December

December

torsdag 23 februari 2017

Himlen är rikare.

Relaterad bild

Då har himlen fått en ängel till och därmed blivit rikare. På jorden är det mer tomt för gammelfarmor somnade in i tisdags lugnt och stilla på kvällen omgiven av några i släkten.

Skönt för alla trots allt. Nu behöver nära och kära inte känna oro och själv slipper hon lida.

Nu blir det en begravning men inte förrän slutet av mars - långt dit.

Idag är det inte en blåsig dag som igår. Då var det rejäl blåst och kändes i bilen. Och på morgonen var det också snömodd hemma. 

Klockan 6 ringde klockan. Då hade dottern varit uppe en stund och det var bara att kliva upp. Och det var inte kul för min natt var en ren katastrof.

Vi åkte i måndags upp till grannstaden och var in på Mio och handlade. Jag köpte 2 nya dunkuddar till sängen. Dom kuddar jag hade var tunna, slitna och knölig och en tanke var att det kan bidra till onda ryggen. Tittade på en tempurkudde men eftersom jag sover mest på sidan och magen kändes det inte som något jag skulle tycka var skönt.

Bildresultat för mandala

Dottern hittade en prydnadskudde till sig med Mandala mönster. Det vi har haft och tyckt om ett tag har nu också hittat till butikerna och det har blivit lättare att hitta sånt i affärerna.

Hade ju fått en rabattcheck på 300:- som jag vet väldigt många också har fått - kanske alla och varför inte utnyttja det om man handlar över 600:- och jag har legat väldigt skönt med dessa nya kuddar.

Åkte sen till ett köpcentra och in där på Clas Ohlsson och köpte nya lurar till telefonen. Dom jag hade har det hänt något med. Knappen man ska svara med eller stänga av tex boken - fungerade inte. Jag kunde höra både bok och den som ringt upp tex men dom kunde inte höra mig. Och helt enkelt är det inte att köpa nya lurar för jag ville ha med just knapp för att svara, sätt på och stänga av bok, höja volym etc. Men med hjälp av expedit så hittade jag rätt.

In på ica och där köpte vi lite grönsaker och en grillad kyckling och så åkte vi hem för att äta en sen middag. Det blev champinjoner, broccoli och sparris som vi stekte i ugn och kyckling och en vitlökssås på yoghurt. Gott och enkelt.

Och när vi åt om då det sms att hon gått bort.

Man blir lite trots att det är väntat lite omskakad. Trötta var vi och vi hade funderat på att titta på en serie som vi missat några avsnitt på men orkade inte och vi gick och la oss också med tanke på att vi skulle upp tidigt nästa dag.

Sen började eländet.

Jag kunde inte somna!

Det gick en hel natt med vridande, vändande, en extra insomningstablett, mjölk och kex, olika program på radion för att hitta en sövande röst. Hittade det på Storytel och Sagan om Isfolket så jag lyssnade en halvtimme och jag kom inte närmare John Blund.

Så av 8 timmar blev det bara marginellt med sömn.

Som jag avskyr såna här nätter och speciellt när jag då vet att jag måste sova och jag ska upp för klockan är ställd.

Enchanting Minds foto.

När jag sen kom upp och iväg så var jag väldigt trött men det gick bra. Vi åkte i god tid eftersom det var sånt väder och tankade innan och så ut på motorvägen och sen på håll såg vi hur massa bilar bromsade in i en uppförsbacke. Då var vi precis så vi kunde svänga av motorvägen och åka gamla vägen. Någon däruppe var med oss.

För på radion sen berättades det att det var krock och hade vi åkt 5 min senare så kanske vi suttit fast i kön och hur stressigt hade det inte varit när man har en tid att passa.

Kom fram till sjukhuset och hittade direkt en parkering. Vi fick oss lite fniss när vi - som skulle gå en trappa upp och så kunde sen en lång kö en trappa ner - till - könsmottagningen! Känns lite för öppet för att jag skulle vara bekväm att stå i den kön. Det stod unga, gamla, män och kvinnor.

När vi var på plats där vi skulle vara fick vi ta lite kaffe och sätta oss på otroligt bekväma stolar och som första patient var doktorn i tid och en kvart senare var det klart. Dottern ska fortsätta med sin kur av stark antibiotika för sin hud och gå från 4 tabletter per dag till 8 och i flera månader till. Det är brukligt så det ska väl sen bli bra. Det är ju som sagt lite biverkningar. Som torr hy, hår och slemhinnor. Lite värk i leder också. Men hon kämpar på.

Det gick ju fortare än vad vi trodde så inga butiker var ju öppna förutom Ica som vi åkte in till för att kolla deras bokrea och den bok jag tänkte titta efter fanns inte kvar.

Sen åkte vi till ett fik i centrum och satte oss och åt frukost - det blev ju inte så mycket av det innan vi åkte och sen var bokrean i bokaffären nästa stopp och där fanns boken och även en till som jag köpte. 


Köpte också en bok om 5:2 med färdiga rätter och uträknat och klart med kcal och dottern gillade den så vi är nöjda. I övrigt tycker jag inte bokrean är som förr. Inte den där lustfyllda och roliga upplevelse som det en gång var. Många böcker har jag ju redan läst (lyssnat på) så det är bara gammalt och även bland övriga reaböcker så är det böcker som fanns förra året och året innan.

Men dessa två blev ju bra fynd i alla fall.

Jag gör mycket smoothies men har mest använt någon yoghurtbas eller kokosgrädde men de flesta här är ren frukt. Och igår när vi kom hem gjorde jag den vi gjort en gång tidigare. Ica Selections apelsinjuice, fryst mango, ingefära och lite lime och ner i mixern och så fräscht och gott. Idag har jag gjort med apelsinjuice, banan, mango och lite ingefära. Skulle haft nyponpulver också men glömde det.

Vi åt samma middag igår som dagen innan, grönsaker med kyckling och vitlökssås.

Och så blev det yoga på kvällen och innan så åkte vi förbi barnens pappa och hämtade post och pratade lite om det som hänt.

Men min dag i övrigt - så bedrövlig. Jag kände ju hela tiden från det vi lämnade hemmet att jag var trött och ju fler timmar som gick så blev det inte bättre på något sätt. När vi fikade så orkade jag inte prata och sen i väntan på injektionen i väntrummet så kände jag att det här går inte mer. Jag måste hem och jag hade tänkt åka och jobba en liten stund i alla fall. Göra klart lite statistik men insåg - det fanns inte en chans att jag kunde. Kände mig som drogad.

Och det är ju lika farligt med sömnbrist som att vara drogad i trafiken men när vi åkte på motorvägen så kändes det ändå bra. Som tur är.

Så jag åkte bara hem, skickade sms till kollegan och gick och la mig. Sov i tre timmar. Långt ifrån utsövd men alltid något.

Sen igår var det ju också en dag så jag inte kunde lägga mig och sova förrän sent. Sonen skulle hämtas hem då hans andra skjuts var ledig.

Vet inte om jag fick lite energi av yogan kanske men även där fick jag sålla bland rörelserna. Tog bara dom lugna för det finns ju några som går i flöda - det är flera poser efter varandra och man kan bli både svettig och varm av dom. Så då vilade jag. Lite klok i alla fall.

Hemma så gjorde vi lite fika. Vi hade färsk frukt, pro-pudding - en vanilj som är god att blanda med yoghurt - då blir det inte för sött och så smoothie. Kändes nyttigt och bra och lite energigivande.

Det är ju alltid trevligt att ha den här stunden i bilen med sonen på vägen hem och prata och nu kändes det ju lite extra viktigt med tanke på det som hänt och jag vill ha lite mer koll på hur han mår och tänker men det var även här bra. Båda barnen träffade henne i julas och det kändes bra för dom båda att dom fick det gjort och så minns dom henne som hon en gång var och tycker - det är jättesorgligt men inte helt oväntat.

Men i natt har jag sovit bra. Som en stock i ca 3 timmar. Vaknade och fick kliva upp, toa! Och somnade om gott. Vaknade sen av telefon vid 9 och okänt nummer - grrrrrrrrrrrrrr - så det innebar jag att jag inte fick vakna av mig själv och jag låg där och kollade på eniro vem som ringt men det var kontantkort så det fick jag inget svar på vem som ringt. Så irriterande så jag låg och läste lite på plattan - tidningarna och kände att jag orkar inte och tvärsomnade en dryga timme till.

Och nu sitter jag här på jobbet, seg, trött och det kommer ta flera dagar till innan jag återhämtar mig från detta. Är själv - vet inte om kollegan kommer eller inte och måste fixa statistiken idag. Det är det som är prio ett för om den inte är inlämnad innan deadline så missar vi en massa pengar.

Som tur är så jobbar inte dottern förrän 4 idag och har gott om tid att ta hand om vovven och så kan jag när jag kommer hem lägga mig en stund. Hon ska sen hämtas hem vid 9.

Och imorgon är det fredag och sen en helg och en del måsten som inte gjorts! Städning av badrum och tvätt. Sätter nog på en tvätt idag.

Jag har sagt tidigare att värken är sekundär och det är den oftast - när den inte gör sig för påmind som den gjort den sista tiden med ryggen. Jag kunde inte ta på huden vid höften och ryggen i måndagskväll så ömt var det.

Men den här tröttheten - ja den är ju förödande och att inte kunna somna som man ska. Det var väl mycket i tankar som for men inte så mycket ändå tycker jag. Och när jag får såna här nätter så hjälper inte medicinen heller. Skulle behöva något som klubbar ner mig men samtidigt så vill jag inte att det ska påverka mig när jag ska upp men samtidigt så är ju dagar som dessa kanske av samma kaliber. Man är inte sig själv, i en bubbla, seg, konstig, yr, tappar ord, tappar fokus, tappar meningar. Orkar inte knappt prata eller le. Trista känslor.

Men men. Ska fixa en kopp kaffe, dricka min fruktsmoothie och kanske värma en kanelbulle och sätta igång och verkligen fokusera.

Det kommer göra mig utmattad efterråt - helt klart!

Kanske skulle man pigga upp sig med en ny hårfärg - färgen passar ju väldigt bra då det är en fibrofärg :)

Genuine Bohos foto.

Må Gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar