December

December

måndag 9 maj 2016

Minisemester

Ja det känns onekligen som om vi är i juli månad än i början av maj. Vilken sommarvärme vi har haft och har så den här minisemesterns med ledighet i 4 hela dagar eftersom jag tog ledigt i fredags har känts lite speciell och annorlunda.

Förra lördagen hade jag långkalsonger under byxorna, jag hade en långärmad funktionströja, en tunn fleece, en tjock fleece och en väst i fleece och sen en vecka senare så var det bikiniväder och jag har inte suttit i direkt sol - har inte kunnat för det har varit alldeles för varmt.

Jag hinner ju inte med!

Och den där doften av små björklöv har bytts ut mot häggen som nu blommar överallt för fullt. Blir förvånad över hur fort det går från att det knappt syntes blad till full blom.

Nu är det då igen måndag. Det är svalt och skönt på kontoret och dörren ut står öppen och jag har hämtat en kanna med vatten och glas för att få i mig vätska - är lite för dålig på att få i mig vatten allt som oftast.

Om jag blundar skulle jag kunna tro jag vore vid havet för vi har ett gäng måsar utanför som låter. Och inte finns det mycket fisk i vår miljö.

Min helg. Den började redan i onsdagskväll med att jag och dottern åkte och handlade. Först åkte vi till köpcentrat för att lämna tillbaka på Indiska och så in på Clas Ohlsson och jag köpte flera såna solcellslampor.



Lite mat och sen yoga för att sen avsluta med att handla på ica - puh! ja och inte nog med det - sonen skulle ju också hämtas hem.



Så jag hade bra sovmorgon på torsdagen. Gjorde inte mycket och dottern började jobba vid 4 på dagen och jag passade sen på att gå en långrunda med vovven. Två timmar genom ett vackert vitsippelandskap och det hade inte hunnit bli så varmt som det senare blev i helgen men jag fick ta av mig till t-shirt och sen fick jag även vika upp byxorna. Vovven tog flera tillfällen i akt och gick och doppade tassarna i ån.


Det var en hundpromenad inplanerad men den stämde så dåligt i tid så jag valde att göra den här promenaden istället - vilket jag inte alls ångrar och vovven blev trött och nöjd efteråt också.

Hemma sen igen så var det dags för middag och vi grillade jag och sonen. Lax och så hade vi potatissallad till. Vårt ica hade bra pris på en stor burk med god potatissallad så jag har köpt fler under helgen. Och så blev klockan lagom för att hämta hem dottern och så var denna dag över.

Fredagen - då skulle vi iväg jag och dottern och göra ärenden som vi missat på onsdagen. Bland annat apoteket och så in på Järnia en sväng för att köpa fler av deras klädrullar och så kom vi hem med 2 st baden baden :) - det var så bra pris att vi inte kunde motstå. 149:-  för en som annars kostar 299: så nu fick vi två för samma pris som en - och sköna stolar att sitta i. Har länge suktat efter en baden baden och nu slog vi till.



Så när vi kom hem så packade vi upp dom, tog en fika ute och sen pysslade jag lite i trädgården med mina nya solcellslampor innan det blev dags att köra dottern till jobbet. Det blev en ny sväng till ica också. Och denna gången blev det en bit varmrökt lax som vi åt ihop med rester av den grillade laxen - skulle ha grillat mer när jag höll på! Sen vila innan dottern skulle hämtas och jag åkte en timme innan hon slutade för att gå en kvällsrunda med vovven - det är varmt även för en spanjor så nu var det mer behagligt.

Det var ju sista avsnittet där man spelade inför eurovision så den tittade vi på via play vid köksbordet till kvällsfikat innan jag kramade kudden och somnade som en stock.

Lördag och klockan ställdes - dottern började halv 8 så 7 väckte hon mig och jag kliver ju från säng i kläder och iväg - så trött men jag tog sen en skön morgonrunda med vovven. Det var redan varmt och gott och när jag kom hem satte jag mig ute med min frukost och sen flög f*n i mig tror jag. Jag började städa och dona och tog en paus och mer fika vid 10. Och jag tvättade och dammsög så jag kände mig helt slut när jag satte mig ute under parasollet igen men så skönt att också få det gjort.


Dottern slutade 2 och var bara hem och vände. Hon skulle möta kompisarna i stan och gå ut och äta. Sonen hade velat hit och dit om han skulle iväg men ville åka och köpa kläder istället så det gjorde vi samtidigt på köpcentrat på vägen till stan. 3 sommarskjortor blev det. Han ska på fest nästa helg så det var mycket därför också. Sen orkade han inte iväg så han blev hemma och jag stannade till ute och pratade med grannar när vi kom hem och då åt sonen middag själv. Den rökta laxen och potatissallad. Det är trevligt att prata bort en stund med trevliga grannar och jag anmälde mig till en gårdsfest vi ska ha om två veckor.

Det var slut på laxen när jag kom upp men jag hade också låtit en ryggbiff gå i ugnen från fryst till stekt på låg värme - tjälknöl och lagt den i lag när vi var iväg och handlade så för min del blev det skivor av den till potatissalladen. Det kan kännas lyxigt med tjälknöl på ryggbiff men det blir utmärkt i tunna skivor kalla nu i värmen. Det räcker ju längre än vad det gör om man gör som man brukar med ryggbiff.

Låg sen och vilade och gjorde inte mycket i väntan på att dottern vill hem - hon blev inte så långvarig för hon skulle ju upp tidigt igår för att jobba. 06:45 började hon.


Men när jag sen kom hem, då tog jag ett glas vitt och satte mig ute och njöt av vår sommarkvällen. Tänkt att sitta ute vid 9-10 tiden i början av maj utan att frysa.




Så blev det då söndag och jag gick en runda med vovven direkt efter att dottern skjutsas men sen la jag mig igen och sov men först satt jag ute igen tidigt och drack lite te och njöt av att kunna sitta utomhus. Sen somnade jag om gott - behövde det och min blemma som dyker upp på tungspetsen när jag gjort för mycket gjorde sig påmind. Idag känns det bättre.

Sen blev det en dusch och så satt jag ute under parasollen och pratade bort en stund med min bror innan det blev dags att åka iväg igen för att hämta dottern. Det har blivit mycket bilåkande fram och tillbaka!

Och då skulle vi direkt åka iväg för dottern hade sett ut bikini på Lindex hon ville titta på och prova och köpte gjorde hon också. Hon ska ju till Barcelona och behöver något nytt tycker hon. Och så en sväng in på ica för att köpa jord och gödsel - har bara väntat på att sonen ska vara på rätt humör för att bära dessa tunga säckar - det blev 8 säckar jord och 2 gödsel. Och så köpte jag ingredienser till Lasagne men glömde lasagneplattor så det har jag köpt idag och kommer i skrivande stund på att jag glömde plastpåsar att frysa in den i  - gör en stor plåt så har sonen till matlådan.

Och så fikade vi sommarmuffins när vi kom hem och tog det lugnt en stund och vi hoppade yogan. Det blev för stressigt och dottern är inte helt pigg - hon känner av pollen i år så vi bestämde oss för att avstå. Och så skulle vi grilla. Hade ju lammfärsbiffar från påskinköpet hos bonden i frysen som jag tagit upp och dom var väldigt goda. 4 st var med någon chili och sen 4 st med örter. Och än en gång blev det potatissallad. Vi hade tänkt potatisgratäng men värmen sa - nej inte denna gång :).

Och det var så gott och så mätt jag blev. Och medan ungdomarna städade undan gick jag en runda med vovven och sen satt jag ute en stund när jag kom hem igen och bara njöt och det var jag klar med lagom till 9 när näst sista avsnittet av springfloden började och direkt till OJ rättegången.

Det var lite jobbigt att sova i natt sen - inte för att jag har vaknat så ofta och inte kunnat somna om men det har ju varit så varmt inne.

Sammantaget så har helgen varit underbar. Jag har läst ut boken jag höll på med, vi har suttit ute massor och jag har löst massa korsord när jag suttit i stolen i skuggan. Nöjd med att jag har fått tvättat och hängt ut en stort hemvirkat överkast som legat länge i tvättkorgen men har inte haft någonstans att hänga det men nu fick det torka i solen.

Min gräsmatta har växt så att den behöver klippas men jag tänkte i helgen att nej - inte på min "minisemester" så det planerar jag göra idag istället efter jobbet. Sen ska jag lägga jord på en stenkista som jag la igen förra sommaren men jorden har sjunkit där i vinter och är lite tunn på gräs så mer jord, gödsel och gräsfrön så blir det nog bra. Ska också fylla på med gödsel i min pallkrage där jag nu bara har rabarber och sen det som blir över får hamna i rabatten. Har också köpt någon sorts gödning som också ska ta död på mossa men den luktar illa så det blir när det kommer sämre väder och regn som jag kommer strö detta över min mossmatta :)



 Den här lille gynnaren klarade sig undan dotterns 40:ior - hon höll på att kliva på den och gav upp ett tjut. Men något har hänt den - ingen svans! Men det är ju fiffigt att den växer ut :)

Må Gott







1 kommentar:

  1. Jag hänger inte heller med! Svettas enormt när det blir så här varmt. Fina solstolar ni köpt! Jag fick en i födelsedagspresent förra året, har dock inte använt den i år ännu, ungarna plockade upp allt från källaren nu i helgen, jag var ju inte hemma och idag är det för varmt på balkongen för mig. Men senare i em och ikväll är det gott där ute.
    Fint med solcellslamporna! Hoppas du har en fin tisdag! Kramis! ♥

    SvaraRadera