December

December

måndag 30 januari 2017

slutet på januari - en känsla av slutet på mars?

Idag är det verkligen vårkänslor ute. Det var varmt och solen värmde. Kommunens trädgårdsgubbar håller på att rensa upp bland buskar och träd och det såg också vårlikt ut på något sätt. Fåglarna har ett annat kvitter och det är knappt någon vind.

Jag och vovven fick en skön promenad innan jobbet idag. Jag hade tid! Vaknade av felringning på telefonen. Någon äldre man i Sundsvall - svarade inte men kollade upp numret och han var närmare 80 så det är ju inte så lätt kanske att få rätt på små tangenter på en telefon.

Och vilken skillnad det var mot igår. Då var det isigt regn som föll men när vi var ute var det ändå skönt i luften på något vis och vovven hade sitt täcke och följde motvilligt med på liten runda i alla fall.

Sen idag - vilken chock att komma på jobbet. Någon idiot har roat sig med att höja värmen på vår värmeväxlare så det var ett slag i ansiktet att öppna dörren. 27 grader och så solen på det in genom fönstret så nu sitter jag med öppen ytterdörr för att få ut denna eländiga luft. Vem som gjort detta? Ingen aning men grannklubben har ju också nycklar hit så jag skyller på dom :)

Idag har jag med mig gott kaffe till jobbet. En termosmugg med espresso och varm skummad mjölk. Behöver gott och bra kaffe idag. Är jättetrött men det är inte konstigt det har varit en intensiv helg - eller lördag i alla fall och det kommer ju surt efteråt.

Även fredagen var ju lite intensiv för vi åkte och handlade efter jobbet. Hämtade upp dottern och så åkte vi till Rusta. Hade ju en 50:- check som går ut i morgon. Och så var det 20% rabatt på allt schampo och det behöver man ju alltid.

Köpte också vanliga långa stearinljus. Köpte för första gången samma i julas och dom brinner så bra. Länge och fint. Rinner inte. Perfekt som ljus ska vara.

Sen var det en hörna med julsaker som reades ut extra och vissa saker kan man ha inte bara till jul - bara för att det är rött!

Bildresultat för marocko lykta rusta röd

För 20:- kronor så blev det 2 såna som fick följa med hem. Passar perfekt in i mitt kök med min röda kökslampa mm. Nöjd

Sen åkte vi på indiska - jag provade flera saker som jag skulle kunna köpa men nej - jag lät bli! WHat.

Men dottern hittade fina nessesärer. Hon har länge tittat efter något att ha i handväskan och nu fann hon det hon sökte.

Indiska levererar alltid!

Vi var också på systemet och köpte några öl till sonen och så köpte jag en whisky till honom. Han gillar den inte - den var som en tjärad båt i smaken blandat med whisky - jättegod tycker jag! Jag gillar ju rökigt te så den här var absolut i min smak.

Och kan tänka mig att det gör sig bra i en marinad också :) dyr marinad men väl värd om man också har ett bra kött.

Sen blev det lördag och dottern åkte buss till jobbet för dom har faktiskt börjat med en buss på lördagsmorgon som hon kan ta om hon börjar 7!! Jippi!

Så jag kunde sova ut men just det - sova ut - ja det vet jag inte vad det är längre för det spelar ju liksom ingen roll.

Och jag gick en runda med vovven och det var dimma då men sen kom solen fram och det blev en härlig dag. Sen blev det duschen och på med ett ansikte och fixa mig klar innan jag åkte och hämtade dottern. Hon hade sen en timme på sig att också fixa till sig. Lite blaskande under armarna, fix med håret och ansiktet och så gick vi iväg mot tåget och mot en annan stad än stora staden.

Först skulle vi äta på en grekisk restaurang och det det var jättegott. Vi delade på förrätten




Feta tiganiti

Krispig, friterad fetaost. Serveras med blandad sallad, vinägrett, olivolja och balsamico.

Så gott! Det här ska jag testa hemma. Det var också Tzatsiki till.

Sen beställde vi

















Psaronefri

Haloumigratinerad fläskfilé med tomat och basilika samt rosmarindoftande rödvinssås. Serveras med klyftpotatis och tsatziki.

Också väldigt gott och så ett rött grekiskt vin. Så mätta och så belåtna - dottern fick i sig efterrätt också :)

Sen hade vi lite tid så vi strosade lite runt stan för att få ner maten och få lite luft också innan vi gick till det vi väntat på så länge.

Johan Glans och det blev 1,5 timme med skratt och kramp i magen. Dottern fick torka skrattårarna flertalet gånger. Ja det var riktigt bra.

Så det var två nöjda, trötta och fortfarande mätta personer som sen åkte hemåt.

Igår så blev det inte mycket gjort. Dottern hade sovmorgon och skulle börja jobba vid 2. Jag och sonen åt smörstekt torskrygg till middag med kokt potatis och smält smör. Det enkla är väldigt gott. Och sen vila, dusch och iväg till yogan. Men den var sådär inte för att det var jobbigt som det har varit utan för att mina byxor inte ville sitta uppe. Och det störde hela passet! Samma byxor hade jag på passet innan men jag har fått ibs-svullen mage - som en ballong så då skulle jag haft andra byxor.

Sen hade jag gott om tid till att åka och handla inför veckans som kommer för det var tomt i kylen på mycket. Så där gick jag en timme nästan, bland alla hyllor som flyttats om och lyssnade på en ny bok. Och sen var jag klar lagom till att åka och hämta dottern.

När vi kom hem tog jag jycken på en promenad medan ungdomarna fick plocka ur kassarna och så avslutade vi helgen med semla.

Så nu är det lite gråveckor som väntar. Inget speciellt inbokat förrän längre fram i vår. Men det ska väl gå det också och fort går ju tiden.

Må Gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar