December

December

måndag 10 oktober 2016

Måndag

Bildresultat för måndag

Det är måndag och mitt huvud känns så tuuuungt! Och jag nynnar med i tanken och känner mig visst lite bättre än förra veckan men också inte.

Och försöka förklara är inte lätt när man inte ens förstår det själv.

Jag känner mig i kroppen lite piggare men det som sitter ovan axlarna - där känns det inte bra. Är lite täppt och snorig. Har huvudvärk, ser suddigt och det känns som om jag har ett gruskorn i ena ögat och har en trött känsla i ögonen.

Bildresultat för feeling tired

Har inte gjort många knop i helgen, Vilat och vilat och sovit och sovit. Hämtat och lämnat dotter på jobb.

Lagat mat har jag dock gjort och det är ju för mig en sorts avkoppling när jag har tid. Jag gjorde en stor gryta av 2 kg högrev och massa kryddor och porter som sen stod i ugnen i x antal timmar på låg värme och fick gotta sig.

Det åt vi igår med ris jag och sonen och på lördagen åt vi en lövbiffsgryta med ädelost och pasta och så en skvätt wiskey i såsen. Blev också bra.

Det är nu den där årstiden jag tycker om. Då man kan stå länge i köket och ha levande ljus tända och mysa runt med höstrusk utanför.


Bildresultat för monday  im feeling sick
Glädjeämnen byts mot frustration. Glad över att ha fått biljetter till Coldplay i sommar. Speciellt när det inte ens tog 10 minuter från det att dom blev släppta. Och jag har sett många som skrivit och varit frustrerad över att dom köar men inte fått några - inte ens på extra släppet dom gjorde.

Det ska bli så trevligt att även ha med sonen på detta ihop med dottern även om dom kanske skulle tycka det vore ännu trevligare med sina egna kompisar men jag är glad över att dom vill umgås med sin gamla mamma.

För rent spontant vet jag faktiskt inte vem jag skulle fråga annars om dom skulle vilja gå med mig på detta och helt ärligt så har jag inte någon annan jag VILL gå med heller.

Mycket för att det kanske är just då att det är för att jag är som jag är, mår som jag mår, orkar som jag gör etc och det är enklast och tar minst energi att umgås med familjen än att göra det med vänner. För då måste man på med en yttre mask som inte alls stämmer med insidan.

Ja nog har jag väl en mask ändå men den är mer genomskinlig inför barnen helt klart.

Och inte nu till helgen men helgen efter ska jag ut och äta på restaurang. Sonen fyller år nästa helg och det är det vi ska fira fast då helgen efter eftersom brorsonen inte kunde nästa helg och han försvinner från stan i slutet av november och vem vet om han kommer tillbaka?

Han har tjänstledig och ska åka till alperna och jobba i vinter. Åka skidor och ha kul, sen vill han studera och då någon annanstans än här och sen kanske han hamnar hemma i sin stad igen eller inte. Så då vill vi rå om honom också. Moon Thai Kitchen har jag bokat bort hos. Har varit där en gång tidigare och det var speciellt och annorlunda inredning och väldigt god mat.


Bildresultat för monday morning oh no

Har fått i mig en stor mugg och väntar på att nästa ska bryggas klar. Jobbar lite på halvfart eftersom jag som sagt inte känner mig helt 100. Ska åka iväg till apoteket efter jobbet och kolla på ögondroppar eftersom det känns som om jag har ett gruskorn som far runt i ögat och skaver och gör att jag ser suddigt och jag har också huvudvärk så det får bli en lugn dag och så ska jag beta av mailen - har bara öppnat den och sett mängderna och jag ska betala fakturor först - och blogga klart - och det tar ju lite tid då jag varvar jobb och blogg :)

Jag känner mig lite som om jag är i en bubbla - ja det är jättesvårt att förklara men någon kanske förstår känslan.

Fick pratat med min granne lite över staketet igår - hon med 3 hundar - dom ska flytta. Det har dom velat länge. 3 hundar, 3 barn varav två större - hans i tidigare förhållande som dock inte bor där mer än varannan helg - då är det trångt i en trea - och katt!

Så dom har fått tag på en 4:a och ett triangelbyte. Ska flytta in en skild mamma i 40-års åldern med två tonårsbarn. Det blir säkert bra. Det är ju alltid lite oroväckande att få nya grannar - det kan ju bli något stökigt också kanske och snabbt har det gått och det blir redan nu i månadsskiftet.

Nu har jag gjort klart fakturor och jag har hunnit med kaffe och även ätit lite. Huvudvärk som inte ger med sig trots tabletter och mer kaffe. Dottern ringde och hade nog feber så det är ju skit som går och som jag också haft men som i min kropp inte varit som en vanlig förkylning eftersom jag saknat en del av dom delar som talar för att man är förkyld - så någon konstig form av krasch plus influensaliknande och jag hoppas, ber på knä mina gudar att jag inte ska få någon mer förkylning. Att det som var förra veckan var nog och inte blir mer av - har varken tid, ork eller annat och jag har så mycket att göra på jobbet. Ligger efter med bokföringen.

Men det har inte hänt så mycket med det nya systemet - fortfarande massa buggar och fel som inte blivit åtgärdade - har inte vågat mig in där och titta än idag - väntar till imorgon och blir arg då.

Såg något jag skulle vilja ha hemma - på tal om något helt annat.

En tempeltavla - det hade gjort sig bra på en vägg eller som sänggavel men dom är attans dyra tyvärr.

Bildresultat för tempeltavla indiska

Det blåser bra och det singlar ner löv hela tiden. Det är mycket som ska ner. Likadant varje år och en dag så tittar man ut och det finns inte ett enda kvar.

Men jag gillar ju hösten. Den här tiden är mer stressfri. Kraven att ta vara på ljuset, värmen, väder finns inte kvar. Kan gå med orakade ben - nåja beror ju på vilken typ av strumpbyxor jag har på mig. Om håren sticker ut bland maskorna eller inte så jag kör på många tjockare variant så slipper man fundera på det. Även håret under armarna kan få växla lite mer vilt även om jag rakar mig där betydligt oftare än på benen.

Mina krav på mig själv minskar rejält den här tiden och det är skönt. Tända ljus, mysig filt, krypa upp i soffan.

Men det finns måsten som måste tas tag i. Klädhögen som ligger framme. Sortera det som inte ska användas mer förrän om ett halvår ungefär och lägga undan, hämta upp skor och annat från källaren men det blir vilken dag som helst nu. Och det är många dagar kvar på denna månad innan jag känner - NU!

Må Gott
1 kommentar:

  1. Jag förstår din känsla av bubblan. Har också nåt lurigt i kroppen. Inte riktigt förkyld men ä då nåt galet. Nu äter jag ju antibiotika så jag hoppas det a dra försvinner också.

    Jag gillar också hösten mer och mer. Inte blåsten och regnet när jag måste ut Men det andra...
    Kram kram

    SvaraRadera