December

December

måndag 28 augusti 2017

Det börjar ju bra!

En ny vecka och snart är augusti slut. Behöver nu en vecka utan regn. Har en gräsmatta som ska klippas och på jobbet blir det tävling på söndag och det blir så mycket trevligare om det då är uppehåll.

Och - inte att glömma - fredag 1 september - då ska jag gå och titta på Magnus Uggla och då får det vara både uppehåll och vart eftersom det är utomhus.

Jag tog ledigt från jobbet i fredags. Kände att jag behövde det och jag tillbringade istället dagen i sonens lägenhet och skruvade ihop en byrå och fixade två taklampor. Utan att sonen visste om det så det blev lite överraskning när han kom hem. Hade också tagit den sista av möbler till honom från hemmet. En hylla som nu står så bra i hallen.

Jag hade också bokat tvättstugan på lördagen. Och jag höll helt på glömma bort det. Hade tänkt slöa i soffan hela dagen och kom på detta en kvart innan jag skulle börja tvätta. Men jag fick tvättat - kuddar, täcken och mitt kedjetäcke och lakan så det var skönt. Har behov att boka tvättstugen mer för att få annat stort tvättat. Det är bra att ha den möjligheten för jag har en egen tvättmaskin och tvättar det vanliga hemma.

Och medan en maskin höll på så hämtade jag hem dottern från sitt jobb och sen så satt jag ute på en bänk utanför tvättstugan och lyssnade på en bok och filosoferade och var på sociala medier.

Annars blir det ju att man springer upp och ner från tvättstugan och hem. Och hemma hinner man inte med så mycket så då funkade detta.

Kunde också boka om till tiden efter mig för den var ledig så jag hade gott om tid sen för sista torkningen.

Och på kvällen sen så duschade jag och skrubbade skinnet rött och sov gott i den rena nybäddade sängen.

Igår hade jag en dejt med sonen. Vi hade småärenden att fixa med. Han behövde en stor spegel till hallen och vi hittade en bra på Rusta. Även kuddar till soffan och en väggklocka till köket. Plus timer till lamporna som han har i fönstren så att dom kan tändas upp så det är lite ljus när han kommer hem mitt i natten.

Sen hade vi handlat på ica och skulle laga mat. Lasagne stod på önskelistan och av storpaketet med köttfärs så blev det också köttbullar. Sen ville han göra en gryta på kyckling men det slutade med att vi stekte 3 filéer i ugn och sen övriga 3 ur påsen gjorde vi soppa på. Ramensoppa. Vi gick förbi hyllan med Ramennudlar och hittade detta recept på paketet så vi fick går tillbaka till grönsakerna och köpa pak choi. citrongräs, chili och salladslök. Lime blev det också. Så först åkte kycklingen in i ugnen. Sen gjorde vi lasagne och sen köttbullar. Soppan blev gjord sist och den åt vi också till middag. Riktigt gott och det sägs att det finns lika många ramensopperecept som det finns japaner.

Så det blev en trevlig eftermiddag och kväll. Men vi hann inte med allt. Han har ff en taklampa som ska upp i hallen men kan klara sig med den golvlampan han har just nu där tills vidare. Och så ska ett sängbord till skruvas ihop men det klarar han själv.

Vi fick koll på autogiro och månatliga överföringar som han ska göra till killen han hyr av. Hemförsäkring och en adressettikett till brevlådan. Och så fick vi koll på hur tvättmaskinen fungerade. En massa knappar och annat men det gick och sen såg vi att bakom tvättmaskinen låg en påse med instruktion!

Småfix men viktiga sådana.

Nu är det inte långt kvar innan dottern också lämnar hemmet. På fredag får hon sin nyckel och sen ska vi måla i hennes lägenhet.

Och den 8:e ska flyttlasset gå. Hon har mer saker än sonen. Hon ska ha med sig en stor furubyrå och sen har vi ett stort skåp ute i förrådet som ska med. Sen är det massa kartonger, Köksbord och stolar. Och lite annat. I möblelväg är det "bara" säng och soffa som kommer nytt från möbelaffären.

Tanken är att sovrummet ska vara klart först när det gäller molning så hon kan sova ordentligt. Sen köket och sist vardagsrum och hall. Hon har gjort det enkelt och väljer en grå ton som ska vara i både hall och vardagsrum. En mörkare grå i kök och en denimblå i sovrummet.

I lördags så var det förhoppningsvis den sista tidigare mammataxikörningen. Det är oerhört skönt att slippa nattpasset och hämta sonen och det ska bli väldigt skönt att även slippa hämta och lämna dottern så att hon kan jobba.

Att åka kommunalt passar inte dom som inte jobbar mellan 8-17 med lite flex åt varje håll men alla andra. Ja då är det under all kritik men hon kommer ju kunna gå till jobbet på 5 minuter ca sen.

Sonen - han har kollegor nu som bor i närheten och då kan han samåka med dom men det går ju kommunalt utan problem så han kan ta.

Solen skiner idag även om det också är molnigt. Hade gärna klippt gräsmattan idag men orkar inte. Är helt slut och har de där svidiga, trötta ögonen som jag har när det är för mycket. Täpper även igen näsan så - ja det är ju det jag aldrig vet. Är jag på gång att bli förkyld eller är det för mycket i livet som gör att man mår som man mår.

Ska jobba 4 dagar nu. Vara ledig fredag och sen jobba på lördag. Kanske jobba måndag och sen vara ledig igen. Eller om jag jobbar 2 dagar och är ledig 3+helg+2.

Det visar sig och det är skönt att inte behöva spika det helt klart.

En ny musikupplevelse är inbokad. December - en måndag på Lorensbergsteatern och julshow med Weeping Willows.

Det kommer bli en bra höst.

Må Gott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar