December

December

tisdag 7 februari 2017

Det gick ju bra.

I helgen så satt min hund på köksstolen och efteråt så fanns det ett märke på dynan. En brun sådan och dottern uschade sig och jag fick tvättat dynan och kollade vovven i rumpan och torkade.

När det är vinter och mörkt så ser man ju inte hur magens tillstånd är när vi är ute på promenader och nej - jag plockar inte upp efter honom när han är långt ner i ett dike! Vilket han oftast är.

Men nu höll jag extra koll och det såg ju bra ut det jag såg. Och inte verkade han besvärad heller.

Och när vi kom hem så gick han ut i trädgården och satte sig en gång till och då lyfte jag på svansen när han kom in för att se om det såg geggigt ut.

Det var rött - blod - färskt - mycket!

Så tvätta, torka med papper och till sist såg det rent och bra ut. Och jag tänker - ja det är väl en spricka där bak.

Eller så är det analkörtlarna.

Eller hemorrojder.

Helgen går och jag håller koll. Varje avföring ser bra ut. Och inte ser det ut som om det är jobbigt heller men blöder rejält varje gång.

Så igår åkte jag förbi veterinären för att boka en tid - för telefontiden mellan 8-9 då är jag ju inte vaken. Så vet sa - åk hem och hämta honom.

Sagt och gjort.

Och så på med både sele och halsband för hur han är hos en vet - ja det har jag ingen erfarenhet av eftersom vi inte varit hos någon.

Så kom då vet och titta och kände honom snabbt därbak- Inga problem med några körtlar inte. Så han kände honom på sidan och där tjöt han till!

Då kom första oron.

Så hunden sövdes, röntgades och man tog blodprov.

Sen en stunds väntan och djursköterskan fick klippa hans klor - gäller ju att passa på när tillfälle gives :) eftersom det inte är så lätt att göra det själv. Är osäker på att jag inte klipper för långt ner och vovven får man distrahera rejält när det görs.

Så kom veterinären. Blodproven visade inget, röntgen visade heller inget. Alla organ var fina -stod själv och tittade på den.

Och så kunde han nu också känna bättre handgripligen därbak - inget konstigt kunde han känna så det är nog bara en spricka. Bara och bara men så är det.

Satt på diet med kokt kyckling och ris.

Hunden fick sovande stuvas in i bilen - inte helt lätt med en hund som väger ca 26 kilo - det var det lilla jag hann se när jag försökte få upp honom på vågen.

Sen skulle samma lealösa hund bäras uppför trappen hemma också.

Och han fick så mycket kärlek - ja det får han väl alltid men lite extra kel, gos och klapp. Och så här lugn kväll har jag inte haft sen han kom :) - sov, sov och sov!

Men!

Denna lilla specielle vovve - ja han lades på mattan i vardagsrummet och så gick jag och parkerade bilen och vovven som såg ut att sova klev upp för att kolla vart jag var. Dottern satt i köket när han kom instapplandes alldeles groggy. Fick ner honom i sin bädd som står där.

Och jag gick på toa sen och då klev han upp igen och stod utanför den dörren och gnydde.

Mamma matten försvinn inte från mig :)

Resten av kvällen var lugn. Tittade på fyrans - thirteen - spännande och kokade kyckling, moror och grötris.

Vovven piggnade till där vid 11 och var ut för att kissa och ville äta så han fick gröten - mums och sen har jag blivit väckt varannan timme hela natten igenom.

Jag har släppt ut hunden, gett honom mer mat, bara varit med honom och struntat i honom. För han var väl pigg efter att ha sovit så djupt hela kvällen.

Men idag är dottern hemma och får ta hand om honom.

Tänkte först att ikväll får jag lägga mig tidigt - nope - jo det kan jag men sen på natten ska jag hämta hem sonen för kollegan är ledig!

Igår fick jag ut de sista av fakturorna och idag sitter jag och makulerar och besvarar för folk kan inte tala om när dom slutar.

Gjorde samma sak i fredags efter att ha skickat ut ett gäng i torsdags.

Men snart ska det vara färdigt. Och jag kan ägna mig åt annat viktigt här på jobbet.

Idag skiner solen men det blåser från norr så det är kylig vind och minusgrader. Ljuset gör en lite gladare men inte kylan.

Idag är det en 2 dag i vår 5:2 - dottern är grinig redan från början - så hur detta gå?  Får hon inte mat när hon är hungrig så är det inte kul men det är hon som vill göra detta och då får hon skärpa till sig.

Och jag gör det för att sympatisera med henne (sen kan jag fuska på jobbet) - nä jag ska hjälpa henne med detta men hon måste också vara 100 procent motiverad - vilket hon just nu inte är.

Lite pms-grinig är hon också och är inte mottaglig för förslag och input.

Själv ska jag nu pausa - har mailat massor och haft mig under ett tag medan jag också skriver här. Ska ta och skala en apelsin :)

Må Gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar