December

December

tisdag 14 februari 2017

Medurs.

Bildresultat för backpain fun

Ryggen!

Värk!

Man blir ju knäpp för mindre. Ryggen börjar värka konstigt igår. Det började på sidan - höger sida och så har den vandrat mot vänster sida.

Fattar nada!

Kände igår när jag åkte hem från jobbet hur det började mola och det har molat lite en tid men inte mer än att jag viftar bort det som - den där vanliga ryggvärken/Fibron.

Men när jag kom hem igår så fick jag ta till det kraftiga artelleriet av värktabletter. Pronaxen och tradolan. Satte mig med en kopp kaffe och macka i soffan. Orkade inte stå och fixa mer än det i köket.

Satt där och väntade på att dom skulle kicka in. Tittade på en dokumentär på Svt Play som ska gå på tv på torsdag. Löftet - 3 delar om mord och livstid, sanning och lögn. Jag gillar såna dokumentärer så det var ju bra att ha något annat att tänka på istället för ryggen.

Och när tabletterna gjort sitt så ställde jag mig och strök och vek kläder. Det funkade att stå.

Det blev sen dags hämta dottern och i samband så gick jag med vovven en runda. Köket var ett bombnedslag så dotter plockade ur diskmaskinen och jag plockade in i den och det var jobbigt att böja sig.

Sen satt vi och åt lite kvällsmat. Det blev keso med färska hallon och blåbär för mig med krossade diegestive på. Dottern åt nästan samma men en proteinpudding istället. Dom är goda men alldeles för söta för min smak.

Natten har sen blivit bra, har sovit gott och inte blivit störd av ryggen men jag blev störd av motorsåg i morse. Inte för tidigt. Klockan var 9 men jag var inte redo. Låg och blundade och till sist somnade jag om och sov tills dottern puttade på mig halv 12.

Kroppen är ju komplex. Har blemma på tungan. Ett tecken att jag inte är helt 100. Och ryggen. Idag är värken på vänster sida så den har vandrat från höger till vänster på ett dygn. Och nu är jag mer medveten om värken och känner den hela tiden. Så det är störande.

Och sätter sig på humöret så jag har skällt på gubbar på ett bygga för att dom ställer sig i vägen för mig och parkerar på våran parkering. Kanske onödigt men samtidigt. Man kan inte göra som man vill bara för att man har ett bygge i närheten. Ställer stora lastbilar i vägen för brevlådor och framfart. Det bor äldre längre in på vägen och vad skulle hända om dom måste hämta någon med ambulans där? Dom kommer inte förbi. Dom är ju inte smidiga heller och försöker att göra det enkelt och bra för alla.

Igår gick strömmen här på jobbet. Idag när jag kommer till jobbet så luktar det apa i korridoren. Så tanken är - död råtta. Det hade vi ju förra året.

Och inte blir den tanken mindre när jag hör hur det rör sig under mina fötter - under golvet.

Lyssnar på radion och man är i Ö S T E R S U N D!

Karin Adelsjö bor där numera - stå upare bland annat och hon är helt utbränd. Och berättar om det hur hon bara tappar minnet. Och hur lång vägen är tillbaka. Prestationskrav. Så ibland tänker jag. Det kunde ha varit dit jag hamnat om jag inte fått fibro.

Det är ju stress i botten.

Så vad är det som gör att någon blir utbränd, någon får fibro, diabetes och annat.

Läste ju också en gång om att det kunde lika gärna ha blivit en hjärtinfarkt av det. Så det är ju ett lotteri - med dåliga vinster helt klart.

Ryggen! Det är också lite oförståerligt varför jag har så ont när jag ändå går på yogan - nästan varje gång i alla fall och många av rörelserna är ju för att inte få värk där.

Så - det är störande!

Igår var det ju lite soligt. Idag är det dis och dimmigt. I morgon ska det enligt kartan vara sol igen. Det var stjärnklart igår när jag var ute och gick och månen lyste på ett mystiskt och vackert sätt. Inte helt full längre och med en dov gul färg. Den var jättevacker och där och då önskar man att man kunde ha en kamera som tog bra bilder på detta. Försöker man med mobilen ser man inte nåt.

Och idag är ingen vanlig dag - det är alla hjärtans dag.

Så hjärta på er.

Bildresultat för valentine's day

Må Gott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar