min första fästing. När jag duschade kände jag något i knävecket - och inga glasögon på så jag såg bara något rött - en finne tänkte jag. Så när jag duschat klart bad jag dottern titta och först sa hon också finne och tog hon en pincett för att ta det som stack ut från "finnen" och det var en liten fästing som bitit sig fast. Smorde in med xylocain och sen har det inte blivit mer av det.

Sen blev det då måndag. Sov gott natten mellan söndag-måndag men vaknade ändå så rejält äckligt trött. Och så värken. Det värker i varje muskelfiber, i varje led och känslan av att ha influensa är hög.

Hade möte på jobbet så det var inte läge att vara hemma och värken har jag hemma också. Och efter jobbet åkte jag och hämtade dottern - tur vi bor nära och hon behövde mig. Så vi åkte till grannstaden och hon fick köpt en present där till en kollega som slutar. 2 slutar nu inom en vecka och förra veckan var vi också hon letade present och inte ville hon ge iväg samma. Men nu är det klart och det blir nog jättebra.

Så när jag kom hem igår så var jag helt slut och tänkte - orkar inte äta men tvingade mig själv till att värma kantarellpajen och äta. Och sen direkt i säng. 8 var klockan då och jag somnade för att vakna igen vid 2 - av katten som hedrade mig med sin närvaro och sällskap vid kudden.

Sen var det näst intill omöjligt att somna om. Hade så ont så jag fick gå upp och ta den starka tabletten. Koka kvällsrote och sen blev det lyssna på radion, lyssna på regn, försöka somna, inte lyckas, märka att det är strömavbrott, gå på toa osv.

Är på jobbet för jag är lite rädd om den komptid jag har kvar nu och har också slut på semesterdagarna. Och vill inte heller vara utan lönen pga sjukdom - dumt men så fick det bli. Ikväll ska jag bara vara hemma och ta det lugnt efter jobbet och sen hoppas på en god natts sömn.

Håller också tummarna för att kroppen suger åt sig den lilla vilan och mår bättre för på torsdag ska jag ut på något överraskningshistoria med jobbet!

Må Gott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar