December

December

måndag 7 november 2016

Sova borta

Har varit och hämtat dom nya glasögonen och det är ju inte så jättestor skillnad på bågarnas utseende men dom nya - den övre bilden - har tunnare och lättare metall i bågen. Dom gamla var i plast och hade bredare skalmar. Och jag känner mig nöjd med dom nya och även om det inte är mycket då som skiljer så känns dom lättare också Så jag kommer nog känna mig nöjdare än med dom förra.Det är åter igen en måndag. Här är det just nu en blå himmel och sol. Kalla vindare och runt 0:an och i vinden känns det som många fler minusgrader och så har det gjort hela helgen. Det ligger lite vitt puder på backen och man får allt tänka på vart man sätter fötterna så man inte halkar på en isfläck. 

På jobbet har vi ett varmluftsaggregat i ett hörne precis där man ska gå och där blir det alltid is och nu såg jag det och kunde gå mer runt men blir det mörkt så sätter man sig på rompan!

Helgen - ja den har varit lite bråkig och omtumlande.

Fredag gick jag tidigare från jobbet för att ställa mig i kö för däckbyte. Kom dit och det var fullt med bilar så jag tänkte att här får jag nog sitta och det hade jag kunnat göra om jag velat men det var bara att åka därifrån för dom tog inte emot fler den dagen.

Så vad göra nu - åka till någon annan och så såg jag att det var folk på ett ställe där jag bytt förr men då har dom haft en skylt ute när dom är där men jag gick in och det gick så bra så. Dom höll på med en bil och hade en på vänt och sen var det min tur.

Så jag fick mina däck bytta. Åkte för att köpa den där fina entrecote också men det var slut. Så det fick bli lövbiff, högrev och fläskkarré istället. Vi åt lövbiff och pommes med vitlökssmör i fredags och sen i lördags blev det pulled pork och igår gjorde jag texas chilli - trippelsats.

Lördagmorgon och dottern började 06:45 så det blev en tidig morgon. Åkte hem och la mig och när jag vaknade så låg katten i hallen på golvet rak lång och det brukar han kunna göra så det var i sig inget konstigt men det var ju då mer besvärligt då han inte ville flytta på sig, morrade, frästa och jamade högt - han hade ont!

Så Alla helgons dag. Röd dag = jourveterinär! 


Smärtfylld och påverkad låg han intill väggen


Men vad göra - det var ju bara att ringa och då var han inte inne men bad mig ringa om några timmar igen, vilket jag gjorde och sen fick vi åka in med honom till 18. Då var vi inte ensamma där. Minst 2 andra patienter i andra rum.

Innan åkte iväg så vandrade katten omkring, ont, fräsigt, bajsade på sonens rum, kräktes på golvet i toaletten, försökte kissa på en matta.

Dottern åkte jag också och hämtade hem och sonen höll koll på katten.

Sen for vi då iväg jag och dotter och katt i bur och buren fick jag hämta ute i regn och blåst för den låg under presenningen i en sk dynbox. Inte ska det vara lätt inte.

Veterinären konstaterade rätt omedelbart vad vi också hade trott - urinstopp. Det är ju en katt som nu varit hos veterinären för detta flertalet gånger och sist - så prickade han också in - Pricken :) 
Röda dagar. Då låg han inne i 3 dygn och dom gjorde en massa saker och kollade njurvärden och hit och dit och dyrt som skam blev det trots försäkring så vi hade det i minnet.

Röda dagar = jour = Dyrt.

Han vet sitt värde den lille kattastrofen. 

Ringde vet på lördagen som vi kommit överrens om och då sa han att vi skulle komma och hämta honom vid 18. Han hade kissat och det såg bra ut.

Dottern var på jobbet då så det blev sonen som fick följa med och vi möttes av veterinären som bor i samma hus och skulle gå och hämta katten och kom tillbaka - utan katt!

Nä han hade full blåsa igen och då ville han inte släppa iväg honom. Nya stenar som stoppade så det var bara att åka hem och se hur pengarna flyga iväg.

Bildresultat för flygande pengar

Och en överenskommelse om att vi nog skulle kunna hämta honom idag på måndag men vid 18 på kvällen så när telefonen ringer 8:30 och man ser att det är från veterinären så befarade jag det värsta för det sa vet redan direkt att det är allvarligt och det vet jag också. Det kan bli fel på njurarna mm.

Men det är en pigg röst i andra ändan som talar om att vi kan hämta våran Prick, han längtar hem :)

Väcka dottern, på med kläder och iväg. Katten hade blivit rensad igen och nu hade man kunnat trycka på blåsan och det kom urin som det ska - det hade det då inte gjort igår.

Och det blev inte så farligt dyrt. 11.125:- kostade det. varav jourkostnad 1900:- mot vad det hade gjort en vanlig dag. Men försäkringsbolaget tog 7146 av kostnaden så vi betalade 3979:- 

Vi betalade bra mycket mer sist han låg inne på röda dagar.

Sen medicin på detta för 600:- antibiotika och smärtstillande plus att vi köpte god mat - blötmat som han tycker om som är speciellt för katter med urinbesvär. Vi köper ju redan sånt foder - dyrt som skam men mest torr och så kan han få mjuk som extra treat och det får det bli nu tills han blir bättre. Då får han i sig mer vätska kanske och kissar bättre.

Och nu hemma vill han bara vara nära, gosa och bli ompysslad och klappad på. Ni som följer mig vet att jag har en katt (kattastrof) som annars är sin egen och möter jag honom ute så tittar han knappt på mig - känner mig inte och gosar gör han bara på sina egna villkor. Och nu så är då närheten han vill ha så enkel att ge för man gör det så gärna och dottern är ledig idag :) han fick t o m vara i sonens säng trots att han luktar väldigt illa. Gammalt urin. Så han stinker lite men har försökt tvätta av honom lite men bara med vatten och det hjälpte inte så mycket mot lukten och pälsen är matt och trist, Och han verkar smalare men han har väl inte ätit sen i fredags.

Det är som sagt en stor katt också vi har. 6 kg! Vägde honom hos veterinären så att jag skulle ha koll. Vi brukar annars uppskatta hans vikt till någonstans däromkring.
Så nu har katten inte så många kvar av sina nio liv. Det här var väl 4:e gången han fick uppsöka veterinären för urinproblem och så har vi varit där för en annan infektion så nu får han hålla sig i skinnet och vi får hålla tummarna.

Bildresultat för cat nine lives fun

Så det har varit en intensiv helg och kroppen har på kvällen ballat ur och börjat värka runt höfter, ryggslut, leder och den där influensakänslan har varit där. Den finns där morgon och kväll och efter att jag tagit tramadol/pronaxen så känner jag mig bättre och så slutar dom verka och då får jag veta att jag lever igen.

Magen har också varit kass. IBS när den är som värst och läser precis om att nu slutar ICA sälja krossat linfrö - som jag stoppat i mig hela helgen. Får köpa hela istället för det hjälper lite mot stoppet.

Behövde äta något snabbt i fredags eftersom jag inte orkade hålla på efter att ha fixat med däcken, handlat och haft mig. Lövbiff och pommes går ju fort. Sen kryddade jag fläskkarrén och den fick stå ute och dra under natten och på lördagsmorgonen åkte den in i ugnen på 125 grader när jag hade kört dottern. Där fick den stå i många timmar och gotta sig och så sänkte jag värmen så det skulle vara varm tills vi skulle äta. Gjorde picklad rödlök och sen en coleslaw till och middagen blev inte äten förrän vid 7 på kvällen.

Igår så gjorde jag också något kroppen inte tyckte om. När jag sen skulle klä av mig när jag skulle lägga mig så kunde jag knappt lyfta på armarna.

Jag knäskurade golvet i köket med ny rotborste och sen svabbade jag ett par gånger med rent vatten och det var behövligt för tassarna som kommer in och lämnar avtryck på ett grått golv så syns det inte så mycket men jag ser ju på andra golv och får stoppa vovven för att torka av.

Men nu ligger en matta som också då är grå på golvet och lite av tassar och annat hamnar på den istället.

Och jag hade inte heller då ork sen att laga något avancerat. Vi skulle ju hämta katten trodde vi och det blev kryddiga korvar i bröd. 

Men sen ställde jag mig för att ha något att göra innan jag skulle hämta dottern på jobbet 21 och skar och hackade. Skar över 2 kg högrev i bitar och så brynte jag detta i en gryta, hällde över i en annan, skar en massa lök och lät det också bryna innan det fick hamna i den andra grytan. I detta en massa kryddor, öl och buljong och sen in i ugnen där den också fick gotta sig i 124 grader till sent på natten. Då fick sonen uppdraget att ställa ut den på kylning. Så jag har ingen aning om hur den blev eller smakar men det blev nog bra och tänkte titta på den idag och även äta.

Någon yoga blev det ju inte igår av då förklarliga skäl men även om det inte varit katt eller annan tidsbrist så hade min kropp inte gillat det. Så idag har jag mailat yogaledaren och förklarat lite varför vi inte är där för även om dottern jobbat så har jag kunnat gå men den här hösten har inte varit vår yogahöst. Hon förstod säkert ändå men ville ändå förtydliga.

Och jag undrar var min kollega är. Helt ensam på jobbet och jag ska snart ge mig ut för att hämta post - ut i kylan.

Och sen blir det kaffe!

Må Gott

1 kommentar:

  1. Men stackars kattastrofen! ♥ Skönt att han är hemma nu dock. Hörde på nyheterna igår att krossade linfrön inte är bra i större doser och livsmedelsverket var inblandade, ett säljstopp verkar det bli så ICA är nog en av de första med att dra in denna vara. Funkar det inte med hela linfrön för dig? För det skulle inte vara nån fara att äta.
    Hoppas du har en fin tisdag, kram på dig! ♥

    SvaraRadera