December

December

måndag 26 september 2016

Septembers sista veckaEn sommarblomma som glatt blommar i dikesrenen :)

Det känns fortfarande väldigt overkligt att vi nu går in i septembers sista vecka och sen är vi i oktober. Då är det höst på riktigt men september har varit en sommarmånad med bad och sol. Ja ja - en dag var jag på stranden men det räknas också och jag doppade mig flera gånger och låg i länge när jag väl var i vattnet.

Och det var konstig känsla igår att städa på uteplatsen och ställa undan inför ruggigare tider. Plocka bort mattor, lampor, dynor och klippa gräset. Började med att flytta lite av möbler redan i lördags och har ff lite kvar.

Det är sånt jag brukar göra när det har varit lite ruggigt. Fläkten har jag fortfarande på i lägenheten för det är så varmt och även fönster är öppna.

Så jag undrar hur länge man kan gå med bara ben och kortärmat till jobbet. En jacka eller kofta blir för varm.

Grillade hamburgare också igår. Men grillen står kvar så det kan bli fler grilltillfällen under fina höstdagar eller varför inte vinter också.

Löven börjar inta mer och mer av färg men mycket är fortfarande väldigt grönt och sitter kvar på grenarna.

Men jag var i stan i lördagskväll. Körde in sonen och där på en gata mitt i stan var det mycket löv som fallit på gångvägen i allén.

Sonen var på en utekväll och lyssnade på musik. Kompisens brorsa och en kille till spelade på någon club och är lite av stans Housemaffia :) - han tog tåget hem och jag kunde sova.

Dottern har jobbat men hon var ledig i fredags så vi åkte iväg och gjorde lite ärenden och kom på att sonen/brodern fyller ju år snart så vi köpte hans presenter. Det går så fort så det är skönt att det nu är gjort och jag tror han blir väldigt nöjd.

Och sonen hade också ringat in ett recept i en tidning och det var en thaisoppa med räkor. Så den gjorde jag i lördags, följde receptet till punkt och pricka - den blev tam i smaken så jag fick improvisera och saknade en viktigt ingrediens för thaimat - Fishsause men jag hottade till den och sonen var nöjd.

Och jag tycker den också blev bra och ska äta upp rester idag. Ska bara koka lite nya nudlar för dom serverade vi på sidan av ihop med färska räkor.

Bildresultat för vitt vin och räkor

Räkor som hade väldigt bra pris. 149:- kilot och vi köpte 2 kg så på fredagskvällen åt jag och dottern räkor, bröd och drack vitt vin till. Mys och sonen var ju glad att ha detta att äta när han kom från jobbet.

Helgen kom och gick fort med andra ord. Mycket hann jag med men mycket blev ogjort också. Har några måsten.

Idag ska jag fortsätta klippa gräset - har slänten kvar. Jag ska ta undan parasollet och vika ihop plastmattorna som hängt på tork. Enligt SMHI har jag må-ons på mig innan regn på torsdag men det kan ju bli onsdag också - så jag ska bli klar idag tänkte jag.

Sen kan jag ägna mig åt inomhussysslor. För dessa har ju blivit eftersatta helt klart på sina ställen.

Och så kan jag också stressa bort att det är saker som måste göras ute - för nu är det gjort. Vi ska ju ha hundbesök i helgen och nu när det inte längre står några möbler ute i vägen har dom en stor yta att springa runt och leka på.

Systemuppdateringen har fortfarande fel i sig men dom håller på - tror det är massa klagomål dom har fått så dom har att göra. Såg att jag fick svar på ett mail strax efter midnatt i natt så dom är nog rätt slitna.

Kaffe har jag hunnit med och nu är det dags för lite mellanmål Keso och banan blir det. SÅ nyttigt så.

MÅ gott


1 kommentar:

  1. Tittar bara in för att säga "hej"! Fick tillbaka min blogg, men det såg konstigt ut. Nu har det rättat till sig. Ser att du också har drabbats av strulet med att läsarlistan försvunnit. Det är tydligen många som drabbats av samma just nu. Önskar dej en fin fredag. Kram ❤️

    SvaraRadera