December

December

onsdag 17 maj 2017

Onsdag

Planerar och tänker och funderar.

Uteplatsen och hur jag ska få till den som jag vill i år. Jag skulle så gärna vilja ha en stor träaltan byggd istället för att som nu har stenplattor.

Man kan få det via vårt bostadsföretag men det kostar minst dubbelt så mycket än om man gör det själv och det läggs på hyran och man får betala många långa år för att det ska bli betalt. Och inte görs det ordentligt heller. Ingen duk läggs under för att slippa ogräs mm.

Om man bygger den själv så kan man nog komma undan med ett par tusenlappar men så ska man ha någon som kan detta också.

Så plattorna får vara kvar. Men jag funderar väldigt mycket på om jag ska bygga som en ram. Hög sådan så man kan fästa ett segeltak a la soltak. Finns både trekantiga och rektangulära.

Det jag behöver är jordankare för en stolpe och sen några fästen för väggen. Samt reglar. Behöver en stolpe och tre reglar. - inte precis som på bilden men nästan. Jag tänker att jag ska ha överliggare mellan vägg och stolpar så blir det stadigare och så kan jag hänga amplar där också :)


Bildresultat för solsegel altan

Vi flöljer också med spänning hur leveransen av hammocken närmar sig. Den har lämnat lagret. Och igår och även idag har jag varit på Netto i grannbyn och köpt den blomsterlådan på ben. har länge sökt och saknat något att ha intill väggen vid vårt bord på uteplatsen. Någon stans där man kan lägga allt möjligt och även ha blommor och så blir det inte så rörigt på bordet. Och perfekt när vi ska äta ute tex och ha flaskor och annat i.

Köpte en igår och ville ju se lite hur den var innan jag bestämde mig ifall det skulle bli fler och det kändes som om det skulle bli bättre så iväg idag och det fanns kvar. Vissa saker har ju förmåga att ta slut fort när det är tillfälliga produkter.

Netto

Har varit på vårdcentralen och fått veckans injektion. I korridoren hänger det bilder på alla som jobbar men min läkare fanns inte med så jag frågade sköterskan lite om honom. En stafettläkare!!! Kan vara bra men kan ju också vara dåligt. 55 + - i ålder och ser snäll ut.

Fick bokat tider så nu har jag juni ut. Varje onsdag klockan 11 vill jag boka in och för det mesta går det väldigt bra.

Jag filar ju på en lång lista med punkter och information som jag ska ha med och berättade det för sköterskan också som tyckte att det gör du rätt i sen får vi ju se om det är en läkare som går emot allt.

Då kommer jag ta kontakt med chefen för vc - om han får för sig att ändra på medicinerna och kontakta en privat vårdcentral som öppnat - om det nu är bättre men skam den som ger sig.

Så detta förutom det vanliga fibroeländet med värken som flyttar sig, Energin som aldrig finns och finns den så kommer kraschen. - en hel del är det när jag själv läser igenom och kommer på nya saker hela tiden.


ü  Blemmor på tungan – kommer när jag gjort ”för” mycket. Nu oftare än tidigare
ü  Öm i halsen
ü  Hosta – torrhosta
ü  Tung känsla i bröstet
ü  Täppt näsa
ü  Rinnsnuva
ü  Nyser
ü  Fryser
ü  Svettas
ü  Vallningar
ü  Sockerfall
ü  Allmän influensakänsla
ü  ”Trötta” ögon
ü  Svullen känsla i fingrarna
ü  Yrsel/Svimningskänsla
ü  Känslan av att ha huvudet i en bubbla
ü  Ländryggen – bedrövligt stel och öm
ü  Stel i kroppen när jag vaknar
ü  Stel i kroppen efter att ha jobbat
ü  Höften bråkar
ü  Sover bra på natten – ändå hur trött som helst när jag vaknar
ü  Sover dåligt på natten
ü  Sover sisådär på natten
ü  Funkar bra att vara ute och röra på mig, aktivera mig – men sen kommer bakslag – kraschen – sk PEM
ü  Krampaktig känsla i och runt om i bröstkorgen. Man vill bara rapa för det känns som om luft fastnat.
ü  Ont i bröstryggen och runt ”hjärtat” – förmodligen är det där Tietzen.
ü  Har nattetid när jag vaknar till svårt att svälja. Det går liksom inte.
ü  Tappar mängder med hår
ü  Fötterna flagar
ü  Acne vid käklinjen/Hakan

F

Ja det är som sagt en hel del men lika bra att ge honom en lista samtidigt som jag har en och beta av en sak efter annan.

Eftersom det är svårt att få en läkartid - jag bad om en i april och skulle få komma på fredag nu som kommer men kunde inte då och då blev nästa i slutet av månaden - då gäller det att ta vara på den tiden.

Idag är det väldigt grått. Dimman har legat tät hela dagen och nu börjar det lätta lite och kanske är den helt borta senare idag. I natt har det regnat hela natten och det är ju varmare och det märks på grönskan - det exploderar nu.

I helgen ska jag plantera lite och tänkte jag. Vädret ska ju bjuda på sol så - varför inte passa på och sen efteråt och även innan - gunga i hammocken.

Må Gott

2 kommentarer:

 1. Oj det va mycket på din lista som stämmer på mej med...

  Sånt där segel är mysigt att ha. Fin blomlåda, kanske nåt för min uteplats sen. Bra tips!

  Kram

  SvaraRadera
 2. En hammock skulle jag också vilja ha! Om du ska få byggt något på din uteplats så tänk på att fråga hyresvärden och kolla med kommunen vad som gäller. Finns lite konstiga regler :(
  När dom tog prov för att se hur mina sköldkörtelvärden var så låg dom inom normalvärdena, men min läkare sa att det ibland kunde visa fel, så att det ändå var något fel. Det var därför hon skickade mig på ultraljud.
  Hoppas det ordnar sig med alla dina symtom och med läkare.
  kram ❤️

  SvaraRadera