December

December

måndag 13 februari 2017

Grytor och folieformar

Så blev det då måndag igen! En helg går så fort. Det är fredag och vips är det måndag men om jag ska vara ärlig så går även veckorna fort tycker jag. Det är måndag och sen helt plötsligt så är det fredag.

Så vart tar alla andra dagar vägen?

I fredags blev jag så frustrerad på jobbet så idag ska jag inte öppna mailen förrän jag gjort klart en annan sak. Vill inte se hur många mail som kommit tillbaka för att man inte har kunnat läst det jag skickat ut.

För efter alla konstiga frågor jag fått efter att ha fakturerat ut, så skrev en förklarande text och så fick jag tillbaka det av en som inte kunde läsa för det var en himla massa konstiga tecken i mailet.

Hade en medarbetare på besök och hon kunde läsa det i sin mobil -inga konstiga tecken hos henne så jag vet inte vad som händer i det system jag jobbar i.

Sen är många av dom som mailat mig oerhört lata. För om dom läst följemeddelandet så hade dom redan där kunnat läsa sig till en länk till vår hemsida och där står det vad vi fakturerar ut men nej. Det är lättare att direkt kasta sig över och skriva och påpeka fel - som inte är mina utan deras. Bäst är ju när ett par som också är affärsägare med allt det innebär med ekonomi inte kan läsa sig till att avgiften gäller 2017 och inte den dom betalade 2016!

Det är ju inte klokt.

På radion nu spelar dom en låt som jag gillade på melodifestivalen även om dom såg väldigt knepiga ut. Dismissed men så var det ju väldigt mycket The Ark i det men inte konstigt när 1 av dessa var upphovsman.

Dom gick vidare till 2:a chansen i alla fall.

I fredags efter jobbet åkte vi till Indiska - behövde något annat att tänka på och det behövde också dottern. Det blev kläder till oss båda och en mugg.

ELEPHANT XL mugg

Det är dotterns mugg - jumbostorlek. Dom är helt underbara deras stora muggar. Sen hittade hon en blå - det är mycket blått i år - lång t-shirt mer än klänning och jag hittade en somrig top som inte finns på hemsidan än så jag kan inte visa.

När vi tröstat oss klart åkte vi till ica - det var ju frågan nu - vad ska vi äta på en fredagskväll. Dottern hade en fastedag - därav behövde hon distraheras lite.

Så det blev en salladstallrik och kyckling. Köpte färdiggrillad kyckling och sen hem och väga det som skulle ätas och matas in i datorn för att räkna kalorier.

Jag tog ett glas vin till - hon tog cola zero.

Ja - jag är inte lika nog som hon.

Lördag och sov länge. Solen lyste utanför fönstret men innan  jag var klar och uppe och färdig för att gå ut så var det mer moln än sol men det blev en timmes runda ute ändå. Skönt väder men ni ska veta vad avundsjuk jag har varit på er som haft annat väder. I syd har det varit härlig vintervänder och min bror skickade mig bild från fjället med vita vidder i gnistrande solsken.

Dottern jobbade kväll och till middag blev det lax för mig och sonen och sen skulle hon hämtas hem mitt i röstningen.

Kunde ju följa lite av det på radion.

Jag började också titta på en serie som jag helt missat men fick tips av på fb av min goa vän P. The Brokenwood mysteries - härlig serie med mord som påminner mig om Morden i midsummer på något sätt.

Kul med serier från Nya Zeeland. Men vad jag förstår - eller inte - så går den inte på tv utan man får titta på play. Jag har sett 4 avsnitt men det ska väl finnas många fler.

På lördagskvällen efter mello tittar jag på en engelsk serie från 1940-talet. Mer modern än Downton Abbey och hotellmiljö i krigstider. 2 avsnitt har jag sett och det är bra.

Men riktigt bra är ju söndagens tv-tittande - innan du dör - på ettan. Sååååå spännande.

Söndag - ja det blev att kliva upp och sen nästan sovandes sätta mig i bilen för att halv 7 köra dottern till jobbet. Jag la mig när jag kom hem och somnade om och sov en god stund till.

Jag behöver det men avskyr det också. Hade hellre velat orka vara vaken vid 9 på dagen och utnyttja förmiddagarna till annat än att sova. Men så är det inte tyvärr.

Fick gå en runda med vovven innan jag hämtade dottern och lämnat av henne hemma. Hon vägrade följa med och handla!

Så jag fick åka själv. In på apoteket som har söndagsöppet och hämta ut artrox på recept för jag hade missat det. Hittade också läppglans på x-pris som jag köpte - har ju sällan sånt numera men ibland så vill man ju fixa till sig lite och det var också bra mjuk konsistens på det. I pennform. Och jag ska erkänna- köpte 2. Ett går mot lila och ett mot rött.

Idag har jag det som går mot lila.

Sen blev det ica och hyllorna var fyllda med blandspenaten och annat grönt igen. Fyllde 4 kassar och sen åkte jag hem och stod och fixade till massa middagar.

Jag kände inte för att åka iväg till yogan och inte dottern heller för hon var så mör och slut efter en jobbigt dag på jobbet - egentligen skulle vi väl båda mått bra av att då åka iväg men nej - inte igår.

Jag gjorde - kalops - efter att ha brynt köttet så åkte hela grytan in i ugnen och fick stå där och gotta sig.

Sen gjorde jag Korv Stroganoff och sen Tikka Masala på kyckling.

Allt detta är till sonen och hans matlådor. Han har med sig Tikka Masala i lådan idag och har sen 3 i frysen. Sen blev de 3 lådor av Stroganoffen och 2 av kaloppsen.

Frågade när jag åkte och handlade vad han ville ha i sina matlådor. Och detta var önskemålen och så fisk.

Till middag åt vi en soppa. Knorrs curry och kokosmjölksoppa som vi tog lite kyckling i också tillsammans med vitlöksbröd. En god soppa - lätt att göra själv men om man inte vill så är den att rekommendera och man kan ju ha i en hel del olika saker om man vill för att dryga ut den. Ris, kyckling, broccoli eller vad man vill.

Sen gjorde jag dagens middag till mig och dottern. Garam Massala. Halloumi, kikärtor, bladspenat och en kryddpåse, lite vatten och lite matlagningsgrädde.Så idag har jag kokat basmatiris till oss. Sonen har med sig i matlåda, dottern har ätit nu innan hon åkte till jobbet - jobbar kväll och jag har när jag kommer hem.

Och inte att förglömma - Raita - kall yoghurtsås är gott till.

Sonen har till sin frukost om man nu kan kalla det frukost men det är hans första mål på dagen innan han åker och jobbar - stekt hamburgare.

Dottern har inte heller ätit någon annan frukost men jag tog mig en smörgås och kaffe. Är inte helt bekväm med att äta så mycket när jag nyss vaknat.

Jo - jag gjorde ju hummus också igår så det har jag med mig till jobbet lite i en burk för att ha på en macka.

Så det är en skön känsla att ha fyllt frysen med folieformar och färdiga rätter och skulle det behövas så kan jag ju norpa en också.

Min kära lilla vovve fyller år - någongång nu i februari och i passet står det ett datum och hos försäkringsbolaget ett annat.

Jag tror jag ska välja det som försäkringsbolaget har - alla hjärtans dag

Monica Gustafsons foto.

Må Gott

1 kommentar:

  1. Den där serien från nya Zeeland är bra. Jag kan tyvärr inte hitta mer än 4 avsnitt. :( Det är konstigt med mellon, det ör så dåligt och ändå kan man inte låta bli att titta! ;D
    Innan vi dör är också såå bra och oj så spännande det är!!
    Jag tittar även på Scott&Bailey som går på svt 1. Tycker den är bra.
    Ha det bra! ❤

    SvaraRadera