December

December

torsdag 12 januari 2017

ord som betyder något

Bildresultat för fibro och storm

Det gäller att hålla i hatten (om man har någon) idag för det blåser rejält men det var värre igår. Då var det också snöblandat blask på tvären.

Blött och moddigt på fm men det försvann på en gång. Värre var det ju på andra håll så vi blev förskonade från vräkigt snöfall.

Var iväg och tog min injektion vid 11 och sen åkte jag hem och gjorde inget förrän vi skulle iväg. Jag tog ledigt igår och sonen skulle börja några timmar tidigare för att gå på kurs och dottern var också ledig så vi tog en sväng in på ikea.

Perfekt dag att gå där. En onsdag mitt i veckan, innan löning, i väder som många inte ville ge sig ut i.

Man hörde låg musik och det var tyst och lugnt så det var för en gångs skulle inte tröttande på det vis som det kan vara på ikea.

Värre var det sen när vi åkte hem för det regnade då och man såg så dåligt i mörkret. Så det var jobbigt.

KALLAX Hylla med 2 insatser IKEA
Vi köpte en sån här hylla fast vit och med en skåplucka också. Den ska sonen ha i sitt rum och vi har pratat om det rätt länge nu att han behöver något mer att ha saker i, alla strumpor och kalsonger tex. Han har en förkärlek för färgglada strumpor från Happy Socks. Mycket färg och mycket mönster och det är ju kul för han går också med uppvikta byxor så dom syns :).

Sen köptes lite saker till köket, Plastlådor som jag nu har i skafferiet och kan lyfta ut. Korg som man kan hänga under en hylla, nya handdukar till badrummet - för händerna och lite annat smått och gott som tulpaner och cylindervas.

Sen en pall - för 25:- som man kan ha i duschen!!! Så skönt det ska bli att kunna sitta ner under duschstrålen ibland.

Vi har ju samma sätt när vi är på ikea. Börjar på övervåningen och tittar på alla rummen, kollar på inredning och saker där. För att avsluta med fika innan man går över till nedervåningen.

En av miljöerna vi såg gick helt i vitt. Allt var vitt! Möbler, tyger, mattor - allt.

Då säger dottern ord som gick direkt till mitt mamma hjärta.

"Så glad jag är att du är bohemisk"

Bildresultat för mammahjärtat

Bättre betyg kan jag knappast få. Hon gillar min i andras ögon kanske lite knasig stil hemma. Den är ju som jag beskrivit lite blandat och vitt är en färg som jag har på köksluckor och garderober. Och sen en krämvit vägg i vardagsrummet men sen är det brunt, murrigt, rött och svart och färg. Massa växter.

Och det är nu en av trenderna 2017 tydligen.

Bildresultat för my bohemian mother funny

Det enda som betyder något är ju hur mina barn ser på mig och när dom uttrycker sin kärlek, acceptans så är det helt underbart.

Sen kan vi ha en "rå" och kanske hård jargong oss emellan. Som när sonen tittar ner på mig och säger åt mig att vara "tyst kvinna" när jag säger något och är lite tjatig. Men jag vet också att det som kan uppfattas som hårda ord inte betyder något egentligen.

Men jag är också medveten om att jag i vissa stunder tar åt mig rejält på samma jargong och ord. Så konstig är man ju och komplicerad men det beror på dagsformen och har jag en dålig dag, känner mig låg, bedrövlig och eländig så behövs det inte mycket för att jag också ska reagera. Men då bör jag komma ihåg att det är stunden som gör det.

I alla fall - jag har en liten toyota yaris men den sväljer en hel del men vi blev lite nervösa igår när vi stod i blåst och regn och undrade om vi verkligen skulle få in det långa paketet med hylla. Fälla säten och så gick det bra men dottern fick sitta bakom mig :)

Innan vi kom hem fick vi åka och handla på ica också. Det var tomt på grönsaker, bröd och mjölk så det blev det och massa frukt också.

Sen var vi äntligen hemma. Klockan var strax efter 5 och medan dottern packade in gick jag med vovven. Det var där och just då uppehåll så det gick ju bra. annars är ju detta inget väder för honom.

Och så middag - vi gjorde det enkelt för oss - eller enkelt och enkelt men gott blev det. Stekta champinjoner och så en sorts klyftpotatis som jag hittat på fb. Och så gjorde vi en god kall sås till på gräddfil.

http://www.750g.com/deluxe-potatoes-comme-chez-macdo-r200278.htm#utm_source=facebook.com&utm_medium=social&utm_campaign=page_750g

Men jag rekommenderar att man finriver parmesanen mer än vad vi gjorde för den fastnade inte så lätt på potatisen.

Sen satt vi och pratade - inget på tv, så vad ska vi göra - jo vi städade skafferiet. Vi hade inte tänkt det från början men nu hade vi ju köpt saker för att få ordning och sagt och gjort. Nu är det bättre och lättare att se vad som är längst in när man kan lyfta ut en låda. Helst skulle man ju haft modernt och lådor som man helt kan dra ut för att överblicka.

Och även skåpet med plastbyttor och dess lock blev städat. Sen kunde vi gå och lägga oss.

Och jag hade en näsa som rann hela tiden och idag sitter jag täppt och eländig igen. Att det inte vill ge med sig. Det är så jädrans jobbigt för det är ju inte så att energin som jag ska hushålla med räcker till för att också jobba med detta.

Vaknade alldeles för tidigt igår och så även idag. Det stod en bil utanför och brummade i morse. Och sen huvudvärk på det. Tack vare täppta näsan.

Det var ju egentligen yoga igår men när vi satt där och fikade på ikea så bestämde vi -nej vi väntar till  på söndag. Ingen av oss känner oss så pass pigg att vi kan andas in genom näsan, ut genom näsan och orka ett pass.

Men idag har vi druckit smoothie till frukost. Banan, apelsin, jordgubb och naturell yoghurt. För den beställda blendern kom redan igår - snabbt jobbat! Riktigt fin var den och gör sig bra på bänken.

Är ensam på jobbet - än så länge. Tror kollegan kommer snart men jag vet egentligen inte. Och egentligen hade jag velat vara hemma men jag har för mycket att göra och har jag inte varit stressad innan på arbetet så börjar jag bli lite stressad. Men men vad ska man göra mer än att göra sitt bästa.

Må Gott

Bildresultat för fibro och täppt näsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar