December

December

tisdag 28 mars 2017

Säg den glädje som varar

Mammans nattaxi jobbar igen. Sonen ringde igår och kollegan var inte på jobbet. Han har ju nyss haft hjärtinfarkt så det är kanske inte helt konstigt - han äter massa mediciner och klagade på yrsel så dom ska väl ställas in - eller så är han förkyld bara.

Jag fick i alla fall åka iväg och sonen slutade sin tidiga tid 23:30 - jippi! Och vi hade en trevlig stund som också är en stund att ta vara på nu när jag ska åka bort.

Idag skiner solen igen och det är riktigt skönt. Och jag ska ta med mig dottern till biltvätten och låna dammsugaren där och städa ur bilen. Det behövs efter vintern. Det samlas ju både en massa grus, sand och annat. Sen vill vi ha den städad inför resan också.

Idag har jag väldans värk i händerna och fingrarna. Ryggen bråkar också med mig. Bröstryggen och länden. Händerna använder jag ju hela tiden och när då fingrarna värker och smärtar blir det extra jobbigt så jag fick boosta med kraftpillret idag för att ta bort smärtan.

Men jag tar på något sätt mer värken än tröttheten - den där totala kraftlösheten då man inte kan få upp ögonen ens.

Värsta topparna kan jag kapa (ta i trä) än så länge men bävar för den dagen det inte skulle funka.

Men allt är ju inte på topp - det krånglar på jobbet. Min dator vill inte riktigt vara med längre. Den uppdaterar inte som den ska, säger att jag inte har utrymme på hårddisken och jag rensar bort det mesta som jag hittar och flyttar och hittade min borttappade boklista - så den har jag lagt i på min bokblogg.

Så att försöka vara effektiv så här innan semester funkar inte så bra. Kom inte in på banken, det tuggade, kom inte in på mailen, det tuggade och det är bara segt. Men kollegan var här idag och kunde ta del av mitt strul och vi har tittat ihop och hittar inte något fel.

Datorer ska bara fungera!

Men nu är dagen snart slut. Har jag tur är kollegan på plats idag men förmodligen inte så jag ställer in mig på det.

Och kvällen ska jag tillbringa med att försöka packa lite också. Men först gäller det att hitta min resväska som jag just nu inte vet var den är. Den syntes inte i källaren men kan ligga bakom något.

Fick upp ett par skor i alla fall som jag inte använt något i vinter. Det har ju inte varit så pass kallt eller snö att dom behövts men i norr kanske dom kan komma till användning.

I morgon väntar tårar - det är begravning och det är ju alltid ledsamt och många som kommer har jag inte träffat sen skilsmässan så det blir ju trevligt.

Den är på fm så det blir till att ställa klockorna tidigt. Det är ju också en tid man inte ska komma för sent till. Sen efteråt när allt är klart så har vi lite småärenden att göra ihop med sonen som ska göras nu medan vi är hemma.

Det är yoga på kvällen men jag tror inte vi kommer gå. Tror inte vi hinner utan att känna mig stressad även om det skulle vara skönt. Vi kan ju ändra oss.

Igår stekte jag en flankstek i ugn. Den hade jag låtit ligga med kebabkryddor över en natt och det blev väldigt bra och gott. Gillar flankstek som är så lättsamt liten köttbit så testa den om ni inte har gjort det. Pitabröd och grönsaker blir till en god middag.

Vi planerar ju också nästa veckas mat jag och dottern och jag har fått bokat tid hos vårdcentralen där hemma.

Checklistan minskas.

Må Gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar