December

December

onsdag 30 november 2016

Sömn - vad ska det vara bra för.

Relaterad bild

Klockan är midnatt - jag tänker - får sova 6 timmar i alla fall.

Klockan blir 01 - jag tänker - får sova 5 timmar.

Klockan blir 02 - jag tänker nej men ok men 4 timmar

Och så håller jag på med tankarna under flera gånger per timme och till sist är klockan 5.

Jag tänker - det blir inte bra detta. Somnar jag nu så lär jag väl inte alls vakna. Det kommer bli för jävligt rent ut sagt.

Och somnar till lite grann och vaknar 6 när klockan ringer. Vill inte men måste kliva upp!

Bildresultat för sömnlösa nätter

Och det var bara att kliva upp. ställa sig i duschen, leta fram kläder. Det blev träningsdito och så lite frukost.

Dottern skulle till Sahlgrenska och hud. En tid hon väntat på länge.

Vi skulle vara där 08:30 och med tanke på den trafik det är in till stan i rusningstrafiken så ville vi komma iväg i bra tid även om det inte tar mer än 30 minuter om allt rullar på.

Men osäkerhet också från min sida hur vi skulle åka. Så vi kom hemifrån 7 och det gick bra hela vägen in. Mycket trafik. Och så kom vi fram och in riktigt bra sak med att vara så tidiga som vi var. Vi var där 07:45 - det fanns gott om parkeringar.

Sen gick det också smidigt och hon kom in tidigare till läkaren än vad som stod på kallelsen och sen var det också ett stopp på provtagningen för att lämna blodprov och även urinprov.

Hon var lite omtumlad av detta för hon har aldrig lämnat varken blodprov eller urinprov så det blev en ny erfarenhet för en 26 år gammal tös.

Sen hem och så gjorde vi ett stopp på halva vägen och köpte en julklapp. Sen blev det också ett stopp på lindex och ica. Dottern köpte sig nya jeans på lindex på rea och så lite mat på det.

Sen hemma så behövde vi äta och sen gick jag och la mig och kunde somna till ett par timmar. Men som alltid när jag lägger mig så där på dagen så blir den sådär. Inte så lång, lätt men ändå lite vila.

Som jag avskyr såna här nätter. Det är ju också typiskt att det blir en sån när jag ska upp och det blev väl också en orsak extra till att inte somna när jag visste att jag snart skulle upp. Det är ju annat om jag kan sova fram till lunchtid.

Funderade på om jag hade glömt mitt piller inför natten men jag tror jag tog den men helt säker är jag ju inte så här i efterhand.

För en sak är säker att om jag inte tar den så blir det såna här nätter. Och man kan fråga sig om det är psykologiskt men det är det inte eftersom jag inte medvetet har låtit bli att ta mitt piller.

Det blev i alla fall inget jobb igår. Det fick bli en kompdag och det känns ju också onödigt att behöva ta såna här dagar till att sova.

Jag klev upp efter några timmar och klädde på mig och körde dottern till jobbet när hon började 4. Gick en kortare sväng med vovven. Drack te och tog en macka - orkade inte fixa mer i matväg och la mig i sängen.

Men jag sov inte utan jag tittade på HBO Nordic och Billions. Jag såg ikapp mig på måndagskvällen och kunde då också se den dagens avsnitt och det är 2 kvar på svt men nu har jag sett dom sista 2 på HBO - den är riktig bra den serien och det kommer nog en säsong till kan jag tänka.

Sen blev det köket och diska - för hand. Jag har ju något fel på diskmaskinen sen förra veckan så det har blivit handdisk över helgen och idag mellan 14-16 kommer reparatören. Får se om han får till det eller om man måste vänta på reservdelar och fortsätta handdiska. Som diskställ har jag lyft ut nedersta delen från maskinen - funkar bra men tar ju upp hela diskbänken.

Bildresultat för doing the dishes fun

I natt somnade jag gott i alla fall. Hörde inte när sonen kom hem vilket jag brukar göra och det är ju en väldigt skön känsla även om det är störningsmoment i sömnen.

Axeln bråkar rejält. Idag sitter jag med mitt värme axelskydd jag köpte dyrt för att få värme runt den. Jag har flera punkter som är onda bara jag rör vid dom. Smörjer in med voltarensalva men vill inte ha den på när jag har "bättre/finare" eftersom det kladdar av sig på kläderna, äter de starkare pillren och känner mig frustrerad så idag när jag var tog veckans injektion så frågade jag sköterskan om hon kunde hjälpa mig att ta reda på vem som ger kortisonsprutor av läkarna för det gör inte alla och min ja hon slutar denna vecka så det får bli någon annan och det skulle hon hjälpa mig med. För jag måste prova en ny kortisonspruta och hoppas på att det hjälper.

Samtidigt ska jag be om en MR röntgen tänkte jag eftersom den förra inte påvisade så mycket. Det värsta är att jag också börjar känna i den andra axeln. Inte alls på långt när samma men det finns där.

Så kroppen trilskas!

Men inte bara axlarna utan också nedre delen av ryggen och ut mot höfterna - precis där man skulle haft revärer om man haft det på byxorna. På båda sidorna så i måndags satt jag med min tens-apparat som fick jobba bra med både axeln och höften.

Känns ju sådär att ta kortisonsprutan men jag kan inte ha den här smärtan och den befriande känslan av smärtfrihet som jag fick av den sist - ja den är ju beroendeframkallande så jag provar och hoppas verkligen att det funkar åter igen för det är ju inte alltid det gör det vet jag.

Så idag kommer jag inte gå på yogan. Inte som det känns nu. Dottern ska på aw med några kollegor och åker direkt från jobbet idag.

Tror jag ska ta en dans med dammsugaren istället.

Gå en promenad med vovven och förhoppningsvis så kommer reparatören direkt där vid 14 så kan vi ta vara på ljuset och dagen eller så blir det en väntan i timmarna 2 och då kan jag ju lägga mig i sängen och vila :)

Bildresultat för having a bad day

Ja för det tar ju nu ett tag att komma i kapp sig i sömnen - om man nu gör det någonsin med tanke på den situationen jag är i.

Bildresultat för fibromyalgi funny

Bildresultat för fibromyalgi funny

Relaterad bild

Bildresultat för fibromyalgi ache funny
Bildresultat för fibromyalgi ache funny

Bildresultat för fibromyalgi ache funny

Bildresultat för fibromyalgi positiv funny

Men det finns ju alltid dom som har det värre.

Bildresultat för alltid nån som har det värre

Bildresultat för alltid nån som har det värre

Må Gott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar