December

December

torsdag 27 oktober 2016

Ögonblick

Jag överger Björn Borg till förmån för Salming. Nya bågar och nya glas väntar jag på ska bli klara - skulle ta ca 2 veckor.

Gjorde en komplett syntest och inget hade ändrats sen förra året. Dom mätte också tryck vilket jag inte haft en aning om varför man gjort men det hade med tryck i ögonen och har man dåligt så har man mindre synfält men det var också bra.

Har också något som skaver i ögat - men det fanns inget där som var synligt irriterande mer än något litet väck som kan ha funnits där sen evigheter och när jag en gång hade linser så kände jag inte av det för att linsen skyddade och sen har jag inte känt av det för ... ja vem vet.

Men nu känner jag av det som om jag har ett gruskorn eller något i ögat. Tar droppar för att smörja upp ögat lite mer och det är nog det att jag är torr även om det inte var något hon såg något av igår.

Konstigt är det med alla knepiga och konstiga symptomer som jag har men som inte syns någonstans i prover eller liknande men känns i mig.

Jag valde nu som sagt ett par bågar från Salming och dom är i form lik dom jag har idag men tunnare och i metall. Dom jag har idag är av plast. Och är svåra att justera så dom sitter bra.

Och eftersom jag numera har progressiva så känner jag att det är viktigare att dom sitter rätt än förr.


Men visst ska dom också vara snygga - det är ju ett viktigt kriterie och där är det svårt eftersom det finns så otroligt mycket att välja mellan men jag har kommit fram till att just den här typen av bågar lite mer kantiga passar mig bäst.

Läste att Salming tänker på att man ska han hans bågar när man är aktiv. Passar ju mig som handen i handsken som är så aktiv, sportig och dan :)

Men idag skulle jag vilja ha isblåsor på ögonen. Känner mig sliten, svullen och eländig. Sov inte så bra i natt tyvärr. Vaknade och kunde inte somna om på en stund.

Och kroppen värker - överallt.

Yogan igår var inte skön utan det kändes mer som en plåga tyvärr. Kommer inte in i det känner jag. Inte som förr. Kroppens motstånd är en stor bidragande orsak och att jag känner mig sliten.

Jag hoppas det ska bli bättre även om jag inte tror det blir förrän efter jul kanske. Det är nu 6 veckor kvar innan uppehåll för jul och nyår.

Men det är torsdag och snart är veckan slut. Ingen är hemma när jag kommer hem förutom djuren idag. Ska på apoteket och hämta ut medicin innan jag åker hem. Sen får det bli en skön promenad med vovven. Det är underbart höstväder idag. Igår regnade det hela em, kväll och en stor del av natten. Men solen har visat sig och det har också känts mer ljummet än igår. Härligt och jag hoppas det håller i sig till helgen. Vore härligt att få komma ut och må gott. Har en hundpromenad på lördag som jag tänkte vara med på. Denna gång är det på em - vilket är bra för min egen del. Oftast är dom på fm och många gånger är det mer slitsamt och jobbigt att kliva upp till det.

Idag fakturerar jag på jobbet och det har blivit lättare efter uppdatering att välja ut än förr. Så något bra har det blivit i alla fall.

Må Gott

1 kommentar:

  1. Snygga bågar. Den stilen gillar jag också, fast jag har inga märkesbågar.

    Jag har en väldig klåda i ögonen, i inre ögonvråerna. Skulle kunna klia ihjäl mej, det gäller att inte börja. Har provat med allergidroppar med det blev ingen förbättring.

    Vi har också haft en underbar höstdag, med sol.

    Kram

    SvaraRadera