December

December

onsdag 11 maj 2016

Vinden har vänt

Och med den kommer mer normal temperatur för årstiden men solen skiner och i solen är det lika varmt som innan men att sitta ute i skuggan kändes inte som så skönt idag.

Grannens "party" tält - nummer x i ordningen har blåst sönder och halva låg över den skiljevägg som vi har mellan våran trädgård. Vi bor vägg i vägg.

Och jag hade ju både tänkt och trott att detta skulle kunde hända då det inte är något bättre partytält utan ett enklare och billigare - som de andra dom hade förra sommaren som också blåste sönder. Men det såg inte ut som om dom har förankrat det i marken utan bara ställt och då blir det ju så här.

Själv har jag sett hur en granne nu har satt någon sorts stolpe i marken med en speciell sorts sak som ska ner i backen och så har dom satt upp ett sånt solsegeltak. Har funderat länge på att jag också ville ha men inte vetat hur jag då skulle förankra - men nu vet jag :)

En annan granne har ett fint partytält med stålställning och tygmaterial i sitt - har stått där i flera år så mina grannar skulle behöva ett liknande.

Och jag hörde hur grannen svor högt - men va f*n när hon öppnade sin dörr ut. Samma granne är det som nu har en bäbis och två hundar och snart en valp också och jag blir så ledsen för hennes hundars skull.

Leker dom för mycket i trädgården så åker dom in. Igår var mamman, pappa och barnvagn ute och gick men dom hade inte med sig hundarna - förstår inte hur man tänker här. Varför ens ha hund - bara för att det är fräckt? Och sen också då skaffa en valp!

Onsdag är det idag och det är ändå varmt inne på kontoret trots att det då är svalare ute men vi har inte öppnat dörren ut än idag och jag ska nog ta och göra det. Sitter med min andra mugg med kaffe och har lite huvudvärk. Har haft det av och till ett tag nu. Gillar inte det. Den sitter inte helt fast i huvudet utan kommer och går, flyttar sig från hjässa till sidan och runt om.

Har också en kanna med vatten vid skrivbordet så jag ska dricka mer vatten.

Igår när jag kom hem så var jag ensam hemma och kände inte för att fixa någon middag utan tog det som fanns i kylen, potatissallad och en kotlett som jag grillade i söndags. Det var gott men jag fick lite ont i magen. Är det köttet eller potatissalladen tro?

Äter ju inte så mycket av den produkten längre -kött så det är väl när man gör det igen man märker ifall man känner något i kroppen.

Satt ute en stund och löste korsord - det finns ett varannan gång i tidningen Allas som är lite klurigt. Tågresan kallas det och är 4 kryss där man börjar med 1 och så kommer några frågor om ort och ställe och nu var det i Indien och det var inte lätt så det blev massa googlande så på 1-3 har jag nu fått ifyllt ledorden men så har vi då det sista, svåraste men skam den som ger sig - någon dag är det löst.

Sen gjorde jag köttfärssås och bechamelsås och av detta blev det en stor form lasagne och sen 2 formar med köttfärssås också. Så nu är frysen full och sonen har massa mat. Gräddade den inte förrän senare för jag åkte iväg och gick en runda med vovven innan jag hämtade hem dottern och hem kom vi så vi kunde se bidrag 4 på tv och de första fick vi höra på radion.

Så vi satt i soffan och hade åsikter och både skilda och gemensamma precis som det ska vara. Men det blev ju sent eftersom det inte slutade förrän efter 23 och jag var vaken när sonen kom hem ca 1 timme senare från jobbet men sen har jag sovit gott och vaknade när dotterns klocka börja ringa. Hon började 7 i morse och jag är glad att bussen går på vardagarna i alla fall.

Idag är det ekonomimöte på jobbet och den gamle mannen som sköter vår bokföring ska "avsättas" och sen är det mitt jobb. Har varit inne och tittat på systemet som används och det är via banken - ser inte alls krångligt ut och vi kan skapa fakturor i systemet istället som för nu har en egen fakturaliggare och hålla på - det kommer förenkla vårt jobb, då det är för många kockar i denna soppa. Bara att hoppas gubben tar detta bra för han är inte medveten om detta än men vi har nu en ny kassör och då blir det nya arbetssätt och naturligt att ta detta just nu eller från 1 juni så jag har också några veckor på mig att titta och lära mig systemet. Det är ju också en sak att jag blir mer "viktig" på jobbet och att dom behöver mig och min kompetens - känns riktigt bra.

Må Gott

1 kommentar:

  1. Och så skall du ha mer i lön!!! Glöm inte det! Gör du mer, har mer ansvar så SKA du ha mer i lön.
    Har du varit ute i busblåsten? Usch vilket trist väder det är idag, kroppen värker rejält. Hoppas dock att du slipper det och att du har en fin söndag! Kramis! ♥

    SvaraRadera