December

December

onsdag 6 juli 2016

Hur mås det?
Tusen och en färger - koncept på Lidl just nu - dom har turkiska veckor och kuddar och dukar så igår fick 2 kuddar för 50 lappen följa med hem och en duk i samma mönster för 40:- - bra pris och passar hos mig.

Produktbild

Min soffa är ju brun så det blev riktigt bra och duken var helt fyrkantig och passade på mitt runda bord.

Produktbild

Dock så var den falafel vi köpte inte så god - den var torr och mina egna blir mycket godare men vovven tyckte om dom :) men en couscousblandning var ok tyckte dottern trots att det var sultanrussin i blandningen men dom gick ju att plocka bort.

Har varit på vc och tagit min injection och hon som gav den är samma sköterska som basar över avdelningen och lägger tider mm. Jag hade bara 1 tid kvar - nästa vecka men hon kunde boka in mig på akutsköterskan så nu har jag fram t v 32.

Fick också frågat om mina sprickor jag får i mungiporna. Hade mina första såna när jag var på semester i april så därför är det lätta att komma ihåg och sen har jag nu haft det 3 gånger varav nu den sista veckan och har fått använt kortisonsalva och annan fet salva så jag har kunnat mota bort det värsta. Men det är inte trevlig. Inte nog med att det ser trist ut så gör det ont när man gapar och det spricker och hon tyckte jag skulle ta kontakt med min läkare och så ta lite prover - har kanske någon brist någonstans. Och ibland är det B??? och ibland järn och jag har ökat till min maxdos och B-vitaminer - ja jösses - det har jag ju också.

Har också problem med huden på fötterna - jag ömsar hela tiden så jag kan dra torrt skinn från fötterna och det är över hela, under fotsulan, mellan tårna upp mot hälen och ända stället det kan göra lite ont på är mellan tårna men det är ju inte svampigt och kanske har det något sammanhang. Så jag ska boka in en tid per telefon i alla fall efter semestern.

Och jag känner mig febrig och influensalik och är obeskrivligt trött. Ögonen svider men idag har det förutom som det alltid ofta är en orsak. Dottern försov sig och jag har varit vaken mer eller mindre sen 6 i morse och vid halv så var jag ute och körde henne. Kom hem, åt lite och la mig igen och for runt bland lakanen och kunde inte komma till ro. Lyssnade på P1 men satte sen på boken när det lite mer än en timme innan klockan skulle väcka mig och somnade till efter en stund och var ju riktigt trött där och då.

Halv 10 har jag ställt den på och jag låg kvar till strax innan 10 - då upp och in i dusch, på med kläder och sätta mig med lite yoghurt och hjortronssylt och kaffe. Och då var klockan kvart över så jag är numera rätt snabb på morgonen och väcka sonen och sen iväg vid halv 11 för att hitta den där parkeringen som ibland är nästan omöjlig men idag gick det bra och jag fick sitta och lyssna på boken jag har just nu i öronen - den är spännande.Handling

Kommissarie Knutas är tillbaka!
Formgivaren och fyrabarnspappan Henrik Dahlman hittas mördad, naken och fastbunden, i sommarhuset i Ljugarn. När ännu en familjefar faller offer för samma extrema våld tvingas Anders Knutas och Karin Jacobsson inse att de jagar en gärningsman som hela tiden byter skepnad - en mördare med två ansikten.

Detta är den trettonde boken i Mari Jungstedts populära serie kriminalromaner om kommissarie Anders Knutas på Gotland.
Jag gillar Mari Jungstedts böcker och har läst alla dom tidigare så att sitta och få lyssna och vänta gör inte så mycket.

Och när jag kom ut från vc så värmde solen - alldeles för mycket. Den var brännande men nu har det kommit moln igen så det kan nog bli en skur. Och det kommer alldeles för många skurar och en del blommor ramlar av för tidigt pga regnet och det ser ju bara tråkigt ut.

Köpte förresten också 3 lavendel för 40:- på Lidl igår också som ska planateras någonstans. I kruka, i rabatten eller kanske i min skogsbacke?

Bildresultat för lavender

Fick ordning på bokföringen igår också. Satt med supporten i telefonen en god stund men fick till allt och det känns skönt. Och jag fick göra en utryckning också. Sonen missade tåget för han blev fast på toa och med ibs mage så vet jag hur det kan vara och det är också bra att han inte håller sig men han hade blivit rejält stressad eftersom han inte fick tag på mig - det var då jag satt med supporten. Han ringde, messade, ringde jobbets telefon, skrev på fb - och inget svar :) så han gick till mig på vinst och förlust och det slutade ju bra. Och jag fick chans att prata lite med honom på vägen dit och sen pratade jag med min bror på vägen hem. Bra sätt att fördriva tid i bilen.

Och igår var det ju också tv-kväll - morden i Midsummer - denna härliga sommardeckare som numera hör till - en sommar utan dessa mord är ingen sommar :)

Nu är snart kaffet här på jobbet urdrucket och bulle uppäten - vi har bullar i frysen som jag äter av - mumsigt. Ska hämta dottern när hon slutar vid 3 och sen kommer jag inte göra många knop - jo jag måste förbi biblioteket. Var förbi där innan jobbet men nu har dom sommartid och öppnar inte förrän 12 och jag har lite böcker att hämta igen. Eller ljudböcker tror jag det är.
Må Gott1 kommentar:

  1. Det är väl typiskt att när jag inte längre ha Lidl i närheten då börjar dom med fina kuddar och dukar! ;)) Jag mår också skit just nu. Ingen ork alls. Den boken har jag läst....mycket bra! Ha det gott! Kram.

    SvaraRadera