December

December

torsdag 19 januari 2017

Felkod F2

Bildresultat för hate doing dishes

Så fick jag igår diska för hand igen! Så trist. Ny felkod på diskmaskinen och den spolar inte ur så det är fullt med vatten i botten.

Har anmält det till värden och även ringt själv till rep för att se när dom kan komma. Undrar om det inte blivit billigare med ny maskin än att beställa massa dyra reservdelar och reparationskostnaden men det är ju inget jag betalar!

Så jag fick vara glad och nöjd några dagar över att ha ren fin diskbänk!

Idag är det mer vind, ljusare men ändå grått och uppehåll (än så länge). För ett år sen vaknade man upp till tjockt snötäcke. Det var då det.

Men det var ändå en känsla av vår i luften för det är ett annat kvittrande i träden än bara för någon vecka sen. Det är mer "vårlikt" så dom håller på att fixa med sitt - om det nu är att hitta partners eller bara är glädje över att det är ljusare och inte så kallt.

Men det är väl bara en tidsfråga innan det kommer både snö och kyla - för en stund. Såg på fb att hos en bekant jag har som flyttat till Portugal hade dom 6 minus i natt. Vaknar med 13 grader inomhus och dom har ingen centralvärme eller liknande utan eldar för värmens skull så det är konstigt.

Långt upp i vårt avlånga land är det rejält blåsigt så folk ska inte gå utomhus och man kan inte gå utan att ramla av vinden.

Bildresultat för doing yoga funny

Var på yogan igår. Det var motigt men det var också skönt. Var trött efteråt och har sovit gott i natt. Axlarna bråkade inte med mig som dom gjort och jag kunde göra vissa rörelser utan obehag. Nu är det bara att få väck förkylningen för igår fick jag ta näsdroppar igen och har också hostat men om den också går väck så blir det nog himla bra detta.

Så idag har jag gjort en smoothie som jag drack hemma och även har med mig till jobbet. Apelsin, banan, mango, avocade, havregryn, lite gurkmeja, yoghurt och bladspenat. Grönt, skönt och gott! Samt mättande också.

Sen har jag köpt nytt bröd som jag inte vågat prova tidigare. Det är ett rotfruktsbröd

Bildresultat för rotfruktsbröd fazer

Riktigt gott och rostar man det blir det mums.

Har även köpt bitar men har också rostat dom.

Bildresultat för rotfruktsbröd fazer
Om det är så mycket nyttigare - ingen aning. Jag läser inte innehållsförteckningen och när jag gör det - så fattar jag den inte.

Men jag tror! Och tron försätter berg - att det är nyttigt.

Har också lagat mat på morgonen. Det blev kyckling med pesto och grädde i ugnen och nu har båda barnen mat idag. Dottern vill äta innan hon åker och jobbar - vilket hon gör snart och sonen vill också äta mat innan han åker och ha sen också.

Så idag är jag ensam hemma vid middag och ska åka iväg och handla lite innan. Behöver köpa något som jag precis just nu i skrivande stund inte kommer ihåg vad det skulle vara - ja ja - kommer kanske på det. Annars går jag där i affären och köper en massa som jag inte ska ha!

Jo - tulpaner :) så viktigt var det! Nä det var nog något mer också men vad!

Är själv på jobbet idag, det är torsdag och då brukar kollegan oftast jobba hemifrån då han har varje torsdag har halva delen av sitt jobb i stan och då är det onödigt att åka in för bara någon timme. Vaktmästaren är någonstans men jag ser honom aldrig så jag vet inte vad han jobbar och pysslar med.

Igår höll kollegan på med bokföringen. Vi hade en diff på 680:- kronor - den var jag skyldig till men det tar ju ett tag innan man hittar felet och det gjorde dom till sist. Det var precis när jag tagit över. Men kollegan hade gjort ett fel som resulterade i 17000:- kronor i diff - det känns rätt gott eftersom det första felet var mitt och det känns lite så här i efterhand - nesligt och kan också känna mig lite skyldig till att inte vara fokuserad och kunna mitt jobb men det är så lätt att bokföra fel och eftersom det var länge sen. Och en annan typ av bokföring och annat system jag jobbade i sist så var det väl nästan oundvikligt att göra något fel men det känns besvärande.

Men lite av den känslan försvann då dom fick gå igenom siffror och leta felet som jag inte var inblandat i. :)

Bildresultat för bookkeeper and coffee fun

Nu har jag kommit på vad jag måste göra - ska fylla på pendelkortet eftersom jag ska åka pendeln in i morgon till träffen med kompisen :)

Må Gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar