December

December

måndag 17 oktober 2016

Tack och lov för Google.

Och translate!

Jag är ju med en massa konstiga och okonstiga grupper på fb. En av dessa är mat och baksidor - på franska!

Jag läste franska i 5 år men säga att jag kan - inte en chans. Men det här receptet var så lätt - som många kan vara nu för tiden för man visade med bilder och text - lite som Totte bakar om ni minns.

Bildresultat för totte bakar

Så det blev en god kaka utan att använda ugn.

 https://goo.gl/Mg5Epc

Oreos i som botten och sen en chokladfyllning och så serverade man med Chantilly - det fick jag googla på och Roy Fares använder detta - en grädde med florsocker och vanilj. Och så fick jag googla på ett mått - c a c - det är tsk :)

Och med google translate har jag fått översatt både det ena och andra i receptväg och sen blir det ju konstigheter men man förstår ju (oftast) vad som menas.

Ja och denna goa chokladbakverk som jag för övrigt fick spela upp ett par gånger i affären för att se vad vi skulle köpa - minnet är kort - blev väldigt god och serverades istället för tårta.

Sonen fyllde 24 år. En man är han och inte min lille pöjk men det kommer han ju ändå alltid vara - min lille.

Han är också väldigt förtjust i scones så det blev det ju bakat. Jag och dottern fixade i köket innan han blev väckt och så åt vi en lång frukost ihop.

Vovven fick sig en promenad och det var små små regndroppar i luften - det blev mer av dom senare men vi klarade oss och vovven får välja vart vi går och han viker av mot stigar bort från hemmet än vad han brukar - mot så det är ju trevligt. Det luktar väldigt gott lite överallt tycks han tycka.

Sen så började jag med dagens middag - det blev hemgjord pizza. En med tacofärs och en med kyckling.

Vi kom senare iväg på yogan jag och dottern - men det satt långt inne och det var ett segt pass. Och chokladkakan åt vi sen när vi kom hem. Så mäktig den var - men god. Kommer göra den igen och det går nog att variera chokladen och ha mint kanske och annat också.

Paketen sonen fick blev uppskattade. Vi hittade rätt.

I lördags var vi och handlade jag och dottern på ica. Dom hade pratat ihop sig om vad dom ville äta under helgen och lördagen skulle det vara Tacos men sen åkte sonen iväg hemifrån så det blev bara jag och dottern som åt. Det var x-pris på nötfärs och jag köpte ett storpack och gjorde tacofärs av allt så det finns nu färdig i frysen också och vi kommer äta tacos idag också.

Jag fick också fixat ute. Nu ligger presseningen över utemöbler och kattlådan är flyttad annat bortstädat. Glömde dock stora parasollen så jag får väl öppna och lägga den där eller så hittar jag på något annat.

Sonen var i stan i lördags hemma hos kompisen och jag körde honom dit och skulle hämta hem honom sen. Och jag roade mig med att titta på Transparent på Viaplay.  Igår tittade jag på porträttet av Mikael Nykvist på 1:an - jösses va filmer han gjort som man inte hade en aning om. Han är ju rätt så stor utomlands och en del blev jag sugen på att se också. Får väl se om dom finns på viaplay tex. Men det är ju också tyvärr så att när jag klickat på någon film så måste man ha ett "bättre" abonnemang för att se dom. Sonen har ett enkelt som han fortsatte med efter att han fick det fritt när han köpte ny telefon. Han har också HBO Nordic och där tittade jag förra veckan på 1:a avsnittet av Divorse - tror jag den heter - Med Jessica Parker.

Har också tittat ikapp mig på Billions - den är bra - Går på 1:an. Gillar SVT Play. Inga konstigheter, Ingen reklam. Perfekt.

Så är det nu då en ny vecka. Det är mer löv på backen än i fredags utanför mitt fönster på jobbet.  Jag är själv denna vecka. Kollegan är på semester med sin flickvän/sambo - en restresa till Grekland.

Det är ett info-möte jag ska på i morgon kväll för jobbets räkning och så har jag en hundpromenad på torsdag men jag har skrivit kanske på den och det blir nog ett nej även om det är trevligt. Det blir för mycket att i 3 dagar i rad ha saker på kvällen för jag har yogan på onsdag också. Sen blir det ju restaurang på lördag så det gäller att hushålla med sina skedar.

Att hösten är här är det ju nu inget att orda om. Förutom att det syns ute så känns det inne. Inne i mig. Mina fingrar känns svullna och det är ömt och tar emot när jag ska böja på dom men det syns inget.

Även andra leder värker mer än vad dom gjort under sommaren. Tar jag på själva lederna på fingrarna så ömmar det också.

Skit är det med det!

Bildresultat för spoon theory

Och så sant som det står skrivet ovan. Den är så lika men också så väldigt olik hur den har drabbat mig, dig, du och du och er.

Bildresultat för spoon theory

Jag slösade inte mina skedar på hemmets insida - jo i köket men det skulle behövas dammsugas och dynor ska ner i förrådet, Från förrådet ska vinterskor upp och sommarskor ner. Även kläderna ska ju i viss mån skiftas - tror inte jag har behov av några shorts mer i år.

Men det får bli när det blir.

Må Gott

1 kommentar:

  1. Jag tittar just nu på svtplay, Tjockare än vatten. Jättebra. Har du sett den?
    Såg att det fanns annat bra också. Det är så skönt utan reklamen.
    Kram

    SvaraRadera