December

December

måndag 23 januari 2017

Måndagsblues

Bildresultat för lack of sleep

Måndag!

Och jag känner mig lite crabby och ............

Relaterad bild

Är trött och har sovit bra och mycket i helgen. Men trots alla timmar med sömn som jag får och skulle jag jämföra det med dom timmar jag sov när jag var frisk och ung så är det väldans mycket mer och något som jag absolut saknar är att vakna och känna mig utvilad och pigg.

Bildresultat för lack of sleep

Vi har väl alla våra olika saker som är värre än andra. Det är ju de som är så svårt att göra en förklaring till varför jag är som jag är med fibromyalgi/ME och annat.

Där andra har en värks om är obeskrivlig så har andra något annat som är stora bekymret. Jag har min trötthet. Det är den som är nummer 1 på min lista.

Bildresultat för lack of sleep

Skulle ha tvättat håret idag hade jag tänkt men orkade inte. Och nu sitter jag här på jobbet och känner mig som en urvriden sur disktrasa som har gjort sitt.

Emo kallade min dotter min stil idag. Svart kjol, svart topp och svart koft men har piffat upp det med cerisa strumpbyxor.

Men om jag har min lista där

1 - sömn
1,5 - smärta
2 - annat

Så är jag också på 1,5 med smärtan. Igår hade jag rejält ont i handryggen - det är som jag brukar beskriva det - handen i mangeln.

Och då tänker jag på det jag läst om att man hittat orsak till fibro - blodkärl i handen.

Ja ja.

Och igår var det katt, hund, tiger bland olika poser i yogan - saknar dock en pose - stel elefant.

Bildresultat för yoga pose elephant

hahahaha - nu fick jag skratta för mig själv - det finns! en elefantpose

Bildresultat för yoga pose elephant


Den kommer jag aldrig att göra!

Måndag

Bildresultat för måndag morgon

Och nog är det väl så alltid. Om någon frågar - hur mår du - så är det väl oftast så att man säger - bra!

Nu har ingen frågat än. Är själv men kollegan borde dyka upp här när som helst tycker jag.

I fredags så dök jag aldrig upp på jobbet. Nej diskmaskinen gick sönder igen!

Så i fredags kom reparatören - vi får sluta träffas så här tyckte jag :)

Och som tur var hade han en del i sin bil så det blev bytt och än - ta i trä så diskar den igen. Men det hade nog varit lika billigt eller dyrt att byta ut diskmaskinen direkt men som han berättade om en privatperson som lagade sin befintliga istället för att byta ut till en ny fast reparationen var 1000-lappen dyrare - man sparar miljön och den här slit och slängmentaliteten som finns och jag också har är ju inte så bra många gånger. Man byter av bekvämlighet. Det hade gått snabbare än att vänta på delar.

Så i fredags - jag sov nästan 12 timmar. Gjorde inte mycket, gick en promenad med vovven i sol - det var underbart väder. Hämtade dottern, åkte hem och så började jag fixa med mig själv. Duscha, tvätta hår, styla, sminka och klä mig. Ta ett glas rött och sen ta tåget in till staden för att möta upp väninnan.

Det blev en mysig kväll och maten var god men potatisen - den råstekta hade kunnat vara bättre. Vi åt flamberad oxfilé och drack gott vin till och pratade i flera timmar. Och restaurangen vi var i hade inte så mycket folk men det är ju januari, helgen innan lön och det var 3 rum i restaurangen och det var större gäng i 2 av dom så det 3:e rummet hade vi för oss själv mestadelen och det var jättebra, tyst, lugnt och vi kunde prata.

Åkte hem strax efter 10. Vi möttes upp 18 så det 4 timmar och det var tillräckligt för oss båda. Hon har ju jobb tidigt på lördagen att tänka på och jag - ja ni vet.

Så halv 11 var jag hemma igen och kunde sitta i soffan och chilla ner. Tittade på den engelska deckaren som började på 1:an - på play innan jag la mig.

Lördag sov till 11 och det var så grått ute och jag väntade på att dimma skulle lätta någongång och bli till fredagens vackra väder men det hände aldrig.

Behövde iväg och köpa mjölk så jag och dottern tog bilen och passade på att gå en runda vid en sjö innan. Där gick jag nästan varje dag för många många år sen när barnen var riktigt små och vi hade vår första hund för då bodde vi nära.

Monica Gustafsons foto.

Och vädret till trots - det var väldigt rogivande och det blev några kort tagna som jag själv tycker blev väldigt bra - här är ett.

Vi handlade och köpte den nya i torsdags släppte chokladen från marabou. Inget märkvärdigt tycker jag. God men väldigt söt och ingen sån där måste köpa choklad.

Bildresultat för marabou

Då är denna möe goare!

Bildresultat för marabou premium 70

Middagen på lördagen blev chili con carne. Den var redan gjord. I torsdagskväll gjorde jag köttfärsen så det var bara att värma. Och vi åt redan vid 4 tiden - tidigt hos oss men vi hade också köpt semla och frågan var när vi kom hem - ska vi fika nu och äta sent, äta nu och fika sen!

Så vi åt först och sen gick jag och la mig och sov i flera timmar så trött. Och hade ställt klockan så jag kunde se Stjärnorna på slottet och vi fikade till det och sen var det säng igen.

Så blev det söndag och vi låg länge igår också. Det var en gråare och tristare dag än i lördags för det också fint regn i det gråa. Så jag tillbringade mycket tid i sängen. Vi klev upp och åt frukost, sen gick jag och la mig igen och slötittade på skidor innan jag klev upp lagom till att middag skulle fixas. Det blev helstekt fläskytterfilé i ugn och sen klyftpotatis som jag hade parmesan på. Och en god sås på skyn. En bra söndagsmiddag.

Sen tog vovven och jag en promenad men han var inte så pigg på det hela då det regnade så det är många stopp för att skaka pälsen och rusa mot mig och tala om att jag inte är snabb nog så jag gick sen in i duschen och ställde mig för att värma upp kroppen och för att bli ren också förstås. För att sen klä om i yogakläder.

Och vi åkte förbi ica innan för att salladen var slut och sonen har drickyoghurt med sig till jobbet.

Sen klockan 21 var det dags för avsnitt 2 på 1:an - Innan vi dör. Spännande och 10 hela avsnitt är den på och det är 8 kvar och nu när man kan se serier i ett svep på något av alla kanaler och tjänster så blir man lite otålig känner jag. Vill ju veta nu! Men det är bara att ge sig till tåls

Bildresultat för måndag morgon

Som sagt måndag. Dottern jobbar kväll så idag är jag ensam hemman är jag kommer hem. Ska bli skönt. Jag önskar att det då finns energi till att plocka undan tvätt, städa badrum och annat fix. Men jag tror inte det blir något av med något av det.

Det blir mat, städa undan i köket och sen lite vila innan jag ska ut med hunden och sen hämta hem henne.

På radion pratar dom om något väldigt viktigt. Bluffakuten på FB är ju ett forum som också påtalar om allt man går på och är de för bra för att vara sant så är det också det. Man vinner inte på alla konstiga tävlingar som är. Det cirkulerar så många fejkade konton på fb som vill ha likes eller amen för någon stackars bäbis som är sjuk MEN om man går in på profilen så kan man se att det kan vara ett profil som inte finns egentligen. Nyligen startad etc. Har inga vänner, har inga andra inlägg osv.

Bildresultat för bamse källkritik

Så källkritik - viktigt berättar även Bamse!

Och hur jäkla arg blir man inte på dessa idioter till män - ja vet inte om dom ens kan kallas män som våldtar och streamar ut det direkt i en grupp på fb. En grupp som jag inte är med i men som tydligen har i sitt namn att dom är en grupp utan regler.

Ja visst men regler är en sak, lagar är ett annat, Och övergrepp något helt annat. Sen undrar man ju vilka som nu tycker att det är en bra grupp att vara med i men det var väl tur att det fanns normalt tänkande människor där som kunde larma i alla fall.

Vad är det som är så svårt för män att inse när det gäller sex. Medgivande är ett måste. Och då ska personen vara så pass vaken, nykter, drogfri, orädd och vilja - vara med på det som dom nu vill.

Nä, häng upp dom i kulorna på öppet torg till allmän beskådan och så kan vi få kasta sten på dom. Dom har verkligen gjort sina föräldrar stolta men tyvärr så undrar man om det finns föräldrar eller anhöriga i deras närhet som har kunnat lära dom något vettigt.

Bildresultat för arg

Nä det är alldeles för mycket av övergrepp, våld, mord och annat eländigt som händer varje dag så jag måste få mig en kopp - mugg med kaffe nu.

Må gott



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar