December

December

torsdag 17 november 2016

När bägaren rinner över

Bildresultat för 17 november 1995

Torsdag och för många år sen - 1995 var det snöstorm liknande den man haft i Sthlm här hos oss.

Idag är det långt från detta. Det är grönt, blött och soligt mellan gråaktiga moln som ser ut att kunna innehålla någon form av nederbörd. Igår så regnade det rejält och jag var på yogan och det smattrade rejält på de stora fönstren som är i hallen.

Igår satt jag ju och skrev ett inlägg. Redan när jag kopplade upp datorn på jobbet så började den uppdatera och sen ville den ha mer minne så jag fixade med det och sen tog det resten av min arbetsdag att uppdatera, jobba och ha sig - så frustrerande. Och till sist hade jag inte tid att vara kvar - satt på övertid ändå och gick hem så fick den stå där och jobba och så åkte jag tillbaka innan yogan och hämtade hem den. Jag använder ju ytterst sällan datorn hemma så där ligger den i sin väska och hem tar jag ju med den för att den inte ska bli stulen framförallt. Men även för att kunna använda om det behövs.

Det var klart när jag hämtade den men om det blev någon uppdatering vet jag inte för det sista jag såg på skärmen var att den återställdes till gamla versionen så jag vet inte vad som hände och idag funkar den ju som den ska.

När jag sen kom hem lite sur och på dåligt humör blev det ju inte bättre när jag hämtar posten och får se att man lägger ett brev i min låda som inte tillhör mig. På kuvertet har brevbäraren klistrat en lapp om att man inte hittar personen på adressen - då flög fan i mig.

Bildresultat för angry lady fun

Så det blev ett samtal till Bring i detta fall och utskällning och gnäll och annat. Stackarn i andra sidan höll bara med.

Frågasatte hur man kan lägga en annans brev i en brevlåda vem som helst om man inte hittar personen.

Hur hade dom nu tänkt att det skulle hantera? Ska jag vara brevbärare?

Jag - jag skredde inte på orden men jag är så otroligt trött på att man tar den enkla utvägen som brevbärare och man kan ju undra ifall man har provision på att inte ha med sig posten tillbaka för det ska man tydligen ha om man inte hittar personen som ska ha sitt brev.

Och dom kunde ju komma och hämta brevet någon gång - när då - jag har inte tid att sitta och vänta på att dom ska komma för att dom gör fel. Jag kunde ju lämna det i trapphuset - men lådorna sitter på utsidan, det regnar, man kan ju inte lämna det hur som helst heller. Ja men jag kunde ju lägga det i min brevlåda så kunde dom hämta upp den där - MEN den är ju låst!

Dom skulle ju ta detta med dom som delar ut - hahahahaha - ja det har dom sagt förut. Fick också vänt på det hur jag inte heller litar på att jag får min post som jag ska - hur den kan hamna i vilken låda som helst och kanske stanna där eller i en papperskorg - hur ska jag kunna bevisa att jag inte fått kanske ett väldigt viktigt brev?

Det hela slutade med att på kuvertet har jag noterat vad man sa. Telefonnummer jag ringt och vem och så la jag det på den gula lådan igen vilket jag sa att jag gör under protest för det är som sagt inte mitt jobb att gå och göra deras jobb flera gånger i månaden - ja det händer allt för ofta. Och eftersom jag bor på a så är min låda först och det är där man stoppar post man inte vet vad man ska göra med. Flera gånger går jag någon låda bort för där bor en person som inte får sin post.

Och det är ju konstigt att man inte läser namnen. För dom namn som hamnar i min låda har inte något gemensamt med mitt namn, Varken begynnelsebokstav eller slut. Så det är för mig totalt obegripligt och oacceptabelt att man gör så.

Ja när jag nu fått avreagerat mig till kundtjänsten och jag tror inte på bättring så krass är min verklighet så kunde jag sätta mig till dukat bord. Det blev pasta, tomatsås och champinjoner igår.

Sen så byttes det om till yogan, axlar smordes in med voltarensalva, det tunga artelleriet på värkmedicin intogs men smärtan i axlarna satt där ändå på olika rörelser och jag börjar igen också känna av det på natten och undrar om en ny kortisonspruta skulle hjälpa.

Bildresultat för keep calm

Dottern hade fått sitt paket med jacka att hämta och den var jättesnygg. Bra i storlek och passar henne perfekt. Avtagbart foder och fuskpäls runt huvan gör att hon kan ha den året runt då den är regntät och bra. Och i en militär/olivgrön färg som hon passar så bra i så det blev ett bra köp. Värt pengarna som hon sa men hon hade pengar tillgodo på sitt HM konto så hon kommer inte betala mer än några hundralappar.

Efter yogan så stannade jag på ica och köpte potatisgratäng - sån i påse och det var x-pris på ekologisk sån. Hade tagit upp köttfärs på morgonen så det blev köttfärssås gjort och sen varvat med potatisgratängen och sonen har mat att ha med sig till jobbet.

Han har ju jobbat övertid många kvällar och inte varit hemma förrän efter 1 mot vanlig tid 12 och det var väl sagt att så skulle det bli nu ett tag men igår kom han hem strax efter 22 - det är ju hamnstrejk i stan och där sitter nu delar och annat man behöver för att dom ska kunna jobba så det fanns inget att göra.

Får se om det ens blir något jobb idag.

Just nu är det tyst på jobbet. Ingen här men min kollega ska komma in nu i em och jag är här lite tidigare eftersom jag också hämtat hem dottern som nu är klar med 4:e torsdagen i rad med kurs och det går inga bussar där precis vid lunchtid - dom ska väl luncha dom också chaufförerna.

Så nu har jag fått ur mig lite gnäll och lite gnat.

Bildresultat för ME/CFS

Det har nu varit lite mer i media om ME - först var det Karin Alvtegen som i Malou berättade om sin ME som hon haft i 4 år. Det är bra att "kändisar" med sjukdomen träder fram och synligör det hela. Och som hon poängterade det är inte "bara" trött utan det är ju också den där känslan av att ha influensa hela tiden som begränsar.

Jag inser ju att jag har en mild variant av helvetet som ändå kan jobba och också kan ta mina promenader och visst jag får "influensan" blir extra trött och däckar helt också då och då men inte på samma sätt som många andra.

Såg också att det i Året Runt denna vecka var ett reportage om ME.

Ja det behövs absolut mer synligörande i media av detta. Helt klart.

Bildresultat för are there different degrees of hell

Onsdag!

Jag började denna dag med att vara mammataxi. Dottern försov sig. Kan klart förstå att det inte är lätt att ena dagen jobba kväll och sen ska man upp tidigt nästa dag för att jobba dag. Inte helt lätt att varva ner och bara gå och lägga sig för att sen ha den där oroskänslan - jag måste sova. Och när klockan sen ringer så har hon bara stängt av den och jag har inte heller hört något.

Så jag körde henne till jobbet 06:45 och då var det snorhalt ute. Och det var plusgrader och sån osynlig is som man inte ser men känner. På radion varnade dom om den och vi kände den när vi gick till bilen.

Hem, lägga mig och somnade om och jättetrött när klockan ringer. Vad jag hade önskat att jag hade kunnat vara vaken men om jag inte gått och lagt mig igen så däckar jag vid den här tiden totalt istället.

Det blev dusch på med kläder, få upp sonen och iväg. Han skulle klippa sig när jag hade tagit sprutan och jag passade på att handla lite medan han gjorde sitt och jag hade gjort mitt på vc.

Och min urgulliga sköterska hade lagt in tider åt mig. Vi pratade om det förra veckan och jag sa då - vi tar det som idag och då hade hon redan fixat allt. Klockan 11, onsdagar fram till jul - en klippa. Men jag fick lära henne en sak också. Istället för att hon skulle skriva ner tiderna på en lapp så printade hon ut dom på skrivaren istället - hade ingen aaaaaaaaaning sa hon om detta :)

Det börjar ta slut i frysen på matlådor och sånt så det blev lite lax som jag skurit i mindre bitar därifrån och sonen ska lägga dom i en pastasås som jag köpte som är till lax och så får han koka sin pasta också. Den bortskämde :)

Igår åkte jag för att hämta vad jag trodde var en beställd jacka till dottern. Hade med hennes leg etc oh fick ett annat paket i handen - från Indiska :) Jag har beställt ett par byxor som var på rea. Var väldigt osäker på om jag skulle få på mig dom. Strl 44 och tajt är det men stretch och jag provad dom igår och tänkte det går nog så idag har jag dom på mig och jag hade inte kunnat ha en större storlek för då hade det varit för stort.

Bildresultat för pingu indiska

Dom är mönstrade - svart på svart så där jaquardliknande och jag är väldigt nöjd för dom är som tights och blir snyggt under en del tunikor/klänningar jag har.  Så nu har jag flera par byxor i in ägo. För några år sen hade jag inga alls utan gick bara i kjol. Nu är det ju mycket klänning istället och en del är lite för korta egentligen och är då mer som en tunika. Och dom har inga fickor och kedjan sitter i sidan så det är inget som putar ut vid magen mer än magen själv.

Va man ändrar sig själv över tiden. Det har varit tider då jag bara gått i jeans, gått i mjukisbyxor, gått i typ kostymbyxor.

När jag kom hem så blev det en runda med vovven - inget regn!!

Och så skulle jag ha något att äta. Jag kokade pasta och till det hade jag mozarella som jag rev i bitar och la över pastan och sen på med tomatsås - den jag kokade själv och haft i frysen. Mums så gott det är. Älskar tomatsås.

Sen lite undanplock och så lägga mig i sängen en stund och så somnade jag till en halvtimme drygt. Så trött och det är ju så förbaskat konstigt att jag bara kan dåsa bort sådär på kvällen men när jag lägger mig för natten så är det baske mig omöjligt. Fast det är ju ingen långvarig sömn utan den är ju under en timme.

Och sen då iväg och hämta dottern och när jag kom hem så blev det sängen direkt men jag somnade inte. Magen var så bubblig - det var som om när man lägger magnesyl i vatten - det bubblade och fräste och till sist blev det besök på toa och inte bara ett utan flera - helt kass i IBS-magen. Så det blev inte den sömn jag ville ha och behövde.

Och så blev det här slut på skrivande under onsdagen ..................

Bildresultat för be happy

Må Gott


1 kommentar:

  1. Ja du, det här med posten.... Det har ju blivit bedrövligt dåligt tycker jag. Vi får inte ens post utdelat varje dag längre. Vissa dagar kommer inte brevbäraren alls.... Och mina föräldrar säger likadant, de får inte heller post utdelat varje dag längre. Det händer att jag får andras post ibland också. Som sagt; bedrövligt.
    Fina byxor du köpt! Indiska är en himla bra affär :-) Ha en fin fredag och helg vännen! Kramisar! ♥

    SvaraRadera