December

December

tisdag 4 juli 2017

Efter regn..........

Igår var det en blåsig och mulen dag även om solen kunde titta fram mellan molnen. Men på kvällen. Jösses som det regnade - det riktigt hällregnade men jag såg varken blixt eller hörde åska men var inte ute och lyssnade efter det heller även om det tydligen fanns.

Positivt med regn - det behövdes för det är så torrt i markerna och det betyder också att mina svampar i skogen växer till sig :)

Idag har solen visat sig och det har varit lite sånt behagligt sommarväder men nu hopar sig gråa moln igen. Fast det är mer blått än grått - än så länge.

Var på jobbet vid 12 i dag - får bli en timme extra för jag ska gå tidigare i morgon. Det är onsdag och dom hade ingen tid på vc på fm så jag ska ta min injektion klockan 14. Men klockan ställs som vanligt och så åker jag till jobbet istället för vc.

På fredag ska jag också ta ledigt - ska åka till veterinären med Vovven. Åkte förbi där igår och beställde en tid. Nu vet jag inte men det kan vara hemmorojder. Tog bilder på rompen igår efter att han gjort sitt behov. Väldigt osmakligt men vad gör man inte för att ha något att visa veterinären.

Får hoppas det nu bara är hemmorojder och inget annat eländigt. Men han är pigg, bajsar som han ska utan och det verkar inte göra ont när jag torkar men om det har åkt ut - ja jag får liksom trycka tillbaka det som det nu är - ja om det åkt ut utan att jag märkt så är han där och slickar, så det stör ju honom.

Igår blev det fläskpannkaka till middag. Hade mjölk - laktosfri - kvar på jobbet efter vårt arrangemang och det dricker jag ju inte upp på den här veckan så det fick följa med hem.

Likaså har vi en säck med kvarglömt som legat länge nu och ska också lämnas bort. Där fanns några fina handdukar som jag nu tagit med hem och tvättat i 70 grader - en färgad och med klorin och 70 grader - några vita.

Så mina barn behöver inte köpa dusch och badhanddukar nu när dom flyttar.

Jag har ju mitt eget nya liv mycket i mitt huvud nu. Ser fram emot att rensa i röran - lite feng shui och det är mycket som jag känner att det kan någon av barnen ta med sig.

Och jag tittar på olika gröna färger.

Bildresultat för beckers färg grönt te

Grönt te - tex från Beckers som väggen här. Den funderar jag på - eller liknande - att ha i sovrummet.

Det är en svart tapet som fond. Den är mönstrad och är matt och blank i mönstret och den får sitta kvar.

Min säng kommer vara i svart tyg.

Ska ju ha någon form av nattduksbord och kanske även en hörnhylla jag köpt på loppis. Färg där - inte bestämt för idag är dom ju träbruna. Och så har jag andra ljusa saker som jag tänkte ha där också. Tex ljusstakar.

Men kan ändra mig många gånger än kanske men jag har ett mål - det ska vara så vilsamt, lugnt och skönt som det bara går.

Sonen har en tv på väggen som han kan lämna kvar men det vill jag inte. Ingen tv i mitt sovrum. Enda elektroniken kommer vara en högtalare till mobilen och så mobilen. Jag lyssnar ju på bok, radio, poddar innan jag somnar.

Förr lyssnade jag alltid på musik. Men har märkt att jag då kan bli mer pigg för kommer det då en bra låt så rycks jag med i rytmen :)

Har haft radio, musik eller annat på så länge jag kan minnas - ända sen ungdom och jag behöver det för att inte tankarna ska vandra iväg och jag ska grubbla. Lika så när jag vaknar om nätterna sätter jag på något som jag kan lyssna på.

Förr gick ju radion på hela natten men nu stå ställer jag den på timer och så stängs den av efter ett tag. Oftast ställer jag tex en bok på 30-40 minuter. Radioprogrammet slutar ju när det är slut.

Nej, nu blir det slut på bloggandet och kaffe ska fixas - det är ju flera timmar sen morgonkoppen.

Må Gott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar