December

December

tisdag 14 juni 2016

Det kunde vara värre.

Bildresultat för en bra kvinna reder sig själv

Vissa saker kräver sin kvinna och ett av dom är att ge sig i kast med montering där en man hade svurit och kastat både det ena och andra (ja lite generalisering här men ändå).

Jag åkte till Jula, köpte på mig 1 högskåp och 2 längre. Fint paketerade i hanterbara kartonger som lätt gick in i bilen åkte jag hem och började nästan direkt att öppna och läsa en beskrivning som var värre än ikeas moteringsanvisningar.

Att hitta vad de olika delarna hade för beteckning för att jämföra med beskrivningen gjorde att sen svetten dröp om mig och frustrationen fanns där MEN

jag monterade ihop 2 av skåpen för ett var trasigt - det hade en spricka i en av delarna som skulle ner i varandra för allt var utan lim och annat utan bara att trycka i, i varandra och så var det klart.

Och jag fick avbryta mitt i för att åka och hämta dottern kl 9 och gå en liten runda med vovven. Hem igen och fortsätta och telefonen ringer igen. Sonen som också skulle hämtas hem hade tidigare ringt och sagt 23:30 var sluttiden för dagen men nu hade något kraschat längre bort i bandet så dom hade inget att göra och fick kompa ut så då fick jag lämna mitt skåp som nästan var klart och ge mig iväg. Vilket gjorde att jag sen kunde få hans hjälp för man fick skruva några saker - handtagen och så bar vi ut dom på utsidan och jag gick och la mig.

I allt detta blev det ingen middag gjort utan bara smörgås - var för ivrig att få ihop det hela för att orka fixa annat.

Somnade vid midnatt och vaknade sen till vid 4 av att katten skrapade på dotterns rum som han gör för att väcka mig och då gör också vovven som han brukar - jagar honom.

Det som där och då hände var något helt annat. Han kommer ur sängen och så tjuter han bara till och fortsätter tjuta av någon smärta och jag flyger upp, Får lyft upp hunden i sängen, tröstar honom så han slutar att låta och jag vet inte vad som hänt.

Oron över brutet ben eller någon annan kraftig skada fanns där och jag såg att jag skulle behöva klä på mig, ringa veterinären som vi har på orten och alltid kan nås och ser också framför mig rehab och annat.

Lägger honom på sängen, han har tystnat, tittar på honom och ska kliva upp och gå på toan. Och vovven hoppar ner från sängen.

Ingen skada då alltså som gjorde att han inte kunde röra sig, han låter inte mer och han haltar inte heller. Så han följer med mig ut i köket, katten släpps ut och även vovven går ut. Vi går och lägger oss men han vill inte komma upp i sängen så jag tänker att något är det där men efter en stund som hoppar han upp och nu är han som han brukar vara.

Så vad var det som hände?

Bildresultat för sjuk hund

En klo på nosen kanske från katten! Ibland önskar man att dom kunde tala så att man fick veta men jag är också bara jätteglad över att det inte var något allvarligt till slut.

Och han är inte skraj för katten heller men jag kommer hålla koll - kan ju ha varit någon tillfällig sträckning också som högg till precis som en annan får.

Vi kunde i alla fall sova några timmar till och jag vaknade sen vid 9 tiden. Låg en stund och tänkte att jag skulle somna om men så kom tankarna på skåpen och jag klev upp och gick ut och började flytta på saker så att jag kunde ställa skåpen på plats och fylla dom med både det ena och andra. Och jag är nöjd.

Det blev sen en macka, kaffe och dusch och iväg. Ner till Jula för att byta ut det trasiga skåpet mot ett nytt och dom hade igår 3 på lager och jag köpte ju där och då 2 så jag hade ju kunnat haft otur där med att det sista sålts till någon annan men det fanns kvar så nu ligger det i bilen och det blir mer montering när jag kommer hem men nu vet jag ju hur jag ska göra.

Bildresultat för gula torra gräsmattor

Sen får jag se om jag kan vara ute och fixa ordning det sista - man säger att det ska komma regn och det behövs verkligen. När jag tittar ut genom fönstret på jobbet ser jag inte några gröna ytor utan det är gult och jag förstår inte hur man kan från kommunen klippa - det växer ju inget men man har väl ett schema som säger - den tiden, den dagen klipper vi gräs oavsett om det går eller inte. Så det gör ju att det ser ännu bedrövligare ut.

Och det behövs nog komma många mm om det ska göra någon större nytta. Nu är det ju också så torrt att det hamnar mest ovan mark och dunstar bort istället för att tränga sig ner i jorden. Märker det hemma när jag vattnar.

Eftersom dottern fortfarande är förkyld men ändå uppe på benen och jobbade igår - hon är nu ledig igen ett par dagar så finns det i tanken - tänk om jag också blir sjuk nu. Har absolut inte tid men har nu igår och idag förberett inför ett arrangemang nästa vecka så att om det skulle ske så har jag i alla fall gjort mitt och så får andra sköta resten och det känns bra.

För min andra kollega - den kvinnliga som bara är här ibland var här idag och var också risig. Somamrförkylningarna härjar vilt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar