December

December

fredag 21 oktober 2016

Vad vore livet utanIdag är det 3 år sen jag fick låta jycken gå över till andra sidan. Vi saknar och pratar ofta om honom. En gång en Border Terrier så är man fast vid den rasen och kan mycket väl tänkta mig att ha den igen.

Han hade ju sina egenheter som alla mina hundar har haft och har sina. Det är ju det som gör att det blir en personlighet att älska.

Och det var nog tack vare honom där han satt i sin hundhimmel och gjorde så jag såg annonsen på vovvven. Han ville inte att vi skulle vara ensamma och att våra hjärtan rymmer de fyrbenta pälsklingarna var han helt klar på.

Kanske hade han då också sällskap av sin storebror som fanns i hemmet och som levde med oss under flera år.

Dom satt där och filosoferade och så visade dom oss vägen till det som sen blev en spanjors väg till Sverige och hem till oss.Jag läste idag också om hur bra det är att ha sällskap av en hund i sängen. Hur det ger trygghet, värme och lugn. Kan bara hålla med :)

Ja det är ju också katter som ger samma även om dom då - i alla fall min - är lite mer egen av sig, självständiga på ett annat sätt och har inte alls det där egna behovet av människan som hunden har.

Skulle gärna ha fler vovvar hemma om jag kunde. Det är mest platsbristen som styr just nu. Får ju inte plats med fler i bilen om man ska åka iväg - fast en liten hund - den kan man ju alltid får rum med :)

Fredag idag. Dottern var konstig i morse - Hon fick blodsockerfall och det liksom svartnade framför ögonen flera gånger. Hon kom ut till mig och la sig ett par gånger för hon var uppe och gjorde sig iordning för hon jobbar idag. Hon kände sig lite bättre - var inte svimfärdig när hon fick skjuts av mig till jobbet och jag hoppas hon inte mår dåligt på jobbet - då får jag hämta hem henne tidigare. Annars slutar hon inte förrän 21:15 ikväll.

Och så jobbar hon tidigt imorgon - jag får skjutsa henne och sen hämta för att vi senare alla ska åka till stan och äta ute på restaurang med brorsonen - ska bli himla trevligt.

Vi åkte iväg igår efter jobbet och först åkte vi och köpte lite vin och sen köpte jag en ögonskugga och foundation. Jag letar som besatt efter ögonskugga som är matt. Vill inte ha glitter som det är i alla. Och jag vill gärna ha en speciell färg - lite mer åt vinrött till -har haft en sån för längesen och jag gillade den riktigt mycket och så tog den slut och jag vet inte vilket märke eller så det var men det går inte hitta något som ens liknar tycker jag. Fast hittade något igår på HM som jag köpte. Kanske inte riktigt vad jag var ute efter men funkar. Och jag är heller inte intresserad av att ha en palett med 10 skuggor som jag blev visad. Kommer ju inte använda mer än kanske 1 högst 2 och vad ska jag då med de övriga 8 till.

Hon i butiken tyckte nog jag var rätt malplacerad då jag hade träningsbyxor och munkdito på mig och gympaskor. Det fick bli det på jobbet igår också - helst vill dom väl ha någon där som ser ut som dom själva - sminkade från topp till tå - inte jag inte.

Sen var jag in på ica för att köpa smör och så stod jag och tittade på chipspåsar då det om en kvinna som platsade bra i sminkbutiken. Snygg och välklädd och sa att jag MÅSTE köpa dom där chipsen. "jag äter egentligen inte chips men dom här - man bara döööör"

Bildresultat för kantarell chips estrella

Så jag köpte mig en påse.

Hemma stekte vi kotletter, gjorde en sås på grädde och cremefraiche och ädelost som sen kotletterna fick puttra i. Klyftpotatis och broccoli till. Och så drack vi rött vin till. Så där på en vanlig torsdag.

Men det blir ju inget idag och inte imorgon till någon mat.

Och när vi plockat undan maten så flyttade vi oss till tv-soffan med en skål av chipsen och resterna av vinet.

Det skulle ju börja en ny serie på 3:an - Svartsjön.

Njae - lite besviken blev jag. Kändes ju som en sån där typisk amerikansk skräckis med ungdomar ute i tassemarkerna och så händer det konstigheter.

Kändes som om man redan sett det. Men jag får väl ge det en chans till - kanske.

Nu är det tyst på jobbet idag igen. Inga andra i huset och det är skönt idag också. Känner mig själv lite konstig. Nästan som om man skulle bli förkyld eller nåt - OH NO inte igen känner jag.

Byxorna jag har på mig idag - jeans spänner över magen som är spänd och svullen. Tog en sked med linfrö igår men det gjorde ingen nytta - inte än i alla fall.

Hann inte med apoteket igår så det ska jag fixa idag innan jag åker hem och har en egentid ett par timmar.

Må Gott

2 kommentarer:

  1. Heeejsan! Det är bara velepottan som tassar in här ;))
    Jag hade gärna låtit Bambi sova i min säng när han är här, men mannen är av den bestämda åsikten att hundar inte ska vara i sängen eller i soffan. Så då får det vara så. Men vi har en säng i lilla sovrummet och där har jag bestämt att Bambi får vara så mycket han vill ;) och så har han ett mjukt täcke på golvet vid min sida av vår säng.
    Ha det bra, och tack för din fina kommentar på min blogg. Kram ❤️

    SvaraRadera
  2. Men chipsen då? :-) Hur smakade de? Blir ju nyfiken :-) Tycker precis som du om Svartsjön. Trodde den skulle vara riktigt bra.... Hoppas du har en fin lördag! Kram från andra sidan skogen! ♥

    SvaraRadera