December

December

onsdag 14 december 2016

10 dagar kvar

Om det igår var så genomgrått och tjockt så är det idag en klarblå himmel med sol som gör att frosten glimmar vackert och då får jag genast lite mer julkänsla i kroppen. Tänkt om vi kunde få lite snö också.

Bildresultat för 10 dagar kvar till jul

Var ju igår på jullunch med mina kollegor igår. Det var så god mat. Glögg och pepparkaka börjades det med. Sen var det en sillbord med väldigt goa inläggningar för att sen övergå till varmrätt som var jättegod. Långbakad rapsgrissida, glaserad med kanel och äpple, rödvinssås, tryfferad spetskål och potatisterrine med cheddarost och pepparrotssenap. Mmmmmmmmmmmm.

Så även här är jag ju priviligerad som har den arbetsplats och arbetsgivare jag har som bjuder på detta trots att vi också hade ett julbord i fredags. Men då var vi ju nästan 40 och det är ju där ideella arbetskrafter som skulle hyllas medan igår var det vi som är anställda.

Nyklippt är jag också. Det blev ca 5 cm kortare. Klipper bort det som är slitet. Och när vi sen kom hem jag och dottern gick jag ut med vovven direkt och på vägen hem mötte vi en granne som nu också har en spanjor hemma. Dock bara på prov för att se om det funkar med den vovven dom redan har. Men det är från samma förening och den här hunden kom till Sverige men så funkar det inte med dom som först valde honom och därför behöver dom göra en omplacering. En pigg aktiv krabat som kräver lite mer av aktiviteter än vad den förra kunde ge. 

Så dom fick nosat och "prata" med varandra och det ser ut som om dom kan leka ihop. Tror vi har träffats tidigare också på träffen men är inte alls helt säker där. Det var ju så många hundar.

Och så hade vi då gårdagens middag. Och jag hade redan när jag tog upp mat från frysen tankar på vad jag skulle göra.

Kyckling Piccata med tomatsås och ris. Det är så gott och det blev riktigt bra. Ibland kan jag tycka att paneringen bara lossnar från kött när jag gör sånt. 

Men nu satt den bra. Mjöl först och sen ägg och sen parmesan och ströbröd. Är glad över att man nu kan köpa tunna filéer och slippa skära isär själv eller banka dom tunna. Stekte dom först på spisen gyllenbruna och så fick dom gå färdigt i ugnen.

Och medan vi satt vid bordet i köket så lyssnade vi på svensk traditionell luciamusik för att få lite stämning. Sen blev det soffan och det sitter i väggarna för mig och dottern tittade på handboll inne hos sig.

Och så var denna dagen över och nu är det då en ny dag och ikväll så kanske man kan få se stjärnfallen. Igår var det ju helt omöjligt för det var ju molnigt och sen kom dimman så man såg inte långt utanför fönstret.

Bildresultat för 10 dagar kvar till jul

Fullmånen såg man ett tag och sömnen är ju som den är. Vaknat flera gånger i natt och en del av gångerna för det värker men de flesta den här natten av 2 djur i sängen som ska trängas vid fötterna och benen så jag kan inte vända på mig. Och vill inte den ena bli klappad så är det den andre.

Men jag tänker på hur det i studier sägs att det är så lugnande och bra att klappa djur och somnar om :)

Har varit på apoteket idag efter att jag tog sprutan och jag var först rädd att jag missat sista dagen på mitt frikort men det är den 18:e så jag har nu hämtat ut allt jag kunde hämta ut på frikortet. Även 10 ampuller till av injektionerna och jag tog idag den första ur en ny kartong så jag klarar mig i 19 veckor.

Frikortet hos sköterskan och läkaren går ut den 29:e december och sen blir det att betala ett tag innan man är uppe i frikortet igen.

Kanske blir det att baka lite ikväll. Dottern vill in till stan och gå på Haga Nygata någon dag nu innan jul. Vi köpte god olivolja där i höst och nu behöver förrådet fyllas på så vi får se om vi hinner innan jul. 

I helgen är det fullt upp. Ska vara hundvakt hela helgen och jobba på lördag fm. Sen jobbar jag på måndag kväll också. Det är 10 dagar kvar innan vi ska vara klar med allt som ska vara klart till Julafton och jag måste köpa de sista klapparna nästa vecka.

Mantrat just nu blir då - inte stressa, inte stressa.............

Bildresultat för 10 dagar kvar till jul

Må Gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar