December

December

tisdag 10 maj 2016

Gräsklippning och vattning

Bildresultat för cut the lawn fun

Att klippa gräsmattan i linne och shorts samt vattna väldigt torra rabatter har jag nog aldrig gjort så tidigt som 9 maj - tror jag.

Men igår blev det gjort och dottern fick äran att plocka blommor - alla maskrosor som lyser väldigt vackert gula la vi i en påse för att slänga i soporna så att dom inte blir till ännu fler nya blommor. Gick också och tog bort lite av själva roten på vissa också men dom är så många så det skulle ta hela kvällen så jag nöjde mig med vissa. Får väl ta pö om pö. Vattnade rabatten men också lite på ställen jag satt gräsfrön på tidigare - det gror inget i värmen och jag har köpt mer jord och mer frön men det får blir en annan dag.

Sen satte vi (jag och doter) igång grillen och grillade majs, sparris och sötpotatis och åt till middag. Den blev sen. Jag var hemma strax efter 4 och då åt jag lite innan jag hämtade gräsklipparen och sen höll vi på ute ett tag så middag blev inte förrän 19 och jag hann sen precis duscha innan vi bänkade oss framför tv och såg på vem bor här.

En god natt sömn men med konstiga knäppa drömmar så vaknade jag upp till en varm lägenhet och en varm dag är det idag också. Tog vovven ut direkt och gick en kort runda i skugga så på så sätt är det bra att det blivit grönt för den lilla slingan är guld värd såna här dagar när alla träd skuggar men den är inte så lång men vovven var nog nöjd ändå att ha nosat lite och gjort det han skulle.

Satt sen ute och åt min frukost, grek yoghurt med granola och nötter och en mugg kaffe innan det blev dags för en ny dusch och idag känner jag mig fin i en turkosmönstrad tunika eller är det en kort klänning? jag köpte i vintras på rea hos Happi Brand. Och jag hade ju tänkt att jag skulle ha hittat ett par vita byxor att ha till men det gjorde jag inte så det blev ett par jeans som slutar strax under knät som jag hittade på Lindex och dom är jag väldigt nöjda med - jeans passar ju till det mesta :)Men inte hade jag trott att den skulle komma till användning redan nu i maj.

Vi har haft fullt med folk utanför vårt fönster på jobbet. Något företagsevent. Och vilken tur dom har haft med vädret.

Och ikväll börjar det 21:00 - delfinaler inför lördagens stora schlagerfest och dottern slutar 21:15 men det sänds också på radion :) så vi kommer ju följa detta och ev så får jag ha hennes sällskap till tv i helgen också om inte kompisarna vill se det ihop men ev hade dom bokat in annat.

Cypern är en favorit men jag tror inte den vinner. Frankrike en annan och så givetvis Sverige :)

Nu ska jag gå ut i solen och sätta mig i skuggan en stund och äta lite lunch - pastasallad.

Må Gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar