December

December

fredag 14 oktober 2016

Yes, det är fredag!!!!!

Bildresultat för finally friday

Fredag och vaknar till en solig dag med krispig kall luft och klar himmel. Det är gott att andas. Jag hoppas vädret håller i sig till helgen. Har lite kvar ute att ta hand om.

Gräsklipparen kommer inte användas mer i år och ska fällas ihop (skruvas isär) för att få plats i vinterförvaringen.

Har solcellslampor på ett nät intill grannen och dom ska flytta och ta med sig detta så det behöver jag då också plocka ner.

Fixa med kattens uteplats ska jag också göra. Ta ut det som är där inne och kolla så det inte är blött och eländigt men det tror jag inte. Det är från början en plasttransportbur för hund/katt. Och runt den har jag gammalt täcke som isolering och sen en stor vattensäck - vi har såna på jobbet och har vatten i. Ser ut som en stor vanlig plastsäck men är lite tjockare och mer hållbar. I sin låda har han sen täcken och annat gosigt.

Ska också flytta den från bänken i skogsbacken ner till uteplatsen över vintern ifall det kommer massa snö.

Kanske inte det snyggaste katthuset men fyller väl sin funktion och det är huvudsaken.

Nu i sommar har den stått på en bänk och haft träd runtomkring och varit i skuggan och vi hittar ofta katten där - längst in och sovande. Så han gillar sitt utomhusboende.

Bildresultat för luxurious cat house cat

Igår efter jobbet åkte jag för att köpa lite presentpapper - så vi skulle kunna slå in sonens presenter till hans födelsedag på söndag. Han får Harry Potterboken - den senaste på engelska, en powerbank (laddare) och en whiskybok och whisky - en collection av 3 flaskor och så kan han nu skriva lite i boken också om omdöme etc. Han gillar whisky och gärna lite annorlunda - som att prova japansk så vi är väldigt nöjda med årets presenter till honom. Och tror att han blir det också.

Bildresultat för bok 100 whisky

Han fyller på söndag så jag har nu frågat honom vad han vill ha och äta också - något enkelt blev svaret. Typ Pizza. Inget knussel för hans del alltså.

Dottern är lite piggare men inte hundra. Nu har hon en ledig helg framför sig och kanske kan få pigga på sig och känna sig frisk till veckan.

Inte heller hon har varit hostig, snorig eller haft ont i halsen utan bara eländig och huvudvärk. Den där konstiga känslan i kroppen - som jag hade också. Så det är ju något skumt som går.

Idag på jobbet är det fullt hus. Både hos oss och hos grannen. Hade nog föredragit en lugn dag som igår faktiskt. Mitt huvud hade mått bättre då.

Och jag har nyss lyft en halvmeter från min stol. Trots att man varnar länge med det där pipande ljudet inför en sprängning - det är det man gör så kommer smällen och jag sprätter till varje gång.

Idag var dom väldigt nära så hela huset skakade också.

Hade tagit upp köttfärs igår innan jag åkte iväg till jobbet - ett storpack och det hade inte tinat när jag kom hem - mer än det översta lagret som jag kunde skrapa av och göra köttfärssås på.

Resten får jag ta hand om idag. Tänkte göra köttbullar eller biff på det. Bra mat att ha i frysen. En hundpromenad och lite plock i köket och boken jag lyssnar på närmar sig sitt slut. Riktigt spännande.

Jag såg ju serien som bygger på första boken. Kjell Bergkvist som Tom Stilton, Johan Widerberg som minken och dessa karaktärer och andra har jag nu som bild i huvudet när jag läst - ja lyssnat på Katarina Ewerlöfs uppläsning. Och Minken roar mig och jag har gått och småskrattat när den karaktären varit med i boken på ett helt annat sätt än innan jag såg serien. Börjlind - sov du lilla videung - den 4:e i serien. Har ni missat den - läs den.

Omslagsbild: Sov du lilla videung

Bokserie: Rönning/Stilton (del 4)
En natt snubblar den hemlösa Muriel över en mager gråtande flicka. Hon heter Folami och har flytt från Nigeria. Muriel tar med henne till en sommarstuga ute i skogen. En eftermiddag attackeras Folami brutalt av en man i grannskapet. Muriel vågar inte bo kvar med henne i stugan utan söker hjälp hos den före detta uteliggaren Tom Stilton.

Han arbetar just nu hos kriminalkommissarie Mette Olsäter. Tillsammans med Olivia Rönning utreder han ett mord på en okänd tonårspojke som hittats nedgrävd i Småland med halsen avskuren. Utredningen har förgreningar till kloakerna i Bukarest.

När Olivia träffar Folami ser hon att flickan bär ett smycke som har kopplingar till den mördade pojken. Tillsammans med Folami lyckas hon och Stilton tränga in i och avslöja en chockerande verksamhet.

Cilla och Rolf Börjlind lyckas i Sov du lilla videung återigen para en stor portion samhällsengagemang och samtidskommentar med fantastiska karaktärer och spänning utöver det vanliga.
Cilla & Rolf Börjlind debuterade som deckarförfattare 2012 med Springfloden, den första boken om Tom Stilton och Olivia Rönning. Den och de två följande delarna, Den tredje rösten och Svart gryning, har givits ut i ett tjugotal lände

Och de sista 45 minuterna fick jag lyssnat på nu på morgonen och så direkt välja in en ny bok i lurarna. Lyssnar ju nu via Storytel och sonens konto - perfekt.

Igår såg jag också ikapp mig på serier jag inte hunnit se. Det blev sista delen av Follow the money - en säsong 2 kommer. Sen sista av Happy Walley och näst sista av den Isländska serien - fångad. Den är riktigt bra.

Sen började jag på Billions. Alla serier på svt 1 och nu på play.

Och vilken är då boken som ska lyssnas på?

Slutet på kedjan

Första boken i en serie detta också - har kommit också.

Fredrik T Olsson - slutet på kedjan och nu är de Stefan Sauk som läser och jag gillar hans uppläsningar också.

Kryptologi, hemligheter och en kamp mot klockan

Spänningsromanen som blivit en internationell framgång redan före utgivning - boken är hittills såld till 25 länder och filmrättigheterna till Warner Brothers.

I Amsterdam uteblir en ung språkforskare från en middag med sin pojkvän, utan att lämna minsta spår. I Berlin dödas en okänd man i en gränd och förs bort i en ambulans. Och i Stockholm försvinner den 50-årige före detta kryptologen William Sandberg från sjukhuset efter att ha försökt ta sitt liv.
På ytan händelser som bara tycks beröra de närmaste men som är de oundvikliga konsekvenserna av en väl förborgad hemlighet.

När William Sandberg vaknar upp efter ett misslyckat självmordsförsök är han bortförd av en organisation och förd till ett slott någonstans i Europa. Där invigs han i hemligheten bakom ett kodat meddelande - en omfattande text från en okänd avsändare, vars kryptering William Sandberg får i uppdrag att lösa.

Samtidigt vägrar Christina, journalist och Williams före detta fru, att acceptera sin exmakes försvinnande. Tillsammans med sin assistent Leo påbörjar hon en jakt som för henne allt närmare sanningen - och till alltmer fasansfulla insikter om vad som står på spel.

För snart står det klart att målet inte är det som William tror och att organisationen har dolda planer. Tillsammans med sin medfånge, sumerologen Janine, kämpar han för att lösa gåtan bakom meddelandet innan tiden rinner ut.

Slutet på kedjan är en spänningsroman som sträcker sig från Stockholm och vidare ut i världen, i en förödande händelsekedja som ifrågasätter vårt eget ursprung samtidigt som den hotar hela mänsklighetens framtid.

"En otroligt spännande kamp mot klockan tar sin början redan de första sidorna och fortsätter till slutet. Olsson har skrivit en trovärdig och mäktig thriller som antagligen är Sveriges kommande internationella bästsäljare." - Torkel Lindquist, BTJ

Han är manusförfattare och boken var egentligen tänkt bli manus och så blev det en bok istället - hans debut.

Nu önskar jag er alla en riktigt härlig helg - Läs mer :)

Bildresultat för love books

Må Gott


2 kommentarer:

 1. Va mysigt kissen får det. 😀

  Sonen blir nog jätteglad för presenterna.☺ Hur mycket fyller han?

  Jag har blivit dålig på att lyssna på ljudböcker nu när jag inte sitter på balkongen.

  Ha en skön helg!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Tack för boktipsen! Ska jag kolla lite bättre på. Just nu går det lite trögt med bokläsandet. Habdet bra. Kram ❤️ Paula

  SvaraRadera