December

December

måndag 29 augusti 2016

Det växlar fort.

I fredags hade jag en ledig dag. Träffade min 08-kompis och jag hämtade upp henne från där hon huserat en vecka och så åkte vi och åt lunch (för min del blev det både frukost och lunch). Satt ute i skuggan och mådde gott på ett bra ställe hemma vid. Wallenbergare med skirat smör och otroligt gott mos.

Sen åkte vi hem till mig för hon ville träffa vovven och hon hann också med barnen som var betydligt mindre när hon såg dom sist för ca 10 år sen. Dottern tyckte hon var sig lik - ja kanske mer lik sin vackra mamma men sonen - ja killar växer ju mer upp till män med skägg och förändras och så är sonen lång också så honom kände hon knappt igen :)

Sist mina barn träffade henne hade hon också sina barn med sig och då var vi på Liseberg så det var ett tag sen. Nu är alla vuxna men det känns ändå som om det vore igår.

Vi tog en liten promenad runt omgivningarna och det var så varmt och vovvens tunga hängde och han gick direkt ner i sin pool när vi kom hem. Satt sen och pratade en stund ute innan det blev dags för henne att få skjuts till flyget.

Bilens termometer visade då.................................32!!!! grader och sol - ja det var olidligt så varmt det var och det såg mörkt ut bitvis som om det skulle bli åskväder men det blev inget.

Hade tänkt att vi skulle ut i skogen jag och dottern med fanns inte på kartan i denna värme men champinjoner hade vi hemma så vi gjorde svampstuvning på dom och på toast så det blev en svampmacka till middag ändå. Gott.

Lördag och vi vaknade upp till 20 grader där vid 11 så det kändes ju bättre. Solen sken denna dag också. Efter melodikryss så gjorde vi oss klara för att gå till skogen men först följde dottern med mig till ica - för att hämta varor till jobbet och vi fick åka två gånger eftersom allt inget gick in i bilen en gång. Hamburgerbröd i kartong är skrymmande!

Men till sist kom vi iväg och gick vår vanliga skogsrunda och när vi var där för ca 14 dagar sen var det lovande med många små små svampar - nu fanns dom inte där. Och kanske har någon hittat mitt ställe men jag tror mer på att svampen torkat ihop för det var snustorrt i mossan och knastrade om skorna när man gick men vi hittade ändå 1 liter ca så det blir svampmiddag idag. Kantareller och sån bred tjock bandpasta tänkte jag.När vi kom hem hade potatisen nästan kokat klart - sonen hade fått en påringning av mig när vi var på väg hem. Potatisen hade vi med oss hem från Jämtland. Färsk upptagen hos en granne till stugan. Och så hade vi till detta rökt röding från en grannort i närheten. Och så gräddfil och gräslök. Mmmmm så gott det var och vi har en röding kvar. I april köpte jag också med mig hem men bara en och vis av den erfarenheten köpte jag nu 2 :) så en go middag till blir det med jämtländsk smak även om vi då får äta potatis från någon annanstans. Kanske ska köpa mandelpotatis det är ju också väldans gott.

Sen skulle sonen iväg och jag blev taxi. Satt sen i soffan en stund och gick sen och la mig vid 10 och somnade gott tills telefonen ringde och sonen kunde bli hämtad. Visst skulle han kunnat ta sig hem själv men jag kände att nej - inte med en stor dataväska och lönehelg - då kändes det bättre för orolig mamma att åka och hämta honom.

Sen fick jag några timmars sömn till - för få för klockan ringde 7 och sen var det en lång dag. Klev upp, snabbdusch och iväg. 300 färska bullar skulle hämtas upp från bageri och sen till jobbet och fixa så att kaffe och mina funktionärer kom igång med kaffekokning för att sen ner till affären igen och hämta resten som jag inte fick med mig på lördagen.

Sen gick dagen i ett och fredagen var ju het, lördagen varm och söndagen - ja den bjöd på skitväder. Varför kunde det inte vara som på lördagen. I fredags var jag orolig över att de drickor jag köpt hem inte skulle räcka i värmen - nu blev det över men det gick mycket kaffe för folk behövde värma sig.

Det regnade men sen blev det i alla fall uppehåll på fm innan det satte igång och blev ösregn till sist. Men för min del som ska ha koll på kiosk och grill och att dom som jobbar där har så att dom kan göra det för att sen vara bland dom sista som lämnar och då har jag städat bort allt i köket så kom jag hem så trött, slut, öm här och där strax efter 18.

Då åt jag en hamburgare som jag hade med mig från jobbet och tog ett glas vitt. Barnen åt en varsin hamburgare dom med och har även idag. Det blev lite över och istället för att slänga så tar jag med dom hem. Men det slängs ju lite ändå. Mest tillbehören gurka, lök och tomat och sallad som jag skurit. Men det blev också massa kvar så jag har mängder med tomater hemma. Så jag ska nog göra en soppa eller något av dom för vi hinner nog inte äta upp allt och ärligt så tycker jag dom var smaklösa men kan ju bli bättre av att få ligga i rumstemperaturen någon dag.

Sen blev det soffan och jag hann med att titta på de sista avsnitten av Indian Summer - dom var 2 och sen var det Follow the money och sista avsnittet också av The last kingdom innan jag tog mig till sängen.

Och när jag låg där med hund och för natten katten så brakade det loss, det åskade, blixtrade och hade sig. Dottern vaknade av det och kom ut. Katten försvann in i badrummet och la sig där. Men jag var då så trött så jag somnade ändå.

Idag har jag kört sonen till klippning och åkte då och köpte hem lite mjölk. Sen hit till jobbet och jag har hunnit med att gå runt ute och plocka lite kvarglömda kläder och letat efter en plånbok som tappats men jag hittade inget så vi får se om min kollega har tagit hand om den kanske, han är inte här än. Tänkte inte vara kvar hela dagen men jag har snart varit här i två timmar så det blir nog 2 till innan jag är klar.

Dotterns semester är slut och hon har hela tiden trott och tänkt att idag skulle hon börja 07:30 men hon fick dubbelkollat och det stod inte på henne schema, ringde då sin kollega som kollade pärmarna där och hon stod inte uppskriven så det blev en ledig dag i dag också. Mjukstart är ju allt trevligt.

Har en massa mail att besvara och fixa med. Ska också städa undan från igår det jag bara ställde in på kontoret sen ska jag åka hem. Blir nog en tidig kväll ikväll. Känner att jag verkligen behöver det för jag är inte bra idag. Feberkänslan finns där men den är ju inte som om man har riktig feber - det är så otroligt svårt att förklara.

Blemman på tungan är tillbaka - det tydliga tecknet hos mig att jag gjort för mycket.

Ibland tänker jag för mycket och på ditten och datten och på att jag aldrig är sjuk.

Och då menar jag så som "normala" människor är. Man blir förkyld, man får magsjuka eller influensa.

För jag är inte hemma från jobbet och sjukskriver mig för detta som jag förr kunde göra. Men det är ju ändå inte så att jag är fri från dessa sjukdommar.

Magsjuk - ja jag kräks inte men är ju kass i magen. Får springa på toa och ha mig. Ibs-magen gör sig påmind och är nog så jobbig. Men när man haft denna magen sen 87 så tillhör det numera vardagen.

Förkyld - ja täppt i näsan för jämnan, ont i halsen och allmän förkylningskänsla har jag ofta - och även det är ju numera ett normaltillstånd mer än en tillfällig förkylning.

Influensa - ja det är också en känsla som är ständigt återkommande.

Men jag är inte hemma och sjukskriven för det. Inte ofta i alla fall. Har väl varit borta någon enstaka vecka dunder förkyld på riktigt men inte som förr - innan nuvarande normaltillstånd.

SÅ sjuk är jag inte ofta men ändå alltid sjuk.

Knäppt eller hur.

Så går mina tankar det sista.

Må Gott


1 kommentar:

  1. När du får en blemma på tungan, kommer den direkt dagen efter du gjort för mycket?
    Jag börjar fundera, jag har ofta blemmor på tungan. Vet inte om det är något jag ätit eller så. Ska börja notera det och se om det kan ha nåt samband...
    Kram

    SvaraRadera