December

December

måndag 6 mars 2017

Hej Mitt vinterland Det är vindar från norr och det är bitigt kyligt i vinden. Och på marken ligger det dm med snö. Helt vitt, fluffigt och förbaskat ljus.

Får kisa när jag sitter inomhus här på jobbet och ser bara vitt utanför. Första snöfallet av tre innan det blir vår.

Enligt gammal skrock - bondepraktikan ska det komma tre snöfall i mars innan våren är här. Om det ska tina bort i mellan - ingen aning men hos oss - förmodligen.

Jag ska hämta hem min son i natt och det känns ju inte så där helt kul att tänka på att det fryser till på natten men samtidigt så är det ju stadsvägar och saltat så det ska nog gå bra.

I lördags var det det fin dag. Mulet men den var skön och jag och dottern åkte till skogen och gick. Ingen is eller annat på vägar och stigar.

Vi plockade lite blåbärsris som nu samsas med tulpanerna.


Sonen var ute med nya kompisar från jobbet så han försvann innan middagen. Så jag och dottern åt själva. Gjorde tacopaj och vi åt sent så det blev inget snacks eller annat till mello.

Det blev inte dom jag ville som gick vidare. Och bland dom sista två, Looren och Anton? så kunde dom fått gå vidare båda två.

Nu är det bara en helg kvar av detta jippo som man inte vill se men ändå sitter och tittar på. Min favorit är Nano. Helt klart.

Igår var det jobbigt.

Först var det vasaloppet och sen 5 mil. Sov de första 6-7 milen av vasaloppet innan jag såg det sista. Så jobbigt.

Så det var en väldigt slö söndag - helt i mitt behov och smak. Tänkte på mycket jag skulle kunnat göra. Städa, baka mm men nej, det fick bli vila innan vi åkte och handlade och åkte på yogan.

I lördags så tittade jag och dottern på förra veckans avsnitt av - innan du dör på svt play och den är så otäckt spännande att man nästan ångrar att man tittar för det är mest bara jobbigt men så bra och igår såg vi veckans avsnitt. Det blev ett lite mellanavsnitt som tur var och sen är det 2 avsnitt kvar nu.

Jag köpte i lördags då vi var förbi ica och köpte fika - lövbiff i en plastförpackning. Fick inte plats i kylen så jag ställde ut den. Och när det var snö/regn så tittade jag om den blev blöt och det var helt i plast och inget frigolit så den fick stå kvar.

På morgonen var förpackningen tom!

Vet inte vem som ätit upp den - det var liksom inte pickande hål på plasten utan den var borta från ena kanten så jag kan inte helt skylla på fåglarna. Och eftersom det inte var snö på marken kunde jag inte heller titta på spåren efter tjuven. Någon blev mätt och glad i alla fall.

Har haft en lugn helg som sagt. Sovmorgon båda dagarna. Inga sena kvällshämtningar eller natthämtningar även om jag inte var helt lugn för sonens del innan han kom hem. Ifall jag skulle behöva iväg så tog jag inte mitt nattpiller och då blev sömnen sisådär också.


Men i dag - så otroligt trött - igen. Vakande i natt av att man plogade utanför. Höll på att somna om när jag kände hur mitt blodsocker blev lågt. Jag svettas och blir skakig så upp och dricka mjölk och äta diegestivekex. Sen har jag sovit fram till strax innan 10 då jag tittade på klockan och sen var klockan halv 12 nästa gång jag tittade.

Så jag känner mig seg i huvudet idag. Och jag är varm i motsats till förra veckan då jag var kall.

Ska kanske kalla mig kaffenörd - även om jag är rätt enkel. Kaffe med mjölk och sen får det vara hur som helst.

Jag köpte mig ju en kaffekvarn och den får man mala för hand för att få nymalet kaffe till en kopp. Och den presskanna jag hade var för stor för en kopp så nu har jag köpt en till - för bara en kopp. Sonen tycker presskaffe är godast så den var till honom men jag använder den också :) så imorse satt jag i soffan och malde mina bönor för hand medan jag tittade på tv och vattnet kokade. Sen fick det dra i presskannan medan jag gjorde smörgås.

Variation är viktigt i livet så varför inte också med kaffe - så länge det blir med mjölk.

Kaffebryggare, kapselkaffe, snabbkaffe, presskaffe på nymalda bönor, presskaffe på färdigmalet - det finns variationer som sagt.

Men en sak - kaffe ute i skogen - kok-kaffe över öppen eld gjord på björkved - det är kaffe det - bara man får mjölk.

Må Gott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar