December

December

måndag 3 oktober 2016

Barnslig förtjusning

Bildresultat för hello october

Så är vi då inne i oktober och den börjar med sol och blå himmel men med lägre temperaturer men ändå varmt så jag kan gå barbent.

Som jag hade velat haft en dag i dag med regn och rusk och då legat kvar i sängen under täcket och inte gjort något mer än vilat och sovit.

Men jag manar på mig själv att kliva upp och muttrar för mig själv samtidigt att ve och fy och usch osv.

Men jag sitter nu på jobbet, svettats har jag gjort och jag mår väl som jag förtjänar. Det har varit en intensiv vecka och jag såg att jag bloggade förra veckan och sen hann jag inte med.

Så vad hände?

Förra onsdagen lämnade jag en massa blod och urinprov inför ett besök hos min läkare. Fick en kallelse med post så jag blev glatt överraskad eftersom hon ska sluta och det var detta jag ville att vi skulle göra - få till ett möte.

Och jag var inte pigg på onsdagen heller - är jag någonsin det? Men det var så pass att jag inte gick på yogan. Magen ballade också ur och har varit ur funktion och jag kände inte för att få akut kramp och toabehov där när man står i någon konstig yogapose.

Och på torsdagen stannade jag hemma från jobbet också - kände att jag inte hann med varken mig själv eller annat om jag inte gjorde det.

Det var ju dags för det jag väntat på sen i mars - Kent på Scandinavium och det krävde sin kvinna att fixa till sig efter konstens alla regler och känna sig nöjd och vacker för en kväll.

Vi tog bilen, parkerade och gick till Pinchos där vi hade bord 17:30 och sen åt vi gott och det är en liten annorlunda restaurang. Blev som vanligt mött i dörren och fick säga vårt namn och bli visade till vårt bokade bord. Och vi fick popcorn istället för det vanliga brödet.

Beställde sen Cava och god mat - allt via app på mobilen och så fick man sen själv gå och hämta sin mat. Men det var mysigt, det var gott och det var trevligt så hit går jag gärna igen.

Det var i torsdags en blåsig dag med skurar men vi klarade oss undan regnet och ljummet var det också så man frös inte - ens senare på kvällen.

Och Kent var så BRA! Har ju alltid gillat dom och nu är det över. Första gången jag såg dom och nu också då den sista men glad att jag fick göra det. Tack mina barn.

På fredagen sen kom vår lånehund över helgen och jag och dottern gav oss en ut i skogen. Tänkte att vi går en runda där och kollar lite. Klara över att det kunde börja regna när som helst igen men vi var rustade för det. Men vi var kanske inte så rustade över att vi också skulle hitta så mycket kantareller. Ja vi var i min favoritskog och skördade igen - det är nästan så att vi blir lite trötta på't :)Och sen när vi kom hem så städade vi undan lite, jag rensade lite av svampen och vi gjorde svampmackor och stuvning på kantarellerna och drack med lite vitt. Sen gjorde dottern en morotskaka som vi skulle ha på lördagen och jag rensade klart resten. En köttfärssås gjorde vi också för att ha i lasagne.

Och lånehunden och vår hund går bra ihop och katten - ja han brydde sig inte nämnvärt om någon. Han gick helt enkelt bara förbi även om S nog hade kunnat tänka sig lite jakt eller så, vilket det hade blivit om katten börjat springa men eftersom han gick lugnt och skötte sitt så var det inte så kul.

På lördagen hade vi bestämt att vi skulle ut och gå en runda med fd svägerskan - barnens pappas brors fru! och hund. Dom har en liten vovve och min har aldrig träffat den hunden men det gick också hur bra om helst och den lilla kan vara lite grisk mot nya hundar men det var helt lugnt och trevligt och vi gick en skön runda i höstsolen.

Även på fredagen hade vi uppehåll på vår skogstur så vädret var med oss.

Efter att ha gått en lång runda så blev det fika och den morotskaka dottern bakade på fredagen. Allt var planerat för detta och vi hade en trevlig stund.

Sonen - han skulle iväg och vi behövde också iväg på em när vi fikat och besök åkt hem. Hur skulle vi nu lösa detta. Hunden vi passade kan inte vara hemma själv - då har vi något ur inredningen uppätet och i bilen vill jag inte lämna henne.

Men det är en hund som finner sig i det mesta så lösningen blev att sonen tog med sig henne dit han skulle och så åkte vi iväg till..............

Indiska:)

Dottern hade beställt en kofta på nätet för onlinepris med rabatt som skulle hämtas. Hon hade även en reklamation på den tunikan hon använt på torsdagen för första gången och som vi sen tvättade - det var en hank till alla knappar bak som gick sönder men det var inga problem - bara att byta. Hon koftan var hon nöjd med.

Och sen blev jag barnsligt nöjd med ett köp också - jag fick denna av min dotter.


Såg den på ett reklaminlägg på instagram eller om det var fb från Indiska och föll direkt och det gör sig så bra hemma hos mig, matchar både tapeter, färger, gardiner och mig perfekt och även sonen som har klara åsikter om saker och ting tyckte den var fin.

Den finns också som hängande men jag har inte något tak att ha den i - tyvärr.

Igår söndag var det inte mycket som hände, en kortare runda med vovvarna medan dottern gjorde sen frukost. Lånevovven var lite stel - inte van att gå så långt så det fick bli vilodag och så kom dom och hämtade henne på em. Lasagne gjordes till middagen och jag satt och svor över både mobil och dator som skulle uppdateras och då hade jag inte arbetsminne till detta så det fick jag roa mig med istället för att läsa en bok :/

Och så blev det yoga och det gick så där. Är lite yr känner jag men det var skönt på vissa delar i alla fall. Sen hem - dricka örtte och sitta i soffan och titta på Morden i midsummer - ett gammalt avsnitt som jag sett men jag orkade inte koncentrera mig på något annat innan jag hängde en tvätt och la mig. Sov gott hela natten - lite konstiga drömmar och jag hade lätt kunna ligga kvar.

Tror inte jag sitter här på jobbet hela dagen idag - det funkar inte känner jag. Ögonen hänger inte heller med. Ser suddigt precis som om jag hade salva i ögonen.

Och vädret ska vara soligt och bra hela veckan - vart är mina blåsiga gråa trista höstdagar som jag vill ha??

Må Gott

1 kommentar:

  1. Hej vännen!
    Blev trött på strulet på bloggen och börjar om på nytt. Hoppas det funkar!
    http://peas-blogg.blogspot.se/
    Kram<3

    SvaraRadera