December

December

torsdag 23 mars 2017

O M G!

Bildresultat för sur kärring


Nu är kärringen på krigsstigen igen.

Idag var det jobbigt att kliva upp, så trött, så konstig.

Förkyld?
Pollen?
Fibro?
ME?
Klimaktieret?

Förmodligen lite av allt.

Mammataxin fick parkera igår. Kollegan är tillbaka - yes!

Så jag gick och la mig vid 9 och somnade vid 10. Så skönt att sova hela natten!

Ja jag har vaknat x antal gånger varit uppe några men somnat om direkt så det har varit bra.

Men jag känner mig svidig och trött i ögonen och näsan är täppt. Det är slitigt värre.

Och så orkar man upp. In i duschen - hett för jag frös och så på med kläder och äta lite. Vara avundsjuk på dottern som har ledig dag och skulle ut och gå i detta för dagen härliga soliga vårväder.

Helst ville jag lägga mig under täcket igen men är själv på jobbet idag så det känns helt ok. Igår frös jag på jobbet mellan varma stunder.

Men så kom jag då till jobbet och blev så irriterad.

Det står en stor bil och ska lasta av massa saker mitt i vägen. Frågade hur lång tid det skulle ta - ja nån timme fick jag till svar.

Till saken hör att dom hade kunnat parkera på annat ställe och undvika att blockera. En boende hade helt sonika ställt sin bil för att också blockera. Han kom ju inte hem.

Och jag fick åka och parkera på ett helt annat ställe och gå en bit. Idag gör det ju inte något då vädret är så skönt men om det var som igår. Regn! och jag som släpar datorväskan och den är tung och jag hade blivit dyngsur utan regnkläder.

Eller om jag satt på jobbet - skulle lämna för att åka till klippningen tex som igår, eller en annan viktig tid. Läkare eller nåt.

Då hade jag inte kommit ut från jobbet och missat tider.

Så för mig är detta inte acceptabelt. Men dom som bygger verkar inte ta hänsyn alls till dom som bor runt omkring eller oss som jobbar. Inte en enda gång har jag fått någon information om att idag eller imorgon kommer det bilar som ska lastas av så man kan planera för det- då hade det varit en annan sak men att bara komma och tro att det är ok. Inte ok.

Frågade vad han skulle göra när han blockerat så ifall ambulansen skulle behöva komma till ett av husen då det händer hos en av de boende! - Ja då får ambulansen vänta! VA!

Det kan ju innebära liv eller död. Eller om det börjar brinna! Ja den tanken finns där och så ställer man sig bara hur som helst i vägen.

Så detta gör ju inte dagen lättare. Så sur och grinig jag blir på sånt här. Och jag har mailat ansvariga men det lär väl inte ta något.

Fick ju skälla och gnälla på ett annat av entreprenörerna som stod på våra parkeringsplatser och gubbarna själv varken lyssnade eller hade sig men efter ett mail till chefen som tog dom i örat och bad om ursäkt så har dom inte ställt sig där.

Men det kostar mig en massa energi. Och helst hade jag ju velat att jag kunde låta det vara. Jo jag satt i bilen en 5 minuter. Dom såg mig och jag hade kanske själv blivit mindre sur om dom bemödat sig att komma ner och säga - du jag kommer lasta av här en stund. Ursäkta besväret.

Men nej, ropa och fråga när han stod på taket med sin fjärrkontroll för att styra lasten och typ ge mig fingret.

Så - ja jag  är sur och irriterad

Bildresultat för sur kärring

Men så glad över att mammataxin nu kan parkera på nattetid. Det har också slitit mycket på mig att åka och hämta hem sonen när han slutar jobba.

Och han ringde innan vi åkte på yogan igår och berättade detta och det gav energi bara det. Så yogapasset gick jättebra. Det hade jag inte trott.

Om det nu också kan fortsätta vara sol under helgen så blir det nog lite bättre i måendet - om man räknar bort pollen då.

Men jag hämtade ut nässpray och ögondroppar igår!

Fick en tråkig nyhet igår också. En av mina gamla klasskamrater har gått bort. Förstod på fb att hon var sjuk men inte att det var så illa. Lungcancer som spridit sig. Vi har inte träffats sen vi gick ur skolan. Hon flyttade till Sthlm men så hittade jag henne på fb och där har vi haft kontakt. Och jag förstod att någon hänt för hon själv har varit borta från fb men visade bilder från när hon fick cellgifter och hon såg så frisk och pigg ut där och då så inte trodde jag att det skulle gå så illa och så fort! Pratade via fb med en annan klasskamrat och hon hade pratat med hennes bror och fått höra att det spridit sig. RIP <3 p="">
Och en morbror till mig har gått bort och så gammelfarmor som begravs på onsdag nästa vecka. Det är den enda av begravningar jag tänker gå på men får tända ljus för dom andra.

Så i det stora hela - vad gör då lite pollen, fibro, vallningar och annat - jag lever! (om än knappt vissa dagar).

Men samtidigt. Även om det inte är något som dödar så härdar det en och det gör ont på vägen och inte kommer det kännas helt bra och ok någonsin.

Må Gott

Relaterad bild


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar