December

December

onsdag 26 oktober 2016

Årets tema

Ja nu är det ingen återvändo - julen närmar sig och det med stormsteg även om en riktig höststorm ännu inte har infunnit sig - men den kanske kommer.

Jag brukar ha lite olika färgteman i granen. Det kan vara rött och guld, silver och blått, bruna toner, alla möjliga färger - ja jag har aldrig samma från år till år. Så min julkartong blir mer och mer välfylld.

Så igår när vi var in på Rusta för att köpa sån där bollbelysning till dotterns rum - hon har nu fått en slinga som hänger över gardinstången och det blev riktigt bra som mysbelysning. I fönstret står för många stora krukor för att hon ska få plats med den lampa hon tidigare hade där.

Ja så går man ju runt där och tittar och mängder med julpynt är framme. Det är ju inte så långt kvar till 1:a advent - en månad.

Och så ser jag en kartong med fina glaskulor i vitt - så i år blir det mycket vitt i granen. Kanske med rött - har inte bestämt mig än.I min gran har jag som belysning en slinga med massa lampor men i år kommer den också få sällskap av dessa ljus som hänger fritt i granen och tänds med fjärrkontroll - det kommer bli väldigt snyggt tror jag. Och slippa sladdar är ju perfekt.  Och så har dom som en liten kula längst ner också.Såg en annan bild där dom hängt dom här lamporna på en kvist i fönstret så det finns många idéer.

Jag fick också tag på en dörrmatta till köket och framför altandörren. Passade precis och har bra gummiyta under som gör att den ligger still också.


Igår var det Internationella pastadagen och det fick vi ju fira! Så när vi ändå skulle köpa mjölk så blev det färsk pasta med vitlök och örter och kantarellsoppan vi åt dagen innan gjorde vi en pastasås av. Så från frysen hämtades mer kantareller och så fräste jag dom och i med soppan, lite mer ädelost, redde av och så servera!

Mamma mia - så gott det blev. Och så hade vi vin kvar från dagen innan som vi drack till - Vitt Verdicchio.

Så det blev lyxmiddag igen på en vanlig vardag kändes det som även om det var en väldigt enkel och lättlagad maträtt. Så vi firade dagen :)

Bildresultat för pasta funny

Satt kvar sen i köket en stund och pratade och sen diskade jag undan och så var klockan så mycket att det var sängdags. 9 på kvällen och jag somnade gott och har sovit gott hela natten och har inte varit uppe ens mer än vid midnatt för att gå på toa. Men jag var i djup sömn när klockan ringde och hade lätt kunna ligga kvar och sova så jag låg kvar tills jag var tvungen att kliva upp för att hinna med att i alla fall duscha. Hade fundering på att tvätta håret men det får hålla sig en dag till. Frukost hann jag inte heller med. Men i tid för sprutan var jag.

Frukosten åt jag här på jobbet. Köpte gott bröd - chiabatta med massa frön och sen procutto och paprika och min stora mugg med kaffe och nu står jag mig länge.

Lite klädbekymmer hade jag. Men det blev 'den lilla svarta' - en enkel svart klänning men skogsgröna strumpbyxor. Eftersom jag ska prova ut nya bågar i dag så kände jag att det jag först tänkt - lite mer mönstrat fick bli en annan dag. Kan ju kanske störa när jag tittar på mig själv i en spegel utan att riktigt se - ett gissel när man provar nya bågar.

Och nu skymtar jag bara kala grenar på träden utanför fönstret på jobbet. Men mycket kvar ännu. Och jag har nyss hoppat en halvmeter upp från stolen - dessa sprängningar dom gör varje dag på bygget i närheten. Och nu var dom närmare oss än tidigare och jag vet ju att det ska smälla eftersom det tjuter ett tag innan men lik för baskat så blir jag lika rädd varje gång. Måtte det snart vara klart. Men när man tittar där så är det ju en massa sten på den tomten som måste bort.

Nu ska jag klä på mig och gå ut - hämta posten! Ett av arbetsdagens göråmål.

Må Gott

3 kommentarer:

 1. Hos mej kommer jag att bojkotta julen i år. Iaf som jag känner nu. Det blir bara stjärnor i fönstret och ågon skumtomtar till mej, sen får det räcka...

  Tänker på din me... Har du provat att äta glutenfritt för den?
  Läste nåt på fb om det...och då tänkte jag på dej.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag brukar ha vitt och silver på mina julkulor. Sen kan man ju alltid ha några rosa också ;)) Kram ❤️

  SvaraRadera
 3. Hej! Vart har du köpt dom snygga julgrans ljusen som går på batteri? , dom som har en liknande diamnt kula längst ner.

  SvaraRadera