December

December

måndag 16 maj 2016

Uppehåll



Det har varit uppehåll från bloggen och det är även uppehåll i vädret.

Hur fort det vänder - vädret alltså. Från sommarvärme till kallt och blåsigt. Lite regn men inte mycket har vi fått så det är fortfarande torrt i marken.

Torsdag och fredag var intensiva dagar men helgen har varit vilsam.

Så jag har inte hunnit med att blogga. I torsdags hade vi möte och nu är det klart att jag tar över bokföringen helt och hållet från 1 juni. Kommer nog bli bra - tror jag. Var ju en av mina arbetsuppgifter på mitt förra jobb och den var mer avancerad med moms och sånt och det har vi inte här och heller inte lika mycket fakturor in och ut.

Fredagen blev också intensiv. Började tidigt på morgonen då vi hade aktivitet för skolungdom, så klockan ställdes innan 7 och jag var på jobbet kvart i 8 och sen gick den dagen. Slutade 1 och då var jag mammataxi. Hämtade dottern från sitt jobb. Hämtade sonen och vi åkte till centrum för att han skulle gå på systemet inför en fest på lördagen. Hem med honom och sen köra honom till jobbet. Alternativet var att kliva upp tidigt på lördagen så detta var mycket bättre även om jag kände av min kropp. Den där blemman och ont i halsen dök upp.



Jag kom hem vid 4 och då hade jag inte mycket tid på mig. Duscha och göra mig klar för samkväm här på jobbet. 17:00 skulle vi öppna Proseccon och sen var det lite mat. Styrelsen skulle ha workshop i helgen och så började dom med detta och vi i personalen fick vara med på samkvämet men det var många som saknades från styrelsen och vår konstige vaktmästare dök inte heller upp.

Men jag är snabb. Dusch med hårtvätt och sen fick det lufttorka. Lite mascara på fransarna och på med kläder. En vit tunika som jag haft i hur många år som helst och den är ff modern och har lite pärlor och stenar runt halsringningen så jag gillar den men är också rädd om den så den används inte för ofta och så en tunn poncho i vitt som jag hittat på Lindex - den är nog virkad så den passade bra till och så jeans till.

Solen var framme hela dagen även om det var svalare. Jag gick till jobbet - eftersom det inte går att köra bil en sån här kväll. Det var skönt att ändå få den här lilla stunden för sig själv - gåendes. Men jag hade också hunnit med ett glas vitt hemma på uteplatsen ihop med dottern och lite ost och kex - behövde få något i magen :)

Vi satt ute en stund innan vi placerade oss inne och det var sån buffétallrik man kan beställa på ica med massa gott på och det fanns flaskor med vitt och rött innehåll och det var trevliga timmar och halv 10 messade jag dottern att nu skulle jag snart lämna och hon skulle möte mig med vovven så han fick sig en kvällspromenad.

Och så blev det då lördag och mulet och kyligt. Det blev en innedag. Vaknade vid 11 och det blev frukost och melodikrysset via webbens och sen tänkte jag att jag skulle läsa lite - en ny bok har jag på G. Det blev några sidor innan jag fick lägga undan den och sova lite till. Så trött.

Lördagens planering var ju att sonen skulle köras till sitt - bästa kompisens tjej har fyllt 25 och hade en hyrd lokal och dotterns plan var att åka hem till en kompis kompis och titta på eurovision.

Och det var inte samma tider så sonen körde jag iväg först och när jag kom hem så var dottern klar men ångrade sig och ville inte iväg men var innan hon bestämde sig väldigt i valet och kvalet och frågade mig hur hon skulle göra och jag kunde ju bara råda henne att göra det hon kände mest för - så hon stannade hemma.




Vi åkte iväg och köpte lite gott till kvällen och gick en kort runda med vovven och så var vi klara för soffhäng klockan 8 när det började med försnack och sen blev det ju en lång kväll innan det hela var över.

Är faktiskt inte förvånad över att Ukraina vann. Dom brukar sticka ut och då vinner dom också. Tycker inte heller att låten var helt usel men kanske inte någon favorit men ju mer man lyssnar så fungerar den men jag gillade också. Frankrike, Cypern och Georgien. Den sista var ju lite oasis över. Men också Polen var bra och Belgien och.......... ja det var i år många som går att lyssna på efteråt och så Sverige förstås men jag tycker det var bra för Frans skull att vi inte vann. Han är ju så ung och även om det känns som han står med båda fötterna på jorden så har han annat att klara av först - skolan :) så hans tid kommer.

Jag var ju beredd på att åka och hämta sonen men han hade fått skjuts hem så det var ju bra och jag kunde lägga mig för natten utan att behöva kliva upp igen och sov gott men jag var fortfarande sliten efter fredagen och halsen var ff öm. Men jag hade så ont i ryggen istället. Det är nog så att min säng inte är helt bra när jag ligger för länge men det är också så att jag nog inte ligger allt för bra ändå eftersom jag inte vet hur jag ska ligga för axelns skull. Vaknar av att jag inte kan röra på den av smärta. Och idag har jag ont upp mot käken så det blir onda ringar på vattnet av detta.

Så söndagen som också bjöd på lite regn blev en riktig inomhusdag. Jag gick från sen frukost till soffan i vardagsrummet och fick läst i boken. Först sittandes eftersom jag inte kunde ligga ner pga värken men sen kunde jag lägga mig ner i soffan och drog en filt över mig.

Och när sen köket var röjt. Diskmaskinen urplockad och sen iplockad av ungdomarna gick jag upp för att förbereda middagen och så bakade jag en sockerkaka. Sockerkaka - så enkelt att göra och så gott det är men något jag gör alldeles för sällan - men igår blev det!

Bildresultat för sockerkaka

Vi åt lax och klyftpotatis och dottern åt en veg biff. Gott och mysigt att äta ihop - det var ett tag sen sist vi satt alla 3 kring köksbordet.

Och när detta var klart var det inte mycket tid kvar. Då blev det dusch och sen på med yogakläder och iväg. Var in på affären först för att köpa chips till sonen.

Det var mycket folk och näst sista söndagen så nästa söndag är allra sista gången för denna termin. Det är rätt skönt för det är så mycket annat man vill göra. Är det bra väder som förra söndagen vill man ta vara på vädret istället och det är mer så att man vill vara utomhus och vara ute med vovven också istället. Men det var en skönt pass och när vi sen kom hem blev det fika ihop och sen bänkade vi oss framför sista avsnittet av springfloden och det är tur man har minnet man har för jag kommer inte ihåg något från boken men när det sista på slutet kom fram så kom jag ihåg detta där och då så att ha minne som inte är som det ska har sina fördelar ibland :) - nu ser jag fram emot nästa filmatisering av bok 2 och sen kommer deras 4:e bok i samma serie i augusti :)

Sen var det också sista om OJ Simpsons rättegång och fokus på mordet försvann då det blev om rasism istället. Han var nog så skyldig man kan bli men lyckades med hjälp av bra advokat och då fokus på annat bli fri. Och han sitter ju inne men kan bli fri 2017 kanske - hoppas han får sitta kvar.

Så det blev en sen kväll igår och dottern åkte iväg för att jobba i morse och då vaknade jag till men somnade om och så hör jag något en stund senare -dottern kommer hem och är rätt arg för man har missat något som jag där och då inte fick klarhet i men lyckades somna om igen - klockan var inte ens 8 och sen väcker dottern mig 12!



Aj aj aj va jag hade ont i axeln och i ryggen och var så seg. Men jag kom upp och jag sitter nu på jobbet och har varit själv hela dagen och fått göra en utryckning och köra dottern till jobbet kl 15.

Hon hade bytt pass med någon som frågat om det gick bra för hon skulle till tandläkaren och allt var ok men så gör samordnarna något men meddelar inte så hon skulle inte vara där i bytet utan på kvällen - så det är ju tur att hon bor nära men hon var som sagt bra arg.

Men nu är hon lite mildare även om hon är förbannad.

Sonen har ledigt från jobbet idag och imorgon pga något så han är hemma med full betalning. Det är det skift han jobbar som fått det så. Kompisen som jobbar på samma ställe men via bemanningsföretag hade fått jobba i lördag och jobbar även imorgon och det var hans tjej som hade fest så det är väldigt hit och dit.

Jag är då glad jag har mitt jobb som jag styr rätt mycket över själv.

Kollegan skulle komma in vid 4 skrev han nyss.

Boken jag läser är av M J Aldridge - det trodde jag var en tjej men det är en man !!



Det är andra boken - den första Ole dole lyssnade jag på och nu är det nästa Bro bro breja






Helen Grace har inte bara en krävande mordutredning på sitt bord. Hon försöker också återhämta sig efter systerns En död man som levt ett till synes skötsamt liv hittas i ett övergivet hus. Någon har skurit ut hans hjärta och lämnat det utanför familjens ytterdörr. Det är det första offret. Och kriminalkommissarie Helen Grace anar att det inte är det sista.
I Southamptons slumkvarter frodas prostitution och droghandel. Varför har en lyckligt gift man rört sig i det området? När ännu ett liknande fall dyker upp är det tydligt att det går en seriemördare lös. Ett tredje offer hittas. Vilken är den gemensamma nämnaren? Kan mördaren spåras vid den chattsida där ett antal män diskuterar och betygsätter prostituerade?
död samtidigt som hon måste navigera mellan blindskären på polisstationen, där inte alla vill ha henne kvar. Helen kan känna vreden bakom morden, men hon kan inte föreställa sig hur skickligt mördaren går tillväga, eller vad som väntar henne i slutet av jakten ...

M.J. ARLIDGE bor i England och har de senaste femton åren arbetat med tv-produktioner. Bro bro breja är Arlidges andra bok i serien om Helen Grace. På Lind & Co utkom hösten 2015 första delen, Ole dole, som sålts till fler än tjugo länder och placerat sig på många topplistor.

"M.J. Arlidge driver handlingen framåt i ett högt tempo redan från den första sidan och håller skickligt spänningen vid liv. Metodiskt mejslar han fram en väl uppbyggd historia och när han dessutom lyckas sy ihop slutet på ett raffinerat sätt sätter han punkt för en mycket spännande och läsvärd bok."
Johan Espefält, Skaraborgs Allehanda om Ole dole

"Upplösningen låter förstås vänta på sig till slutet och författaren kan sin dramaturgi för att hålla spänningen vid liv."
Karin Flygare, BTJ


12 dec 2008 - det var det datum jag fick min diagnos fibro - har beställt kopior från Gottfries. Det är då många år som sjuk - det hela började det året 2008 då jag märkte något var galet. Ja åren går fort.

Men jag är ändå idag glad och lite förvånad över att jag har det så bra som jag ändå har det. Jag kan jobba om än inte inte mer än 50% men jag kan jobba. Jag har ett bra jobb.

Jag har mina upp och ner dagar och har mina smärtor och trötthet och jag har sagt det förr - det är tröttheten som är värst men när det är extra ont så är smärtorna värre.

Så helt nöjd - aldrig.

Nu är jag hungrig - klockan är 4 och jag har bara ätit en bit sockerkaka till kaffet vid 1 när jag kom till jobbet. Så det blir lite yoghurt och nersmulade diegestivekex.

MÅ Gott och vi ser fram emot en.....

1 kommentar:

  1. Låter som en riktigt trevlig helg om man bortser från axeln....
    Trevlig tillställning i fredags o kläderna lät jättefina 👍🏼
    Perfekt att bo så nära jobbet att man kag å om man vill :-)

    Schlagern... Tycker vinnarlåten var kass. Jag höll på Australien eller Ryssland som jag tyckte hade coolast scenframträdande...
    Men det är svårt att tävla i musik för smaken är som vaken... Frans var iaf duktig o Petra samt MÅNS outstanding o då hillar jag egentligen inte Petra,,..

    Förstår att din dotter blev förbannad på jobbet...

    Hoppas du snart får ordning på axeln :-)
    Kraaaaam ❤️

    SvaraRadera