December

December

måndag 8 maj 2017

Hotell, Sthlm och Depeche Mode

Vilken härlig weekend jag har haft.

Tillsammans med dottern så åkte vi MTR Express till huvudstaden i torsdags fm. Vi var framme 14:24 och då gick vi till hotellet som låg på Kungsholmen. En kort promenad över bron från centralen och så var vi framme.


Vi checkade in på hotellet och vårt helgsällskap - min bror och svägerska kom senare så jag och dottern tog oss en runda på stan.

Vi gick förbi Åhléns och tittade på alla hälsningar som fanns där efter terrorattacken. Gick ner vid sergels torg och till Kungsträdgården och tittade på alla körsbärsblommor som blommade. Men det var sista rycket så där hade vi tur.

Sen gick vi förbi slottet, ner till gamla stan men gick bara en liten bit innan vi gick in i en gränd och tillbaka mot kungsträdgården igen. tog en glass och tittade på folk.

Så mycket shopping blev det inte men vi tittade in i några butiker och dottern köpte sig ett par skor men det var allt.

Tillbaka till hotellet och så tog vi en uppfräschning innan vi satte oss nere i baren och väntade på att brorsan och svägerskan skulle komma. Tog oss ett varsitt glas cava.

Det blev sen middag på Restaurang Salt som låg i närheten av hotellet. God mat - lammytterfilé med potatisgratäng och ett glas rött.

Efter en lång dag så var jag trött och mör så det var skönt att lägga sig i en hotellsäng och jag har sovit gott.

Hotellfrukost och sen en tur till på stan. Det blev samma runda som igår nästan men vi gick förbi Hötorget denna gång. Där fanns det mycket man skulle vilja köpa - färska fina grönsaker till bra pris men orka bära på det!

Vi gick sen längre ner i Gamla stan och fikade vid torget som ligger sen mot slussen. Det var så fint väder så vi kunde sitta utomhus i skuggan och fika.

Sen tillbaka mot hotellet. Byta om lite och sen var det bara att ge sig av mot arenan - Friends arena och konserten.

En bra konsert även om det var många låtar jag inte kände igen. Men dom som var från glada 80-talet och synt gick ju att sjunga med i och sen det som varit hits.

Men det är ju alltid kul att gå på konsert för det är ju en härlig stämning.

När vi sen skulle hem så var det ju dryga 37000 som lämnade arenan och med tanke på alla människor så trodde jag inte det skulle gå så smidigt att ändå ta sig till pendeln och hem till hotellet.

Väl där så satte vi oss i baren och hann med en drink innan baren stängde kl 1. Vi blev snopna av att det stängde så tidigt men det var nog också tur för vi var trötta och det var så skönt att gå och lägga sig.

Hotellfrukosten var ju toppen och efter den på lördagen så var det bara att packa ihop och sen ta sig mot centralen igen. Brorsan och svägerskan sällskapade med oss dit.

Dom stannade en natt till i storstaden men då hemma hos svägerskans mamma.

Vi lämnade ett mulet Stockholm och hemma var det varmt och soligt så det fick bli grillat till middag. Sonen satte igång grillen medan vi åkte och handlade.

Sen blev det en tidig kväll. Orkade inte titta på tv och igår så var det perfekt väder för att bara vara och ligga kvar i sängen för jag var sååååååååå trött.

Men idag så är det vardag och jobb och jag är lite seg - men samtidigt så är jag ju alltid det mer eller mindre.

Så helgen har varit fantastisk och nu är det vardag igen och jag ska åka till vet med vovven. Han är lite konstig och jag vill kolla så han inte har ont någonstans.

Nu är det sen inget planerat förrän till midsommar. Då träffas vi igen - brorsan med familj. Dom kommer ner och ska också gå på Coldplay.

Må Gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar