December

December

torsdag 30 mars 2017

Fullspäckat

Igår var det begravning av barnens gammelfarmor. Det var en fin stund i all sorg. Hon har själv bott på äldreboende de sista åren medan mannen bor fortfarande hemma 97 år gammal. Men har var tyngd av sorgen, ensamheten och ålder. Smal och fick fundera länge vem jag var eftersom jag inte träffa honom de senaste åren. Det var gammelfarmor som var den man hälsade på för gammelfarfar var speciell och kanske inte alltid helt lätt att ha att göra med. Oerhört envis och full med egna åsikter.

Men jag fick en fin komplemang då jag och dottern satt mitt emot honom på den efterföljande minnesstunden. Vi var som systrar - och det tog jag som att jag var den som såg ung ut. Inte dottern gammal :)

Det var en lättsam minnesstund med gofika. Det bjöds på den obligatoriska landgången men också ett fika bord med gammelfarmors kakor. Dom som hon alltid bakat och bjudit på så det var väldigt lämpligt och lyckat. Och som ena dottern när hon höll ett litet tal och tackade för att vi ville komma till R - fest.

Många har jag inte sett sen skilsmässan så det var ju kul att få träffa dom igen då jag ändå under nästan 20 års tid var långt in i familjekretsen.

I år har jag bott här i 30 år så jag träffade i stort sett alla på begravningen på ett ettårskalas. Nu är den ettåringen en vuxen kvinna. Tiden går.

Och man tycker att det inte är så länge sen som jag tex flyttade dit jag nu bor. Men det gjorde vi 2009.

Skild har jag varit sen 2003 - jösses det är 14 år sen. Det känns inte som det var så länge sen. Och inte trodde jag väl där och då och några av de efterföljande åren att vi någonsin skulle kunna umgås jag och exet men igår satt vi vid samma släktbord och jag fick ju också förklarat för några vem jag var för att dom skulle kunna para ihop vem som är vem.

Och inte trodde jag väl på allvar att jag skulle kunna nämna att exet med nya frun skulle kunna åka med oss till mitt barndoms ställe. För det var ju 16 år som han också tog del av de mina och mina platser som han också tyckte mycket om och när vi en gång träffades så kunde han tänka sig flytta dit men jag ville bort.

Som det kan te sig - livet.

För imorgon åker jag och dottern dit och min kära Svägerska har visat upp detta fantastiska ställe på fb och detta delade jag och de mina här nera - ja jag kan kalla den sidan av släkten ff för de mina blev mäkta imponerad och avundsjuka.

Avundsjuka på att få ha ett sånt ställe att åka till där man bara är. Så ja - jag är priviligerad som får vara där - låna huset av min bror med familj.

Igår efter begravningen åkte vi hem och sonen tog av sig fina kostymen och jag bytte byxor och så gick jag en sväng med vovven. Sen åkte vi till en affär där sonen lagt undan en jacka och en skjorta. Sen vidare till grannbyn och deras större sortiment av whisky för sonen ville köpa något som han kunde ha och smutta på.

Sen lämnades han av hemma och jag och dottern åkte och gjorde ett ärende på apoteket och på en djurbutik för att köpa godis till vovven. Sen åkte vi till nästa grannby och köpte Thaimat.

För det var ju ingen som orkade med att laga någon mat igår så det var lämpligt.

Vi var alla tre trötta efter dagen. Det är ju en mental ansträngning även för friska personer. Jag tittade sen på del 2 och 3 av Rebecca Martinsson på 4:an. Del 4:a gick ju igår men den tar jag en annan dag.

När jag sen skulle släcka så såg jag att på spisen var det väldigt blött. Tänkte att det kanske var av dom burkar jag ställt där - i plast - när jag plockade ur diskmaskinen för dom var ju fuktiga. Men det var så mycket vatten och så såg jag att det droppade från fläkten.

Vatten från fläkten! Hur är det möjligt men så kommer tanken att helt omöjligt är det ju inte eftersom det är ventilation i samma apparat till resten av lägenheten men vatten - det hade ju inte regnat så.

Så jag skrev ett mail i mobilen till värden innan jag la mig - sa att dom fick inte ringa före 9.

Så killen kom och det är ett avrinningsrör som går ner i avloppet så han fick krypa in under diskbänken och rensa där. Detta har jag aldrig gjort sen jag flyttade dit så det är ju inte ofta detta händer och lite orolig blir man ju. Men det var snabbt åtgärdat.

Och jag åkte till vårdcentralen och där hände något som jag inte råkat ut för tidigare under alla år med injektioner. Jag hade ampullen i lilla plånboken och den har en dragkedja och jag har inte mer än mynt och det kort man för in besök för frikort. Och vid kassan åkte ampullen i golvet. Den är av glas så det blev en skada i botten. Och frågan var ju om det skulle gå att använda det som var i för det hann inte rinna ut något men det pratade vi om att vi nog inte skulle göra för det kunde nu vara lite glassplitter i ampullen och det ville jag ju inte ha in i mig.

Men apoteket ligger precis bredvid och jag har märkt att det oftast finns hemma när jag ska beställa vilket jag alltid fick göra första året och det hade dom även denna gång så jag hämtade ut en ask och allt blev frid och fröjd och sticket avklarat. En dag senare än vanligt men det får ju gå. Ska även ta den på en torsdag nästa vecka också. Får ju hjälp av hälsocentralen som det heter där när jag åker upp.

Idag regnar det. ruggigt och blött är det. Ska göra klart lite betalningar och har svarat på en massa mail och ska sen åka hem. Har en del att stöka med där. Packningen är inte ens påbörjad.

På apoteket igår hittade vi ansiktsmasker som vi ska ha med oss upp och vi ska ha en spadag med fotvård och ansiktsmask tänkte vi.

Ska förmodligen hämta sonen också idag. Och handla ska vi göra. Vi behöver ha med oss färskvaror så att vi kan äta frukost dagen efter men också lite annat som vi vill ha. Min bror kommer ner på lördagen men övriga familjen hade annat. Och i morgon var det en fest dom skulle på men vi har ju en helg till som vi kan träffas lite på kanske.

Så jag kommer nog inte sitta och skriva någon blogg på ett tag. Blir oftast inte tid till det.

Blir det bra väder så är vi utomhus och njuter. Är det dåligt väder är vi utomhus ändå och sen går vi in och njuter framför den öppna spisen och tittar på serier. Vi tar med oss min platta som jag har appar på till både CMore, HBO Nordic och så har SVT och Tv4 play bla och chromecast.

Så att kroppen idag är stel och öm, motar jag bort och även den långa tiden i bilen - 10 timmar brukar ju också fungera bra. Det är som att kroppen vet och förstår att något gott väntar.

Så Må gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar