December

December

tisdag 16 maj 2017

Som det kan bli

Värmen är här men solen är det inte - än. Mulet och kvavt är det.

Men trots att det varit så kyligt så växer det. Gräsmattan hemma har ett väldigt varierande sätt att växa. Från nästan inget på sina ställen till rejält uppvuxet så att jag igår fick lyfta gräsklipparen och liksom klippa i luften innan jag kunde ställa ner den på marken och fortsätta klippa. Det blev också mycket att kratta ihop just på dessa platser.

Men den är klippt och det känns bra. Men jag behöver trimma den också med en trimmer och den ska jag gå ner och låna i vårt gemensamma utrymme - en annan dag.

När jag kom hem igår stod middagen klar och det var bara att sätta sig vid dukat bord. Mina 2 hemmavarande ungdomar hade fixat middagen. Jag hade tagit upp köttfärs och dom gjorde köttfärssås och spagetti.

Så jag hade kraft kvar att då gå ut och ta gräsmattan istället.

Och när jag sen var klar - efter närmare 2 timmar - då hade jag klippt, krattat, plockat och spolat av uteplatsen.

Tv-soffan hägrade sen och jag gillar att se på - vem bor här. Kul att se andra hem och försöka gissa vem som bor var - det blir aldrig rätt.

Sen blev det sängen. Trött som jag var men just när jag höll på att somna så bråkade magen. IBS när den är som värst och sen fick jag sitta på dass en lång stund och tänkte där och då att jag får nog springa i natt men det gick bra. Kunde somna och sova nästan hela natten. Var uppe med djuren en gång bara.

Min kropp när jag la mig hade känslan av influensa. Värk i leder och muskler och huvudet som i en influensabubbla.

Idag skulle det komma killar och titta på min elpanna - skötsel i hela området. Och man skulle gå in med huvudnyckel om man inte meddelade annat.

Det gjorde jag. Och jag ville också att man skulle komma en viss tid och med kontakten på kontoret så skulle dom komma mellan 10-11 på fm.

Vaknade till vid 8 av att det var bilar utanför fönstret och sen ringde det på min dörr!

Jag förstod ju direkt vilka det var, upp och klä på mig ett par byxor och sen öppna yrvaken.

Killarna hade inte fått någon som helst information om min lägenhet - att där fanns en hund och att jag ville att dom skulle komma en annan tid. Dom vill själva inte gå in i lägenheter med hund om inte ägaren är hemma.

Så jag har skrivit och ifrågasatt deras sätt att hantera en sån här fråga. Det är ju fel både mot killarna och mig också att inte meddela sånt när man har svart på vitt på mail vad som utlovats.

Men det gick ju bra även om jag gärna hade sovit färdigt.

Till helgen har det utlovats sol och värme. Det är Göteborgsvarvet denna helg. Och blir det för varmt och soligt kommer det bli tufft för många. Jag ska jobba med varvet på fredag som jag har gjort de sista x antal åren. En fm bara men det är roligt och jag ser ju fram emot att inte behöva långkalsonger, dunjacka och vantar :)

Må Gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar